Koronavírus: fertőtlenítés, különleges szabályok a kanizsai óvodákban

“A koronavírus-járvány az élet számos területén a megszokottnál nagyobb odafigyelést és fegyelmezettséget kíván meg tőlünk. Felelős magatartást tanúsítva alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez, és a fertőzés lassítása érdekében be kell tartanunk a közegészségügyi ajánlásokat, szabályokat.

Változások léptek életbe a város óvodáiban is, ahol mindezek ellenére érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, kiegyensúlyozott környezetben folyik a nevelő munka. Az óvodapedagógusok továbbra is mindent megtesznek a gyermekek fejlődése, egyéni képességeinek kibontakozása érdekében.

(A fotó illusztráció)

Dr. Némethné Kovács Edit intézményvezetőtől megtudtam, hogy a kanizsai óvodákban már a nevelési év megkezdése előtt alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztek, a fertőtlenítés azóta is rendszeres.

Kiemelt figyelmet fordítanak az alapvető higiénés szabályok betartására, a többszöri szellőztetésre, az óvodai játékok fertőtlenítésére. Az intézményekbe szülő, kísérő csak a tagóvoda vezető előzetes engedélyével léphet, kirándulásokat, nyílt programokat nem szerveznek. A szülőket részletesen tájékoztatták a megváltozott óvodai szabályokról és folyamatosan értesítik őket az aktuális információkról.

Az intézményvezetőhöz hasonlóan jómagam is a szülők megértését, együttműködését kérem!” – közölte Facebook oldalán szombaton Balogh László nagykanizsai polgármester.