Koronavírus: 34 fertőzött, 108 megfigyelés alatt Nagykanizsán

A világjárvány második hullámában immáron óriási léptékben nő az érintettek és a megbetegedettek száma. A tegnapi 1070 után a mai napon is 876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Zalában az esetszám mára 474-re nőtt. Nagykanizsán a ma reggeli adatok szerint 108 ember áll aktív járványügyi megfigyelés alatt, azaz ők karanténban vannak.
Közülük 34 főnél mutatták ki a fertőzést. Mivel ők „csak” enyhe tüneteket mutatnak, ezért nem szorulnak kórházi kezelésre, a karantént otthonukban elkülönítve töltik.

Kérem Önöket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági intézkedéseket, és tegyenek meg mindent a maguk és mások egészségének védelméért!
Vigyázzunk egymásra! – írta többek között Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.

Koronavírus – 28 igazolt kanizsai fertőzött volt csütörtökön – Dél-Zala Press

Napról napra egyre többen érintettek a koronavírus-járványban. Az országos adatok szerint összesen 15 170 főnél mutatták ki a fertőzést, Zalában az esetszám mára 416-ra nőtt. Nagykanizsán a ma reggeli adatok szerint 110 ember áll aktív járványügyi megfigyelés alatt, azaz ők karanténban vannak.Közülük 28 főnél mutatták ki a fertőzést.