Azonnali kormányzati segítségre szorul a Tungsram

“Összességében a pandémia, a globális ellátási nehézségek és az ukrajnai háború megoldhatatlan feladat elé állította a cégcsoportot.

Egy azonnali kormányzati segítség lehetővé tenné egy tudásalapú társadalomhoz hozzájáruló, innovatív értéket teremtő történelmi magyar márka további működését, sikeres transzformációját.

Kétféle segítség jöhet szóba. Az egyik az állami, önkormányzati megbízások különböző energiahatékonysági programok révén. Ez a jelenlegi gazdasági környezetben win-win helyzetet eredményezne, amelyen mindenki csak nyerne – kisebb fogyasztás, jobb minőségű világítás, ami jó a környezetnek és a városlakóknak egyaránt.

(Szíjártó Péter és Jörg Bauer 2019-ben írták alá a stratégiai megállapodást. Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium)

A másik lehetőség a kormányzati pénzügyi támogatás. Az Európai Bizottság alapvetően engedélyezi a tagállamoknak, hogy támogassák azon cégeket, amelyeket közvetlenül érint a háború – például a magas energiaigényű tevékenységet végző vállalkozásokat. Ennek eszköze lehet vissza nem térítendő támogatás vagy tőkeinjekció is.” – nyilatkozta a napokban az Indexnek a Tungsram elnök-vezérigazgatója.

A vállalatcsoport még 2019-ben kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter azt is elmondta: a cég a technológiai újításoknak kitett iparágban működik, ezért kemény nemzetközi versenyben kell megvédenie és fejlesztenie pozícióit. A magyar állam ezért is állt a Tungsram mellé, az Eximbank jelentős hitelt nyújtott a vállalatnak a hazai és nemzetközi versenyképességének fejlesztéséhez. Szijjártó Péter kifejtette: a vállalatnak öt városban működnek gyárai, Budapesten, Nagykanizsán, Hajdúböszörményben, Zalaegerszegen és Kisvárdán, a Tungsram további magyarországi beruházásainak támogatásával pedig elősegítik a telephelyek bővítését.

Az idén februárban adtuk hírül, hogy az ország harmadik legnagyobb magyar tulajdonú vállalatának vezetése – mellyel a kormány 2019-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást – a kialakult gazdasági helyzetre hivatkozva a költségek racionalizálása érdekében felmondta a 2023-ig hatályos kollektív szerződés három pontját. Ezek a felmondási idő, a végkielégítés és a csoportos létszámcsökkentés esetén érvényes a munkavállalókat védő és részükre magasabb juttatási elemeket biztosító rendelkezéseket tartalmaztak.

Ennek következtében 2022. májusától munkáltatói felmondás esetén – életkortól és a vállalatnál ledolgozott időtől függően – 2-től 8 és fél hónapig terjedő mértékben kevesebb összeget kapnának az eddigieknél az érintett dolgozók. Ez az érdekképviseletek szerint azért is lényeges kérdés, mert a munkaviszony megszüntetések folyamatosak a vállalkozásnál.