A magyar egészségügy az elmúlt 50 év legkritikusabb, legnagyobb leterheltséggel járó napjait éli

A magyar egészségügy az elmúlt 50 év legkritikusabb, legnagyobb leterheltséggel járó napjait éli. A jelenlegi járványhelyzet leküzdése hosszútávon csak a megfelelő átoltottság elérésével lehetséges.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy a felajánlott vakcinával oltassa be magát, mert csak így térhetünk vissza a nyugodt, biztonságos életünkhöz.

(Testhőmérséklet mérés a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház SBO bejáratánál. Fotó archív: MTI/Varga György)

A járványhelyzet kritikus, az egészségügyi ellátórendszer kapacitása bármikor elérheti a határait. Közös sikere most elsődlegesen mindannyiunk magatartásától, szabálykövetésétől függ. Ezért a Magyar Orvosi Kamara elnöksége mindenkit arra kér, hogy fokozottan és fegyelmezetten tartsa be a személyi védekezés szabályait: maszkviselés, távolságtartás, kézhigiéné, a mobilitás és a találkozások minimalizálása. Aki teheti, maradjon otthon – közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával vasárnap a Magyar Orvosi Kamara.

Meghalt 131, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 7706 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu március 15-én, kiemelve: eddig 1 334 595 embert oltottak be Magyarországon, közülük 398 962-en már a második dózist is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 524 196-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 17 083-ra emelkedett, a gyógyultak száma 354 817. Az aktív fertőzöttek száma 152 296-ra nőtt.
Kórházban 9300 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1008-an vannak lélegeztetőgépen – írták.