Nagykanizsán is van már hatóságilag igazolt koronavírusos beteg

A mai napon, április 6-án is személyesen egyeztettem dr. Brünner Szilveszterrel, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójával, aki elmondta, hogy városunkban immáron van egy hatóságilag igazolt koronavírusos beteg, aki jelenleg hatósági karanténban van. A főigazgató újra hangsúlyozta, a legnagyobb biztonságban otthonainkban vagyunk. Ha elhagyjuk azt, használjunk maszkot.

A légfertőtlenítő eszközökre való gyűjtés sikeres, köszönik a hozzájárulásokat és az adományokat, melyekből vásárolható eszközök a kórház színvonalát emelik tovább. Bár a kórházban minden technikai és szakmai feltétel adott, mindezek mellett minden segítség jól jön és emellett a társadalmi kohéziót erősíti.

(Fotó: koronavirus.gov.hu. 2020. április 6-i országos helyzetkép)

Megérkezett 50 ezer maszk Nagykanizsára, és immáron a postán van az a 21 ezer boríték, amely két-két darab maszkot tartalmaz, és a hét folyamán kerül minden kanizsai postaládába.

További hírek és információk a videóüzenetben.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség.” – közölte Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.