Koronavírus: változások a nagykanizsai kórházban

Tisztelt Kanizsaiak!

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lépett. Ebben közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni. A Kanizsai Dorottya Kórházban is mától fokozatosan újraindulnak a járóbeteg szakellátások.

Dr. Brünner Szilveszter főigazgatótól azt a tájékoztatást kaptam, hogy az újrainduló egészségügyi ellátás minden formája csak és kizárólag előjegyzési rendszerben vehető igénybe. Az előjegyzéseket a kórház szakrendeléseire a kartonozónál (93/502-061), illetve a már bevett gyakorlatnak megfelelően az adott szakrendeléseken lehet kérni.

A szakrendeléseken az ellátható betegszám erősen korlátozott (maximum 4 beteg/óra), ezért az előjegyzési idő lehetséges meghosszabbodása miatt a betegek türelmét és megértését kérik.

(Vizsgálatra érkező nő testhőmérsékletét mérik Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórház előtt 2020. március 20-án. A koronavírus-járvány miatt az intézmény előtt szűrősátrakat állítottak fel és bevezették az egykapus beléptetést. Fotó: MTI/Varga György)

A kórház vezetése továbbá kéri, hogy az előjegyzési időpont előtt legalább 15 perccel korábban érkezzenek meg a páciensek, mert a sürgősségi betegellátó osztályon felállított előszűrésen mindenkinek részt kell vennie. Érkezésük ütemezésénél vegyék figyelembe, hogy a szakellátás előtt a váróhelyiségekben betegek nem várakozhatnak, az intézmény területére – kísérettel – csak az egyeztetett szakellátási időpontjukat közvetlenül megelőzően léphetnek be.

Az időpontjukról elkéső betegeket nem tudják ellátni, ez esetben új időpontot kell kérni.

Gyógyszert továbbra is telefonos konzultáció után elektronikus recept formájában írnak fel.

Kérem a Nagykanizsa és vonzáskörzetében élő lakosokat, hogy a kórházban elrendelt intézkedéseket tartsák tiszteletben! – tájékoztatott hétfőn Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.