Ismét korlátozások lesznek Nagykanizsán a hétvégén!

Tisztelt Kanizsaiak!

Az előttünk álló hétvégén az elmúlt hétvégékhez hasonlóan további helyi szintű korlátozásokra és lezárásokra kerül sor a járvány okozta veszélyhelyzet mérséklése érdekében 2020. április 25. (szombat) 0:00 órától 2020. április 26. (vasárnap) 24:00 óráig.

Rendőrségi jelenléttel megerősítve figyelmeztető táblával lezárásra kerülnek:

 • a Csónakázó-tó parkolói szombat 0:00 órától vasárnap éjfélig (kivéve az Éves Területi Horgászjeggyel rendelkezőket),
 • a Csónakázó-tóhoz gépjárművel behajtani minden irányból TILOS! (kivéve a körforgalom és a kajakház felől az Éves Területi Horgászjeggyel rendelkezőket, és természetesen az ott lakókat, tulajdonosokat, akik csak a tó felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat; ők ellenőrzést követően behajthatnak)
 • a gépjárművek elől lezárásra kerül a kajakházhoz vezető sétány és út (kivéve a kajak-kenu egyesület tajait és az Éves Területi Horgászjeggyel rendelkezőket, akik behajthatnak),
 • a Mindenki Sportpályája lezárásra került, csoportos és csapat sportolás, edzés folytatása TILOS, csak a futók használhatják, 20 fős létszámkorláttal,
 • továbbra is érvényben marad valamennyi játszótér lezárása.
(Rendőrjárőr a nagykanizsai Erzsébet téren a koronavírus-járvány idején. Fotó: MTI/Varga György)

Fontos ismételten kiemelni a kijárási korlátozásra vonatkozó irányelveket és értelmezésüket:
A kijárási korlátozás nem kijárási tilalom. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására meghatározott, az alábbiakban olvasható alapos indokkal kerülhet sor.

Ilyen alapos indok lehet, a teljesség igénye nélkül, például:

 • munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység,
  – napközbeni kiscsoportos felügyelet okán a kiskorú gyermek kísérése,
  – a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletben történő vásárlás,
  – az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele,
  – egyéni szabadidős sporttevékenység (pl. gyaloglás, futás, kerékpározás),
  – szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen,
  – az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása,
  – a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás.

Kedves Kanizsaiak!

Mindez azt is jelenti, hogy a Csónakázó-tó és egyéb külterületek, belterületek, főként a zöldterületek a biztonságos távolság megtartásával kizárólag gyalogosan látogathatók, a csoportosulás és a játszóterek használata azonban nem megengedett.

A Csónakázó-tóhoz a gépjárművek nem hajthatnak be, de az gyalogosan megközelíthető és látogatható! (kivéve a kajak-kenu egyesület tagjait és az Éves Területi Horgászjeggyel rendelkezőket)

A rendőrfőkapitányság, a közterületfelügyelet, a polgárőrség alakulatai és járőrei ebben a két napban maximális erővel, fokozott jelenléttel és határozott fellépéssel jelennek meg az említett helyszíneken.
• Minden, a kijárási korlátozásról szóló rendelettel ellentétes, felesleges és konkrét cél nélküli csoportosulás esetén intézkedésre kerül sor.
• Az elmúlt időszakban megkapta minden háztartás a város által beszerzett két maszkot, így a már maszkkal rendelkezők számára nyomatékosan felhívom a figyelmet a közösségi tereken, üzletekben és egyéb találkozásokra alkalmas területeken azok használatára.

A rendőrség vezetőjét ezúttal is kértem, hogy szankcionáljon minden kijárási korlátozással kapcsolatos kihágást, szabályszegést, a tilos és zöld területen való parkolást, lezárt játszótereken való tartózkodást, és minden olyan tevékenységet, mely veszélyezteti magunk és mások egészségét, védelmét.

Határozottan kérek mindenkit, hogy fokozottan tartsák be a kijárási korlátozásokat, az idősek mindenképpen maradjanak otthon, a fiatalabbak pedig csakis a szabályoknak megfelelően menjenek ki.

Egymás iránti felelősség, önmérséklet, lemondás és kitartás.
Vigyázzunk egymásra! – hívta fel a figyelmet pénteken délután Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.