Folyamatosan emelkedik a koronavírusosok száma Kanizsán

Tisztelt Kanizsaiak!
A kormány folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, s tegnap az újraindítás újabb lépcsőfokaként a következő döntéseket hozta meg:

Ha a beoltottak száma eléri a 3 és fél milliót, akkor újra kinyithatnak a teraszok. A gazdaság sikeres újraindításának érdekében a vendéglátósok terasz díját eltörlik.

(Kötelező maszkviselésre felszólító tábla a nagykanizsai Erzsébet téren. Fotó: MTI/Varga György)

A fokozatosság és az óvatosság jegyében nyitnak az óvodák és az iskolák. Az óvodások és az alsós diákok április 19-én, hétfőn visszatérnek a nevelési-, illetve oktatási intézményekbe, a felső tagozatosok és a középiskolások pedig május 10-én.

Kérem önöket, hogy az enyhítések ellenére maradjanak óvatosak, ne feledkezzenek meg a járványügyi és higiénés szabályokról, s ha tehetik regisztráljanak az oltásra!

A mai napra hazánkban újabb 5307 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 256 beteg.

A koronavirus.gov.hu térképe szerint 126 új fertőzöttet regisztráltak Zalában, ezzel összesen 16 190-re emelkedett a zalai esetek száma.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 464 fő van karanténban, és közülük 322 főnél mutatták ki a fertőzést. Tegnaphoz képest nőtt a karanténban lévők száma és a fertőzötteké is.

Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség! – írta közösségi oldalán csütörtökön Balogh László nagykanizsai polgármester.