Koronavírus: Nagykanizsán 76, Letenyén 14 fő a járvány halálos áldozata

A K-Monitor közérdekű adatigényléssel kérte ki Magyarország településeinek Covid-halálozási adatait. A tényfeltáró portál még február végén kérte ki az adatokat, amelyeket – 90 nap múlva – május végén kaptak meg. Az adatok a március 4-i állapotot mutatják, tehát az áprilisi, májusi halálozásokat nem tartalmazzák.

Ezek szerint – március 4-ig – 76-an vesztették életüket Nagykanizsán a járvány okozta megbetegedés miatt. A környékbeli települések közül Zalakomárban – szintén március 4-ig – 24-en haltak meg a Covid19 következtében. Letenyén 14 áldozata van a fertőzésnek, Lentiben 9, Sármelléken 5, Tótszerdahelyen és Tótszentmártonban 3-3, Becsehelyen pedig 2 embert ragadott magával a halálos kór.

(A nagykanizsai Tripammer utcai temető bejárata. Fotó: S. Varga György)

Balogh László nagykanizsai polgármester Facebook oldalán legutóbb május 26-án közölt városi Covid-adatokat. “A ma reggeli adatok szerint városunkban 112 fő van karanténban, és közülük 99 főnél mutatták ki a fertőzést. Csökkent a karanténban lévők és a fertőzöttek száma is.” – írta a múlt héten szerdán a kanizsai városvezető.

Azt nem tudjuk, hogy milyen szempontok, szakmai ajánlások szerint sorolják be, az elhunytakat a Covid-elhunytak közé.

Az állami hírszolgálat, az MTI ma (hétfőn) arról számolt be, hogy, meghalt 5, többségében idős beteg, és újabb 156 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Kiemelték: eddig 5 146 949 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 611 690-en már a második adag vakcinát is megkapták.