Koronavírus – Korlátozások Nagykanizsán Húsvét hétfő éjfélig

Az idei ünnep alkalmával egy másik valóságot kell elfogadnunk ideiglenesen, melyben nem örülhetünk önfeledten egymásnak, nem találkozhatunk családtagjainkkal, barátainkkal. Most a fegyelmezettségre és a szabályok betartására, a kontaktusok minimalizálására van szükség.

Az előttünk álló négy napban határozottan kérek mindenkit, hogy fokozottan tartsák be a kijárási korlátozásokat, az idősek mindenképpen maradjanak otthon, a fiatalabbak pedig csakis a szabályoknak megfelelően menjenek ki.

A rendőrség vezetőjét kértem, hogy szigorúan szankcionáljon minden kijárási korlátozással kapcsolatos kihágást, szabályszegést, tilos és zöld területen való parkolást, lezárt játszótereken való tartózkodást, és minden olyan tevékenységet, mely veszélyezteti magunk és mások egészségét, védelmét.

Magyarország Kormánya által biztosított jogommal élve, egyeztetve a rendőrséggel, városüzemeltetéssel, közterületfelügyelettel, intézkedéseket rendeltem el a kijárási korlátozás szabályainak betartása érdekében a húsvéti négy nap idejére, 2020. április 13., hétfő éjfélig.

Rendőrségi jelenléttel megerősítve figyelmeztető táblával lezárásra kerül 2020. április 13. 24 óráig:

  • a Csónakázó-tó parkolói péntek 12 órától; és a Csónakázó-tóhoz gépjárművel behajtani minden irányból TILOS! (természetesen az ott lakók, tulajdonosok, akik csak a tó felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat, azok ellenőrzést követően behajthatnak)
  • lezárásra kerül a kajakházhoz vezető sétány és út
  • a Mindenki Sportpályája lezárásra került már, de csoportos és csapatsport, edzés folytatása TILOS; mostantól csak a futók használhatják, 20 fő létszámkorláttal

Továbbra is érvényben marad valamennyi játszótér lezárása.

A rendőrkapitányság, a közterületfelügyelet, a polgárőrség alakulatai és járőrei ebben a négy napban maximális erővel, fokozott jelenléttel és határozott fellépéssel jelennek meg az említett helyszíneken.

Minden, a kijárási korlátozásról szóló rendelettel ellentétes, felesleges és konkrét cél nélküli csoportosulás esetén intézkedésre kerül sor.

A kijárási korlátozás szabályait megszegők a maximálisan kiszabható pénzbírságban fognak részesülni!

Az elmúlt napokban megkapta szinte minden háztartás a város által beszerzett két maszkot, így a már maszkkal rendelkezők számára nyomatékosan felhívom a figyelmet a közösségi tereken, üzletekben és egyéb találkozásokra alkalmas területeken azok használatára.

Az ünnep idejére szép időjárás várható, nehéz megállni, hogy ne hagyjuk el otthonainkat. Mégis vegyünk erőt magunkon!

Nem lesz könnyű, de a jövő érdekében meg kell tennünk!
Köszönöm, hogy a város lakóinak többsége a saját egészségünk, a közösségünk védelme érdekében eddig is betartotta a korlátozásokat.

Azonban azért, hogy mindenki így tegyen, most határozottabb fellépésre van szükség.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás.
Vigyázzunk egymásra! – tájékoztatott Facebook oldalán Nagypénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.