42 fertőzött, 81 fő megfigyelés alatt Nagykanizsán

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Ez a rendkívüli, járványügyi készültséggel járó helyzet mindenkitől türelmet és fegyelmezettséget kíván. A komfortzónánkból kilépve kell összefognunk, együttműködnünk – ahogy az első hullám idején tettük –, hogy a vírus ne bénítsa meg a mindennapokat és az ország működőképes maradjon.

Nagykanizsán a ma reggeli adatok szerint 81 fő áll aktív járványügyi megfigyelés alatt – jó hír, hogy a miklósfai tagóvodában dolgozók és az intézménybe járó gyerekek hatósági karanténja a mai napon véget ért. Hétfőtől az óvodásokat újra biztonságban tudják fogadni Miklósfán.

A jelenleg karanténban lévők közül 42 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Mivel ők tünetmentesek vagy „csak” enyhe tüneteket mutatnak, ezért nem szorulnak kórházi kezelésre, a karantént otthonukban elkülönítve töltik.

A járvány felszálló ágban van, a helyzet nehéz, az egészségügyre és az oktatásra nagy nyomás nehezedik és fog nehezedni a következő hónapokban. Épp ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

Kérem Önöket, hogy saját maguk és mások védelme érdekében mossanak rendszeresen és alaposan kezet, és viseljenek maszkot az előírt helyeken, így az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban.

Vigyázzunk egymásra! – írta Facebook oldalán pénteken Balogh László nagykanizsai polgármester.