Koronavírus: aktív elkülönítés alatt jelenleg 4 személy van Nagykanizsán

A 47. napon is újra hangsúlyozom, hogy a kialakult járványügyi helyzetben fokozott figyelmet fordítsunk a különösen nehéz élethelyzetben lévő személyek, elsősorban az idősek és a krónikus betegségben szenvedők támogatására.

Mi azzal tudunk a legtöbbet tenni, ha a közterületekre lépve vagy az üzletekben, zárt terekben minden esetben viselünk maszkot, de legalább egy kendőt vagy sálat, hogy ezzel is védjük egymást, embertársainkat a lehetséges vírusfertőzéstől.

Ezért nyomatékosan kérek mindenkit, hogy egymásra való tekintettel viseljünk minden nyilvános helyen maszkot vagy más védőeszközt!

A mai napi adatok alapján Zala megyében 65 főnél mutatták ki a koronavírus fertőzést, ami az elmúlt napokban bekövetkezett nagyobb ugrást mutat a korábbi időszakkal összevetve. Közülük többen tünetmentesek, illetve otthon gyógyulnak és már vannak olyanok is, akik felépültek, meggyógyultak és már negatív teszteredményekkel rendelkeznek.

Városunkban a hatóságilag házi karanténra kötelezettek száma jelenleg 27 fő, ami elsősorban a külföldről hazaérkezetteket vagy lehetséges fertőzöttel való kontakt személyeket jelenti. Az összes eddigi 192 határozatból 165 már feloldott.

Aktív elkülönítés alatt jelenleg 4 személy van; ők azok a járványügyi megfigyelés alá helyezettek, akiknél enyhe tünetekkel fennáll a fertőzés gyanúja, de kórházi kezelésre nem szorulnak. Az eddigi összesített adatokat tekintve az aktív elkülönítettek esetében már 14 feloldott.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás. Ezekre van most leginkább szükség – írta többek között Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.