Koronavírus: így segítenek a fogyatékossággal élőknek Nagykanizsán

Az új koronavírus-járvány időszakában Nagykanizsa Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő fogyatékos személyek és családjaik támogatása érdekében.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által megküldött útmutatás szerint az új koronavírus által jelentősen veszélyeztetett csoport, a fogyatékossággal élő nagykanizsai lakosok fertőződéstől történő megóvása érdekében intézkedési tervet dolgozott ki.

(A fotó illusztráció. Kínából érkezett egészségügyi védőmaszkok érkeztek a városházára. Balogh László Facebook)

Ennek lényeges része a Nagykanizsa Megyei Jogú Város közigazgatási területén fogyatékossággal élő társaink és családjaik szükségleteinek, igényeinek felmérése.

Ezért, kérem, szíveskedjenek jelezni a +36 20 849 2415, vagy a +36 20 849 2441, vagy a +36 20 849 2454 telefonszámon, vagy az ellatas@nagykanizsa.hu e-mail címen, vagy rendkívül indokolt esetben személyesen a Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. szám alatt a Polgármesteri Hivatal alagsori ügyfélfogadójában, amennyiben segítségre, támogatásra van szükségük mindennapi életük intézésében.

Amiben segíteni tudunk:

  • bevásárlások lebonyolítása
  • postai befizetések lebonyolítása,
  • gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök
    beszerzésének lebonyolítása
  • hivatali ügyintézés online támogatása
  • okos eszközök, alkalmazások telepítésének és
    használatuk betanításának koordinálása

Kérem, amennyiben azt látják, hogy környezetükben ellátatlan, egyedül élő, segítségre szoruló fogyatékossággal élő nagykanizsai lakos él, szíveskedjenek ezt is a fenti elérhetőségek valamelyikén jelezni.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – tájékoztatott Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester.