Látogatási tilalom a koronavírus miatt Nagykanizsán is

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

“Koller Jutka igazgatónővel egyeztetve, hétfőtől látogatási tilalmat rendelünk el a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Teleki utcai intézményében.
A NESZI többi intézményében a fokozatosság elve alapján szigorú járványvédelmi intézkedéseket léptettünk illetve léptetünk életbe!

Megértésüket köszönöm! Az idősek egészsége érdekében kérem, hogy a tilalom alatt ne látogassák hozzátartozójukat!

Dr. Schauta Marcell
elnök
Nagykanizsa – Surd – Zalakomár Szociális Társulása” Forrás: Facebook.

Hétfői tájékoztatás szerint időközben újabb két hazai koronavírus-fertőzésre derült fény, így a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma kilencre emelkedett.