140 koronavírusos, járványkórház Nagykanizsán

Tisztelt Kanizsaiak!
A járvány Európában továbbra is felszálló ágban van, meredeken nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járvány kezdete óta Európában 8 milliónyian, Magyarországon 114 ezren betegedtek meg. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása. Ennek egyik lehetséges módja, hogy fegyelmezetten betartjuk a meghozott intézkedéseket és szabályokat!

Kérem Önöket, hogy viseljenek maszkot, tartsák a 1,5 méteres védőtávolságot, s amennyiben a koronavírus-fertőzés tüneteit észlelik magukon, ne menjenek közösségbe, maradjanak otthon és telefonon értesítsék háziorvosukat!
A mai napra hazánkban újabb 4140 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg.

(Lázmérés a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház SBO bejáratánál. Fotó: MTI/Varga György)

A ma reggeli adatok szerint városunkban 246 fő van karanténban, és közülük 140 főnél mutatták ki a fertőzést.
Facebook-oldalamon csak olyan adatot közlök, amelyet önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!

A Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója, Dr. Brünner Szilveszter arról tájékoztatott, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására a kanizsai kórház november 9-től járványkórháznak minősül. Az egészségügyi intézményben ezért gyanús és igazoltan koronavírusos betegeket is fogadnak.

A kórházban több mint 200 ágyat különítenek el a COVID-os betegek számára, 34 intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre. Az intézményben teljes a készültség, a szervezettség magas szintű, a COVID-os ágyszám bővítésére is lehetőség van.

Vigyáznunk kell az idősekre, a betegekre, és be kell tartanunk a szabályokat! Vigyázzunk egymásra!
Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!- tájékoztatott Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.