Szarvas-vadászat miatt délután 16 óra és reggel 8 óra között veszélyes lehet a zalai erdő

A Zalaerdő Zrt. értesíti a a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16 óra és reggel 8 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat.

Vadászatra jogosultként arra kér mindenkit, hogy mező- és erdőgazdasági munkája, valamint szabadidős tevékenysége során ezt vegye figyelembe! Megértésüket köszönjük!- hívta fel a figyelmet a napokban a nagykanizsai székhelyű erdészeti társaság.

Ugyanakkor ismét a kullancsveszélyre figyelmeztetnek, ugyanis a kullancsok szeptemberben is nagyon aktívak!

A túrázóknak zárt, lehetőleg világos ruházat viselése és kullancs elleni spray használata ajánlott. Agyvelőgyulladás elleni oltás is kérhető.

A kullancsok nem kedvelik a tűző napot, de nagyon jól bírják a mostanság egyre inkább megszokott hőmérséklet-ingadozásokat, kedvelik a magas páratartalmat. A reggeli és kora esti órákban a legaktívabbak.

A parazita embereknél agyvelőgyulladást, ritkábban agyhártyagyulladást, néhány esetben pedig nyirokcsomó-gyulladást okozhat – hívta fel a figyelmet Kovács Szilvia, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének egyetemi docense.