227 fő karanténban, közülük 142 fő koronavírusos Nagykanizsán

Tisztelt Kanizsaiak!
Nagyon erős a járvány harmadik hulláma: a brit vírusmutáns gyorsan terjed, rekordmagas a betegek száma. A járvány megfékezése és az egészségügy tehermentesítése érdekében most különösen fontos az óvintézkedések betartása!

Tekintettel a meredeken emelkedő fertőzöttek számára, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében már igen hatásosnak bizonyult Favipiravir tabletta ambuláns alkalmazásáról döntött. A gyógyszert eddig csak a kórházakban kezelt betegeknél alkalmazták, és a tapasztalatok szerint megakadályozhatja a tünetek súlyosabbra fordulását.

(Kötelező maszkhasználatra felszólító tábla a nagykanizsai Erzsébet téren. A háttérben a Városháza. Fotó: Igali Lászlóné Gyöngyi)

A készítményt mostantól tehát már a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére, ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását és csökkentve a kórházi kezelést igénylő betegek számát.

A gyógyszer alkalmazásának szükségességéről a háziorvos dönt, és az a patikákban recept ellenében ingyenesen kiváltható. Az ellátás folyamatos biztosítása érdekében az orvos a készítményt e-receptre és papírvényre is felírhatja az igazoltan COVID-19 pozitív betegek részére. A gyógyszeres terápia javasolt hossza 5 nap.

A mai napra hazánkban újabb 5653 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 179 többségében idős, krónikus beteg.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 227 fő van karanténban, és közülük 142 főnél mutatták ki a fertőzést.

Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!
Vigyázzunk egymásra! – tájékoztatott Facebook oldalán szerdán Balogh László nagykanizsai polgármester.