Koronavírus: lezárták a nagykanizsai játszótereket

Tisztelt Kanizsaiak!

A mai napon (kedden. a Szerk.) a városban található játszóterek is határozatlan időre lezárásra kerültek.

Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik próbálják ugyanúgy élni a mindennapjaikat a jelenlegi körülmények között, mintha semmi nem változott volna.

A kialakult veszélyhelyzet folyamatosan súlyosbodik, s emiatt a személyes kontaktusok számát, lehetőségét a teljes minimumra kell csökkentenünk. Így további korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni, ezért a mai nappal a játszótereket is lezárattam, hogy ezzel is védjük a legkisebbeket és a rájuk felügyelő szülőket, nagyszülőket.

A családok különösen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a bölcsődés, óvódás gyerekek otthon vannak valamely szülővel, az iskoláskorúak szintén az óvintézkedésként bevezetett digitális oktatás miatt.
Tudom, hogy nagyon nehéz hetek, hónapok előtt állunk, s hogy borzasztóan nagy erőfeszítést jelent a gyerekeket is arra késztetni, hogy maradjanak a négy fal között.

De most ez az egyetlen út létezik a járvány lehetséges megfékezésére.

Amennyiben időnként szükséges a fejek kiszellőztetése, azt tegyék meg lehetőleg valahol a természetben, távol az érintkezések eshetőségétől, egy sétával, ahol a gyerekek is kicsit kiszabadulhatnak.

Nyomatékosan megkérem Önöket, hogy valóban szorítkozzunk a minimális kimozdulásra! Aki tud és teheti, maradjon otthon, s csak a szükséges bevásárlás miatt hagyja el otthonát! Most kerüljük a közösségben étkezést, a közös kávézgatást, minden egyéb közösségi találkozást és tevékenységet!

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és egy kis kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – tájékoztatott Facebook oldalán Balogh László Nagykanizsa polgármestere.

58-ra nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette és az adatokból is látszik: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta a fertőzést.

Hazánkban a diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma elérte az 58-at, közülük 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból – közölték szerdán a koronavírus.gov.hu kormányzati weboldalon.