Koronavírus: teljes készenlétben a nagykanizsai kórház

Tisztelt Kanizsaiak!

A rendkívüli állapot idején városunkban is számos fronton folyik a küzdelem a koronavírus terjedésének lassítása és megfékezése érdekében.
A legtöbben otthonmaradással segítik, hogy elkerüljük a nagyszámú megbetegedések veszélyét, sokan a helyi társadalom, a gazdaság fenntartásáért a munkahelyükön végzik hivatásukat. Az egészségügyben dolgozók és a kórházak pedig a közvetlen segítségnyújtásra és egészségmegóvásra készülnek.

A mai napon a Kanizsai Dorottya Kórházban arról győződhettem meg, hogy magas szintű a szervezettség, felkészültek az egészségügyi dolgozók, a beléptetési rendszer fegyelmezetten működik, a kórházban tartózkodók pedig biztonságban érezhetik magukat.

Dr. Brünner Szilveszter főigazgató elmondta, mostanra elérték a járvánnyal szembeni védekezésben a teljes készenlétet. Vagyis mindent előkészítettek arra az esetre, ha városunkban is nagy számban jelenne meg a betegség és sokan szorulnának kórházi ellátásra.
A 490 ágyból így már 280 ágy áll rendelkezésre járványügyi célra, amelyek közül mintegy 74 ágyon végezhető gépi lélegeztetés, minden eshetőségre felkészülve.

Ugyan Ledia Lazeri, az egészségügyi világszervezet, a WHO budapesti irodavezetője ma elmondta, hogy jelen tudásuk szerint Magyarországon és ezáltal Nagykanizsán nem növekszik a megbetegedések száma exponenciálisan, azonban, ha ez mégis bekövetkezne, arra az esetre lesz elég kórházi ágy.

Ezt a mai napon személyesen megtapasztalhattam, azzal együtt, hogy szembetűnő volt a kifejezetten jól felszerelt, felkészült kórházi környezet, amihez hozzájárultak azok a légfertőtlenítő gépek, melyeket az itt élő civil lakosság adományaiból és az önkormányzat jóvoltából sikerült megvásárolni és beüzemelni a kórházban.

Hálásan köszönöm minden orvos, ápoló, egészségügyi dolgozó odaadó, áldozatos munkáját, és mindazok hozzájárulását, akik segítik közösségünket!

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – írta Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.