Koronavírus – Nagyszabású fertőtlenítés indul Nagykanizsán

Kérésemre a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében a Netta-Pannonia Kft. megszervezte a város kezelésébe tartozó közterületek és az ezeken álló utcabútorok, hulladékgyűjtő edények, játszóterek vegyszeres fertőtlenítését.

Ma este várhatóan 19 órától elkezdődik a fertőtlenítés első fázisa, amely a fő közlekedési utak, belvárosi járdák és buszmegállók fertőtlenítését jelenti.

A második fázisban a közterületeken elhelyezett padok, köztéri kukák, játszóterek és szelektív szigetek motoros illetve kézi üzemeltetésű háti permetezővel való kezelése történik meg. Ez a tevékenység a nappali órákban, reggel 7:00 és 16:00 óra között zajlik majd, első alkalommal április 1-jén.

Áfra Barnabás, a Netta-Pannónia Kft. ügyvezetője elmondása alapján közel 180 buszmegálló, 44 játszótér, 460 közterületi hulladékgyűjtő, 70 szelektív sziget, mintegy 15 kilométernyi járda és 40 kilométernyi útburkolat tisztítását végzik majd el gépi és kézi eszközökkel.

Most mindent meg kell tennünk, hogy a város lakói a legnagyobb biztonságban érezzék magukat. Ehhez járul hozzá a legforgalmasabb közterületek és utcabútorok fertőtlenítése is – írta kedden hivatalos Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

Később a városvezető egy videót is közzétett, amelyben többek között bejelentette: az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek bérleti díját a veszélyhelyzet idejére 70 százalékkal csökkentette.