A zalaegerszegi kórházban már látogatási tilalom van, Nagykanizsán még nincs

A koronavírus-járvány emelkedő esetszámai miatt a mai naptól részleges látogatási tilalmat rendeltek el a a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, Nagykanizsán még nem lépett életbe a látogatás korlátozása.

“Tisztelt Hozzátartozók!
A Zala Megyei Szent Rafael Kórház megelőző jelleggel látogatási tilalmat rendel el a mai naptól az

  • Általános és Érsebészeti Osztályon valamint a
  • Csecsemő- és Gyermekosztályon. (A kiskorú beteg mellett egy hozzátartozó folyamatos jelenlétére lehetőséget biztosítunk.)
    Megértésüket köszönjük!” – közölte Facebook oldalán pénteken kora délután az egerszegi egészségügyi intézmény.
(Fotó: archív. A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház SBO bejárata. MTI/Varga György. A kanizsai kórházban jelenleg nincs látogatási tilalom)

Telefonon érdeklődtünk a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban, hogy náluk is életbe léptettek-e látogatási korlátozást, ahonnan megtudtuk, jelen pillanatban nem korlátozzák a kórházi látogatást Kanizsán.

Friss koronavírus információk

Az állami koronavírus oldal pénteki tájékoztatása szerint péntekre 24, többségében idős, krónikus beteg meghalt, és újabb 2548 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Kiemelték: eddig 5 935 182 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 714 861-en a második, 1 millió 82 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. 169 beteget géppel lélegeztetnek.

Balogh László nagykanizsai polgármester péntek délután Facebook oldalán ismét közölt helyi adatokat. Ezek szerint Nagykanizsán jelenleg 13 fő van karanténban, közülük 12 fő esetében mutatták ki a fertőzést.

A kanizsai szennyvízben nem emelkedett a vírus örökítőanyagának mennyisége

“A szakemberek hétről hétre vizsgálják a nagykanizsai szennyvíztisztító telepre belépő települési szennyvízben lévő Sars-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségét. A Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központtól megérkeztek a legfrissebb adatok, amelyek bizakodásra adnak okot. Az októberben végzett vizsgálatok során a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a kimutatási határérték alatt volt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a fertőzöttek száma az elkövetkező napokban számottevően nem emelkedik. A mintavételezést a szakemberek az elkövetkező hetekben is elvégzik, így próbálják a járvány helyi alakulását nyomon követni.” – közölte még kedden Facebook oldalán a nagykanizsai városvezető.

A megyei adatok szerint péntekre 45 új fertőzöttet igazoltak Zalában.