A hajhullás pajzsmirigy alul- és túlműködés tünete is lehet

Kevesen tudják, de a hajhullás pajzsmirigy gondok tünete is lehet. A hajhullást többen a szervezetünkben fellépő vitamin- és ásványianyag- hiánnyal hozzák összefüggésbe, és míg ez igaz is, addig nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a háttérben hormonális okok is húzódhatnak.

Bár a pajzsmirigy problémáit komolyan kell vennünk, szerencsére a betegség kezelésére számos mód van. A hajhullás pajzsmirigy kezelés után pedig magától megszűnhet. Fontos tudni, hogy a pajzsmirigy alulműködés és túlműködés egyaránt állhat a jelenség hátterében. Az előbbi rendellenesség a hölgyek körében gyakoribb, különösen szülés után, illetve a változókor küszöbén.

A pajzsmirigy alulműködésének gyakori tünetei a fokozott fáradékonyság, a krónikus energiátlanság, rossz közérzet, a nemi vágy csökkenése és a hajhullás. A rendellenesség a lelket és a szellemet is megterheli, a betegek gyakorta tapasztalnak szorongást, álmatlanságot, emellett pedig a stresszhelyzeteket is fokozottabban élik meg.

A hajhullás pajzsmirigy túlműködés esetén is tetten érhető, viszont ez a típusú hormonális rendellenesség már szemmel látható tüneteket is produkál. Azok a személyek ugyanis, akik pajzsmirigy túlműködéstől szenvednek, a nyakuk két oldalán riasztó csomókat is találhatnak.

Legyen szó bármelyik típusú hormonális zavarról, a Varga hajcseppek, hála a természetes összetevőiknek, segíthetnek megoldani a hajhullással kapcsolatos problémáinkat. A mellékhatás nélküli készítmény valóságos vitaminbombának minősül, így már rövid időn belül látványos eredményeket érhetünk el a használatával.

Tudatos hajápolás – kezdjünk mindent az alapoktól

Sokakat foglalkoztató kérdés a tudatos hajápolás és a gyors hajnövekedés titka. Nos, szemmel látható eredményeket csak abban az esetben érhetünk el, ha a haj energetizálását az alapoktól kezdjük. A fejbőr állapotának minőségivé tétele, a hajhagymák védelme, illetve a hajszálak szerkezetének stabillá tétele, megerősítése a tudatos hajápolás jegyében jelentheti a siker kulcsát.

Tudatos hajápolásról csak abban az esetben beszélhetünk, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki azokat a készítményeket, amelyeket a mindennapokban használnunk. A szintetikus úton előállított, mindennemű természetességet mellőző termékek rendszeres alkalmazásával épp az ellenkező hatást érhetjük el, mint amit szeretnénk.

Az egészséges haj kizárólag az olyan természetes összetevőkkel rendelkező, kiváló renoméval rendelkező, prémiumminőségű készítményekkel érhető el, mint amilyenek a népszerű Varga Herbal produktumai is. A kiváló ár/érték arányú hajerősítő samponokban és balzsamokban egészen biztosan nem fogunk csalódni.