Leállt az előjegyzés alapján történő betegfelvétel a kanizsai kórházban

Tisztelt Kanizsaiak!
Ahogy tavasszal, az első hullám idején, úgy az elmúlt napokban, hetekben is folyamatosan egyeztettem Dr. Brünner Szilveszterrel, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójával a járványügyi helyzetet, valamint a kórház működését érintő aktuális kérdésekről.

A kanizsai kórház Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására járványkórháznak minősül, az egészségügyi intézményben ezért gyanús és igazoltan koronavírusos betegeket is fogadnak.

A COVID-os ellátás mellett az egyéb ellátásokat is megpróbálják folyamatosan biztosítani: a központi labor működik, az akut megbetegedések ellátása zavartalan, az onkológiai és kardiológiai megbetegedések esetén továbbra is teljes körű az ellátás.

A szakrendelések változatlan formában működnek néhány kivételtől eltekintve, ezek a mozgásszervi szakrendelések (masszázs, gyógytorna, ortopédia, fizioterápia). Az előjegyzés alapján történő betegfelvétel leállt. A kórház működése a járványhelyzethez igazodva változhat az előttünk álló időszakban.

Kérik a betegeket, hogy a szakrendelésekre pontosan, lehetőleg kísérő nélkül érkezzenek!
Vigyázzunk egymásra! Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog! – tájékoztatott Facebook oldalán szerdán Balogh László nagykanizsai polgármester.

A csütörtök délelőtti adatok szerint Nagykanizsán jelenleg 252 fő van karanténban, közülük 154 főnél mutatták ki a fertőzést.

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs hivatalos Facebook oldalának tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta csütörtökig 3357-en fertőződtek meg Zala megyében.