Nagykanizsán csütörtöktől minden nyilvános helyen és közterületen kötelező a maszkviselés!

Tisztelt Kanizsaiak!
A koronavírus elleni védekezés 2020. november 11-től új, szigorúbb stádiumba lépett.

Ennek megfelelően a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályokon felül a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet a polgármester jogkörébe utalja annak meghatározását, hogy a 10 000 főnél nagyobb települések mely közterületein legyen kötelező a maszkviselés.

Magyarország Kormánya által biztosított jogommal élve, egyeztetve a rendőrséggel, városüzemeltetéssel, közterületfelügyelettel, NAGYKANIZSÁN CSÜTÖRTÖKTŐL (2020. november 12-től) MINDEN NYILVÁNOS HELYEN ÉS KÖZTERÜLETEN KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS!

Kivételt képez ez alól a szabadtéri sporttevékenység, valamint a parkok, illetve zöldterületek, ahol a maszk viselése továbbra sem kötelező.

A mai naptól kezdődően, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelettel összhangban a védelmi intézkedések keretében Nagykanizsán a következő 30 napban, december 11-ig az alábbi rendelkezések kerülnek bevezetésre:

vasárnaponként a Csarnok Üzletház (vásárcsarnok) és a Bolhapiac működése szünetel!
• Személyes egyeztetés alapján a magán használtcikk vásár is zárva tart ezen időszakban!
A vendéglátó üzletekben kizárólag az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak!
• Kivétel, aki az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében tartózkodik ott az arra szükséges időtartam erejéig.
• Büfékben, sütödékben, talponállókban sem lehetséges a helyben fogyasztás! E helyszíneken is kizárólag elvitelre, a megfelelő távolságtartás betartásával lehet ott tartózkodni a szükséges időtartam erejéig.
• A maszk viselése minden esetben kötelező!
Kutyasétáltatás céljából
• este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el!
• A Keleti városrészben található kutyafuttató nyitva áll a kutyatulajdonosok és kedvenceik előtt a védelmi intézkedések betartása mellett.

Az előttünk álló időszakban határozottan kérek mindenkit, hogy fokozottan tartsák be a szabályokat és korlátozásokat; most fegyelmezettségre, a kontaktusok minimalizálására van szükség! Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás – közölte Facebook oldalán szerdán Balogh László nagykanizsai polgármester, aki arról is tájékoztatást adott, hogy a városban szerdán reggeli időpontig 230 fő van karanténban, közülük 138 főnél mutatták ki a fertőzést.