A hétvégén is sokan kérték a koronavírus elleni védőoltást Nagykanizsán

Az oltási akcióban – amely december 12-éig (vasárnapig) tartott – eddig több mint 1 millió 500 ezren vettek fel oltást. A kórházak vasárnapig emelt kapacitással várták az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő, harmadik oltást is kérhették a jelentkezők.

Mindenkinek javasolt a megerősítő, harmadik oltás, aki már négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását. A megerősítő oltással a védettség szakértők szerint újra 80-90 százalékra emelhető. Az oltási akció a karácsonyi ünnepkör és szilveszter között nem lesz elérhető, de januárban újra indul.

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház oltópontján vasárnap is sokan kérték a koronavírus elleni védőoltás valamelyikét. A fényképeket az állami hírszolgálat fotóriportere, Varga György készítette.

(Oltópont a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán 2021. december 19-én, vasárnap. MTI/Varga György)
(Egy férfi megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a Kanizsai Dorottya Kórházban 2021. december 19-én, vasárnap. MTI/Varga György)
(Egy nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a Kanizsai Dorottya Kórházban 2021. december 19-én, vasárnap. MTI/Varga György)