MOL: kannákba csak piaci áron lehet tankolni, de kell a forgalmi is

A tankolások állami szabályozásával összességében jó döntés született – nyilatkozta az infostart.hu hírportálnak pénteken Ratatics Péter a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója.

A vezető többek között arról is szólt, hogy a szabályozásnak köszönhetően csökkenni fog a nyomás a határmenti benzinkutakon és így javul az ellátásbiztonság is, ugyanis csökken a hazai kereslet, amit már biztonságosabban tud a MOL ellátni.

Az igazgató azt javasolta, azért hogy a benzinkutasok könnyebben tudjanak tájékozódni, kiszolgálni a kedvezményes tankolás ügyében, ajánlott az autósoknak magukkal vinni járművük forgalmi engedélyét is.

„Amennyiben tehát igazolni tudja, hogy magyar forgalmi rendszámú gépjárművel érkezett, úgy a kasszánál érvényesítésre kerül az az árcsökkentő diszkont, ami érvényesíti a hatósági árat” – fogalmazott Ratatics Péter.

“A Mol munkatársa egyetértett azzal, hogy – főleg kezdetben – előfordulhat olyan, hogy valaki otthon felejti a forgalmi engedélyét, ezért némi rugalmasságot is várnak a kútkezelőktől. Vagyis, ha hitelt érdemlően ellenőrizhető, hogy milyen forgalmi rendszámú gépjármű állt be tankolni, akkor hatósági áron adható az üzemanyag – magyarázta.” – olvasható a hírportálon.

Ratatics Péter azt is elmondta, hogy a mai naptól a kannákba történő tankolás már csak piaci áron lehetséges.

Kapcsolódó