Látogatási szabályok a nagykanizsai kórházban!

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz érkezett visszajelzések, valamint a járványügyi helyzet további kedvező alakulása alapján Magyarország egész területén működő, valamennyi fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézményben elrendelt látogatási tilalom feloldásra került a COVID-19 fertőzéssel nem érintett szervezeti egységek vonatkozásában.

Kérem, hogy a betegek és a hozzátartozók fokozott védelme érdekében az alábbi szabályokat szíveskedjenek betartani intézményünkben:

A látogató csak azzal a beteggel kerülhet 2 méteren belül távolságra 15 percen túl, akit meg szeretne látogatni (rokona, ismerőse).

Ha a két méteres távolság nem tartható, a látogatás nem tarthat 15 percen túl.

A látogatás javasolt az intézmény parkjában, ha a beteg állapota lehetővé teszi, de az egyes látogatók között 2 méteres távolság betartása kötelező.

Amennyiben a beteg ágyban fekvő és egyágyas vagy elkülönített kórteremben fekszik, akkor ott megtörténhet a látogató fogadása.

Ha többágyas kórteremben fekszik a beteg és nem mobilis, a látogatás nem tarthat 15 percen túl.
A betegnél egyszerre egy látogató tartózkodhat.

A látogató maszkot viselni köteles.

A kórház teljes területén a betegek és a hozzátartozóik használhatják/használják a kihelyezett kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőségeket.

Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi intézményben fekvő beteget, mely a látogató felelőssége! – tudatta honlapunkkal hétfőn Dr. Brünner Szilveszter a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosa.