Miért érdemes műanyagházas kézszárítót választani?

(x) A műanyagházas kézszárítóknak éppúgy megvan a helyük, mint a rozsdamentes acélházzal készülteknek. Utóbbi jól jön vandáltámadások ellen, előbbi viszont sokkal olcsóbban is tudja ugyanazt a szárítási teljesítményt.

Milyen kézszárítók vannak?

Ma már számos típus közül választhatunk. Ha választás előtt állunk, akkor érdemes megnézni az az Alpha-Dent-Higiénia Kft. kézszárítóit. Számos típus, kedvezményes és prémium árazású, többféle burkolati típussal ellátott eszköz közül választhatunk.

Vannak a hagyományos kézszárítók, melyek meleg levegő segítségével szárítják a kezet. Ezek közül is vannak manuális és automata érzékelős típusok. Ezenkívül csoportosíthatjuk úgy is őket, hogy milyen borítással rendelkeznek. Vannak a rozsdamentes acél és a műanyagból gyártott borítással rendelkezők.

Ezeken kívül ott vannak még a kézbedugós, légpengés változatok is. Ezek már nem a meleg levegő segítségével párologtatják el a vizet a kezünkről. Ez a technológia úgy működik, hogy erős levegőfújó képességükkel egyszerűen lefújják a kezünkről a vizet.

Bármelyik mellett is döntünk, érdemes vásárlás előtt megnézni a termékek további tulajdonságait is. Két, látszólag hasonló megjelenésű típus között is lehetnek óriási eltérések.

Mikor érdemes műanyagházas kézszárítót választani?

Amikor egy forgalmas mosdóba keresünk költséghatékony megoldást, akkor egy műanyagházas kézszárító sok esetben kiváló választás. Jellemzően olcsóbbak ezek a típusok, mint a rozsdamentes acélból készült borítással ellátottak. Ennek megfelelően nem is annyira strapabíróak a külső behatások ellen. De ha nem kifejezetten vandálok által látogatott mosdóról van szó, akkor nem lehet komolyabb probléma.

Higiéniai szempontból mindenképp érdemes azokat a típusokat preferálni, melyek érzékelővel rendelkeznek, és így automata működésre képesek. Érdemes még azt is megnézi, hogy mennyi hely van arra, hogy felszereltessük. Ma már vannak elég kompakt méretűek is, így akár kis helyre is telepíthetőek.

A tulajdonságaik közül mire érdemes figyelni?

Több olyan tulajdonság is megtalálható egy-egy termék leírásában, melyre érdemes figyelnünk. Persze sok esetben az ár is nagyon fontos, de most más paraméterekről beszélünk.

A teljesítmény helyett érdemes azt figyelni, hogy mekkora a levegő sebessége és mennyisége. És van konkrétan olyan adat is, hogy mennyi a szárítási idő. Minél kevesebb ez az idő, annál jobban alkalmas a készülék egy forgalmasabb mosdóban való használatra.

A zajszint is sok esetben fontos lehet. Ha kifejezetten zavaró lenne egy hangosabb egység, vagy csak kímélnénk a vendégeink dobhártyáját, válasszunk halkabb típust.

Érdemes még azt is megnézni, hogy szénkefés vagy anélküli motorral szereltek a készülékek. Utóbbi esetén minimális karbantartás mellett is körülbelül 10 évig gondtalan működés érhető el. A szénkefés változatok esetén azonban előfordulhatnak kopó alkatrészek cseréi is.

A lényeg mindig az, hogy a saját igényeinknek megfelelő típust válasszunk.