Koronavírus – Védőmaszkokat gyártanak Nagykanizsán

Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a védőmaszkok hiánycikké váltak szerte a világon, így nálunk is. Ma délután egyeztettem a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. vezetőjével, hogy lehetséges-e védőmaszkok készítése itt helyben, melyben ő megerősített engem.

Ezáltal, még a héten elindul a védőmaszkok készítése városunkban, és folyamatában várhatóan 10 ezer darab készülhet el. Bízom benne, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni a vírus terjedésének lassításához, és az itt élők egészségéhez és biztonságérzéséhez.

Amint hozzáférhetővé válnak az elkészült maszkok, mielőbb tájékoztatom Önöket!
Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és egy kis kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.

Úgy tudjuk, hogy a Kanizsa REHAB-nál körülbelül 10 ezer darab szájmaszk készítésére elegendő szövet áll rendelkezésre.
A védőmaszk 2 rétegű egészségügyi textíliából készül majd, 90°C-on mosható és fertőtleníthető lesz.
Arról is értesültünk, hogy az első mintadarabok már elkészültek.

A termékeket várhatóan a lakossággal fokozottabban érintkezők kapják meg elsőként és az is elképzelhető, hogy gyerekméretben is gyárt belőle a cég, amely információink, jelenlegi kapacitásával szerint naponta 1000 darab védőmaszkot tud készíteni.
Az is elképzelhető, hogy az ügyben a városban működő más varrodákkal is felveszi majd a kapcsolatot a városvezetés.

Ötvenre nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma

A koronavirus.gov.hu oldalon azt írták: újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid-19). Kiemelték: Magyarországon a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttetek száma elérte az 50-et, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 39 magyar állampolgár. Hétfőn egy második iráni gyógyult is távozott a kórházból.