355 fő karanténban, ebből 256 fő koronavírusos Nagykanizsán

A ma reggeli adatok szerint városunkban 355 fő van karanténban, és közülük 256 főnél mutatták ki a fertőzést – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

A városvezető azt is tudatta, a járvány második hulláma nagy kihívás elé állít mindannyiunkat, de különösen azokat, akik az egészségügyben vagy a szociális szférában dolgoznak.
Egy kis terhet azzal tudunk levenni a vállukról, ha minden tőlünk telhetőt megteszünk magunk és mások egészsége védelme érdekében, magára maradt vagy elesett embertársainkon pedig önzetlenül segítünk.

A veszélyhelyzet okán a kormány már korábban elrendelte, hogy az egészségügyi dolgozók, valamint a járvány elleni védekezésben közreműködő orvos- vagy egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatók november 11-től díjmentesen utazhatnak a MÁV-csoport minden járatán, így a helyi buszjáratokon is.

Az egészségügyi dolgozók mellett a szociális területen dolgozók is az első vonalban harcolnak a vírussal szemben. A mindennapokban támaszai a valamilyen okból elesett, szociális hátrányban lévő embereknek, mindenkor nélkülözhetetlen szolgálatuk pedig a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismételten hálát és támogatást érdemel!
Éppen ezért – és mert az önkormányzatnak segítenie kell a zökkenőmentes feladatellátást – elrendeltem, hogy a szociális szférában dolgozók is jogosultak legyenek a díjmentes utazásra, amelyet a helyi menetrend szerint közlekedő autóbuszokon vehetnek igénybe.

Ehhez az alábbi dokumentumok felmutatása szükséges az utazás megkezdésekor:

– Nagykanizsán szék- vagy telephellyel rendelkező szociális ellátást nyújtó szervezet vezetője által 2020-ban kiállított, évi 12 kedvezményes utazásra alkalmas utazási utalvány, valamint a személyazonosító igazolvány és lakcímkártya együttes bemutatása
– amennyiben a dolgozó nem rendelkezik utazási utalvánnyal: a Nagykanizsán szék- vagy telephellyel rendelkező szociális ellátást nyújtó szervezet vezetője által kiállított igazolás
A szociális területen dolgozók december elsejétől az intézkedés visszavonásáig, de legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő hónap első munkanapjáig jogosultak a díjmentes utazásra – írta a polgármester.
(Fotó: a 6-os busz Nagykanizsán/Wikipédia)