Mit küldhetnek a zalaegerszegi Covid osztályon fekvő betegeknek?!

“Tisztelt Hozzátartozók!
Természetesnek tartjuk azt az igényt, hogy segíteni szeretnék kórházban gyógyuló hozzátartozójuk felépülését, különösen azokét, akik a koronavírus fertőzés következtében kialakult súlyos állapot miatt a COVID-intenzív osztályon részesülnek ellátásban.

Felhívjuk azonban figyelmüket arra, hogy a COVID-intenzív osztályon is – a vonatkozó szakmai szabályoknak megfelelően – intézményünk biztosítja teljeskörűen a betegek ellátásához szükséges textíliát, öltözéket, valamint gondoskodik az ápolt állapotának előmozdítását segítő, megfelelő energia-utánpótlásáról, táplálásáról.

Kérjük ezért, hogy kizárólag a napi tisztálkodáshoz valamint bőrápoláshoz szükséges szereket küldjék be a COVID-intenzív osztályra! Törölközőt, pizsamát, élelmiszert, értéktárgyat, kényelmi eszközöket NE csomagoljanak be! Ezeket sem használni, sem tárolni nem tudjuk.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!” – tájékoztatott Facebook oldalán szerdán a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Tájékoztató Covid19 fertőzésben szenvedő vagy erre gyanús betegeknek

Adminisztratív teendők: Fejfájás, láz, köhögés, gyengeség, íz-és szaglásvesztés esetén a háziorvos telefonos értesítése! Ha bármelyik tünetet észleli magán semmiképp ne menjen be a rendelőbe előzetes telefonos megbeszélés nélkül! Miután megtörtént a Check-lista felvétele és alapos a gyanú COVID-19 fertőzésre PCR tesztet rendelünk Önnek. Az OMSZ munkatársai felveszik Önnel telefonon a kapcsolatot (kb.