Befagyasztja a benzin és a gázolaj árát a kormány

A kormány úgy döntött, november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzíti – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, ez azt jelenti, ennél a 480 forintnál olcsóbb lehet a benzin és gázolaj ára, de drágább nem.
Jelezte: abban bíznak, az ár felső határának rögzítése segítséget jelent a gazdaságnak és hozzá tud járulni az infláció mérsékléséhez is – közölte az állami hírszolgálat.

A koronavíruson három oltás után ismét átesett Gulyás Gergely a kormányinfón többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, hét-nyolc hónap után drasztikusan, ezért a kormány azt javasolja mindenkinek, hogy vegye fel a harmadik, emlékeztető oltást is, mert így a védettségi szint megmarad – közölte Gulyás.

Elmondta: a jelenlegi adatok alapján ez a járványhullám annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy “van fegyver a vírus ellen”, ez pedig az oltás. Aki oltást kap, azok közül minden száz emberből egy betegszik meg, ő is lényegesen enyhébb tünetekkel vészeli át a fertőzést.

A múlt héten a Pfizer is nyilvánosságra hozta kutatási adatait, ami szerint az oltások hatékonysága hat hónap után elkezd csökkenni, ezért is szükséges a harmadik oltás. “Aki oltást kapott, az a nyolcadik-kilencedik hónap után is jobb helyzetben van, mint aki nem oltatta be magát” – tette hozzá a miniszter.

Nagykanizsa

Friss, helyi koronavírus adatokat nem hozott nyilvánosságra Balogh László nagykanizsai polgármester. A városvezető legutóbb november 8-án (hétfőn) tudatta azt, hogy Nagykanizsán a hét első napján 198 fő volt karanténban, s közülük 148 főnél mutatták ki a fertőzést.

Információink szerint a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban hamarosan újra megkezdi működését a Covid-részleg. Úgy tudjuk, hogy az egészségügyi intézményben több mint 10 fő nem vette fel az állam által előírt koronavírus elleni védőoltást. Nekik távozniuk kellett munkahelyükről.