217 fő karanténban 145 koronavírusos Nagykanizsán

Tisztelt Kanizsaiak!
A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns gyorsan terjed. A következő két hétben még rosszabb lehet a helyzet.

A járványból az egyetlen kivezető út a védőoltás, a vírus újabb hullámainak megállításában csak a hatékony vakcinákkal való tömeges oltás segíthet. Ha valaki még nem regisztrált az ingyenes védőoltásra, még megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A mai napra hazánkban újabb 4326 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg.

A ma reggeli adatok szerint városunkban 217 fő van karanténban, és közülük 145 főnél mutatták ki a fertőzést.
Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap.

Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség! – közölte Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.

Hétfő reggelre 432 925-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 15 058-ra emelkedett, a gyógyultak száma 322 956.
Az aktív fertőzöttek száma 94 911-re emelkedett. Kórházban 5679 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 537-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 34 716-an vannak, a mintavételek száma 3 680 572-re nőtt.

A 8. héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja. A szennyvízmintákban Békéscsabán, Budapesten, Kecskeméten, Pécsett és Szekszárdon tapasztaltak emelkedést, amíg Zalaegerszegen csökkenő a tendencia. Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció – írta a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.