Koronavírus: Nagykanizsán a fertőzöttek aránya nem fog csökkenni

A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Kérem, hogy amennyiben van olyan családtagja, ismerőse, aki még nem regisztrált, biztassa arra, hogy tegye meg! Az oltás ingyenes és önkéntes, regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

A mai napra hazánkban újabb 4926 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg.

(Fotó: archív. Rendőr járőr a nagykanizsai Erzsébet térnél. MTI/Varga György)

A ma reggeli adatok szerint városunkban 301 fő van karanténban, és közülük 197 főnél mutatták ki a fertőzést.

Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség! – tájékoztatott Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester.

A városvezető még március 14-én arról is írt, hogy a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központtól azt a tájékoztatást kapta, miszerint a március 8-ai és a március 10-ei mintavételek eredményei között nincs számottevő eltérés.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a 2020. október végi – november eleji időszakhoz hasonló átfertőzöttséget mutat a Délzalai Vízmű Zrt. nagykanizsai telephelyére befolyó nyers szennyvíz vizsgálata alapján.

Az adatokból arra lehet következtetni, hogy az elkövetkező napokban Nagykanizsán a fertőzöttek aránya várhatóan nem fog csökkenni. A következő mintavétel a tervek szerint szerdán lesz.

Ezúttal is kérem önöket, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet és viseljenek maszkot! – fogalmazott.