Nem minden állást hirdetnek meg!

Talán mindenkinek van olyan ismerőse, aki úgy szerzett magának állást, hogy arról az üres pozícióról talán korábban még nem is hallott. Nem lehetetlen ilyen ajánlatokat találni, jobban mondva inkább hallani az ismerőseinktől. Hiszen az így szerzett munkánk valamilyen ismerős vagy rokon által jönnek létre.

Sok cégnél időt és pénzt spórolnak meg azzal, ha előbb a vállalaton belül próbálják az adott posztot betölteni. Sőt, az így kinevezett kolléga, már ismeri a céget, így nem zöldfülűként kezdi első napját. Azonban, ha a cégen belül nincs már elegendő munkatárs, akkor ilyen esetben jöhet az szóba, hogy valamelyik ismerősünket be tudjuk ajánlani.

A beajánlással szintén időt és pénzt spórol a cég, valamint nem egy teljesen idegent vesznek fel a céghez, ami nem csak az új kolléga számára előnyös, hiszen így már van egy ismerőse a cégen belül, de a cégnek is előnyös, hogy van, aki kezességet vállal, hogy az adott személy alkalmas lehet a pozícióra.

Ma Magyarországon talán ez a két legelterjedtebb állásbetöltő folyamat, ezért érezhetjük azt, hogy állásközvetítőkön keresztül sokkal hosszadalmasabb és nehezebb bejutni a céghez.

Aki igazán profi, az nem bízza csak lehetőségre az álláskeresést, hanem megmozgat mindent, hogy elérje azt, amit akar. A BekescsabaAllas.hu weboldalon ebben segít nekünk. A város állásai között kereshetünk szaktudásunknak és képzettségünknek megfelelően, részletek a hivatkozáson elérhetők.

Álláskereső esélyünket növelheti az online és offline platformokon való keresés.