Katonák fertőtlenítettek Nagykanizsán is

Tisztelt Kanizsaiak!

Országszerte, így városunkban is folyamatosan zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával.
Mindez a megelőzést szolgálja a leginkább veszélyeztetett korosztály, az idősek védelmében.

Nemrégiben számoltam be arról, hogy jelesre vizsgázott a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény a gyorstesztes és az országos tisztifőorvos által elrendelt kötelező átvilágításon.

Az ellenőrzésen a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai meggyőződtek arról, hogy a március 9-e óta zárt intézményben megfelelő az izolációs és a pandémiás terv, kialakítottak elkülönített szobákat a kórházból visszatérő gondozottjaik számára, fokozott a dolgozók, ápolók beléptetési rendje és az intézmény által végzett fertőtlenítés.

A fegyelmezett, stabil csapat és Koller Jutka vezető nagyszerű munkáját és az előírások szigorú meglétét és betartását pedig igazolta a gondozottakon és a műszakban dolgozókon elvégezett gyorsteszt eredménye, mely minden esetben negatív lett.

A korábbi ellenőrzés tehát kiváló állapotot és szabályzást talált az idősek otthonában, és a veszélyeztetett lakók biztonsága és járvánnyal szembeni védettsége is garantált, amit most még inkább megerősít az intézmény teljeskörű honvédségi segítséggel történő fertőtlenítése – tájékoztatott Facebook oldalán kedden Balogh László nagykanizsai polgármester.

(Fotók: Balogh László – Facebook)