Méregtelenítés – mi szükség van rá és hogyan csináljuk?

Az, hogy mit eszünk, hol élünk, milyen életmódot folytatunk, mind befolyással van a szervezetünk működésére, ezáltal pedig a szervezetünkben lévő salakanyagok felhalmozódására is. Ezeket a méreganyagokat viszont jobb minél előbb szervezeten kívül tudni, ugyanis meglepően sok betegség kialakulásához vezethetnek. Erre a legjobb megoldás a méregtelenítés, lássuk, hogy mit kell tudni róla!

A méregtelenítés valóban fontos

Nagyon sok helyen olvashatjuk, hogy a méregtelenítés lényegében butaság, hiszen több szervünk, mint a bőr, a vese, a máj és a tüdő is szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban, nincs szükség tehát külön méregteleníteni, mivel az egyes szerveink tökéletesen ellátják ezt a feladatot.

Ez az állítás azonban talán csak az ősember korában állta meg a helyét, ugyanis az ősember kizárólag természetes eredetű táplálékot fogyasztott, és nem kellett a tüdejének megküzdenie a városi szmoggal sem.

Ezzel szemben a mai ember rengeteg feldolgozott élelmiszerrel terheli a szervezetét, szívja a városi rossz levegőt, sőt, sokan dohányzással is terhelik a tüdejüket. Az ilyen életmód mellett sajnos nem csodálkozhatunk azon, hogy a szervezetünkben rohamos tempóban rakódnak le a toxikus anyagok, és ezzel a mennyiséggel már nem tudnak megküzdeni a méregtelenítésért felelős szerveink sem. Ezért nagyon fontos legalább bizonyos időközönként beiktatni a méregtelenítést.

Mikor méregtelenítsünk?

A méregtelenítés gyakoriságára nincs egzakt válasz, hiszen az egyéni életmódtól függ, hogy kinél mikor van itt az ideje. Például egy nagyvárosban élő, erősen feldolgozott ételeket fogyasztó ember számára akár havonta is szükség lehet méregtelenítésre, míg egy alacsony légszennyezettségű településen élőnek, akinek táplálkozását főként a friss zöldségek és gyümölcsök teszik ki, jóval ritkábban van szüksége méregtelenítésre.

Azonban, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mikor kellene méregteleníteni, figyeljük meg a testünk jelzéseit. Ugyanis nagyszerűen mutatják a felhalmozódott salakanyagok jelenlétét a kialakuló pattanások és a narancsbőr is.

Hogyan méregtelenítsünk?

A méregtelenítés hatékony módjai közé tartozik a rendszeres testmozgás lehetőleg friss levegőn, a mértékletes étkezés, a bioélelmiszerek fogyasztása és a dohányzás elhagyása is. Ezenfelül nagyon ajánlott a zöld tea rendszeres fogyasztása, ami bizonyítottan hatással van a méregtelenítő folyamatok felgyorsulására.

A zöld teák közül azonban kiemelkedő e téren a matcha tea, melynek klorofilltartalma nagy szerepet játszik a toxikus anyagok eltávolításában. Továbbá magas rosttartalma szinté hatással van a bélrendszer megtisztulására, ugyanis a rostok magukba szívják a mérgeket és a salakanyagokat.

Amennyiben te is szeretnéd kipróbálni a matcha tea méregtelenítő hatását, rendelj egy igazán finom és minőségi japán matcha tea adagot az M Matchától!