Miért mondanak fel a munkavállalók?

Lassan minden iparágat elér a munkaerőhiány. Nem lesz olyan szektor, ahol ne éreztetné hatását a szakképzett munkavállalók hiánya. Ebben az esetben a cégek egy nagy része fizetésemeléssel próbálják megtartani és motiválni őket, ezen kívül egyéb cafeteria és plusz juttatási csomaggal is kiegészítik ezeket.

Azonban vannak olyan munkahelyek, ahol nem tapasztalhatóak ezek. Az ilyen cégek hátrányból indulnak a nagyobb vállalatokkal szemben, nehezebben tudják a szakképzett munkavállalóit megtartani vagy épp újakat felvenni.

De egyre elterjedtebb, hogy a vállalatok nem nagyobb fizetéssel, hanem egyéb juttatással próbálják a munkavállalókat motiválni. Ilyen például valami sporttevékenységhez köthető bérlet, munkahelyi bejárás térítése, céges telefon vagy céges autó. Az ilyen juttatások nem sokkal növelik, a cég kiadásait viszont az alkalmazott elköteleződését erősíti a cég iránt.

A VeszpremAllas.hu weboldalon számos olyan városi és megyei elhelyezkedésű céget találhatunk, akik hasonló ösztönző rendszert használnak. Részletek a linken elérhetők. Az ilyen cégekhez önéletrajzunk beküldésével jelentkezhetünk, online akár azonnal.

A jól fizetős cégekhez nem egyszerű bejutni, mondhatni nagyon is nehéz. Nem minden esetben hirdetik meg az ilyen állásokat, hanem már az ott dolgozók között próbálnak kiválasztani, így sokszor érdemes akár más pozícióban is elhelyezkedni az általunk kiválasztott cégnél, és ha képesek vagyunk magunkat fejleszteni, és a vezetők számára megmutatni a tudásunk, akkor képesek lehetünk előrelépni, és a számunkra ideális pozícióban elhelyezkedni.