Kanizsai óvodákban, bölcsődékben is találtak fertőzötteket

Tisztelt Kanizsaiak!
Egész Európában, a szomszédos országokban is romlik a járványhelyzet. A második hullámban világszerte és Magyarországon is rosszabbak a számok, meredeken nő a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma.

A ma reggeli adatok szerint (Péntek reggel. A Szerk.) városunkban 322 fő van karanténban, és közülük 194 főnél mutatták ki a fertőzést.

(Koronavírus: figyelmeztető táblák a nagykanizsai Erzsébet téren. Fotó: MTI/Varga György)

A város bölcsődéinek, óvodáinak dolgozói körében a héten végzett tesztelés eredménye alapján hatósági megfigyelés, illetve hatósági karantén elrendelése miatt néhány helyütt rendkívüli szünet van. Az intézkedés jelen pillanatban 6 tagóvoda 10 csoportját, a Rózsa Tagbölcsőde 2 csoportját és a teljes Belvárosi Bóbita Tagbölcsődét érinti.

Facebook oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!

A Kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy egyelőre a jelenlegi védelmi intézkedések maradnak továbbra is érvényben a járvány lassítása érdekében. Kérem Önöket, hogy vegyék komolyan az óvintézkedéseket!

Tartsák be a szabályokat, mert a védekezés közös felelősségünk! Vigyázzunk egymásra! – tájékoztatott Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.