Koronavírus: már oltják a legidősebbeket Nagykanizsán

“Tisztelt Kanizsaiak!
A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus okozta fertőzésekre is.

Az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok, bentlakásos szociális intézmények kampányszerű oltása után tegnap megkezdődött Nagykanizsán is a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása. Minden a tervek szerint halad.

(A fotó illusztráció)

Ha valaki még nem regisztrált az ingyenes védőoltásra, még megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, vagy postán is visszaküldheti a jelentkezését. A regisztráltak listáját folyamatosan frissítik és továbbítják a háziorvosokhoz.

A mai napra hazánkban újabb 1576 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 156 fő van karanténban, és közülük 117 főnél mutatták ki a fertőzést.

Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!
Vigyázzunk egymásra!” – közölte Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.

Információink szerint a vakcinára regisztrált legidősebbeket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban oltják be. Az oltást a Fül-Orr-Gégegyógyászati Osztályon kapják meg a szépkorúak, amely kijelölt oltóhely. Az oltóhely kifejezés nem keverendő össze az oltóponttal. Jelen pillanatban a kanizsai kórház még nem oltópont.

   
loading...