Kicsit nőtt a fertőzöttek száma Kanizsán

A regisztráltak száma 4,5 millió fölé emelkedett, nő a lakosság bizalma és igénye a védőoltások iránt. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni a neki megfelelő kórházi oltópontra. Az online időpontfoglalóban jelenleg Sinopharm és AstraZeneca vakcinákra lehet jelentkezni.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bejelentette, hogy az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése lehetővé teszi az egynapos sebészeti ellátások beindítását, valamint újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok is.

A mai napra hazánkban újabb 2584 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 186 beteg.
A koronavirus.gov.hu térképe szerint 77 új fertőzöttet regisztráltak Zalában, ezzel összesen 17 400-ra emelkedett a zalai esetek száma.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 359 fő van karanténban, és közülük 249 főnél mutatták ki a fertőzést. Tegnaphoz képest nőtt a karanténban lévők és a fertőzöttek száma is.

A Pannon Egyetem – Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ kollégái tovább folytatják a COVID-19 vírus örökítőanyagának szennyvízből történő vizsgálatát a nagykanizsai városi szennyvíz elemzésével, mely az elmúlt időszakban csökkenő tendenciát mutatott – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

(Rendőrjárőr a nagykanizsai Erzsébet téren. Fotó: archív. MTI/Varga György)