Mennyire fényezzük magunkat az állásinterjún?

Az álláskeresés sosem volt egy könnyű és közkedvelt dolog. Senki sem szeret interjúról interjúra járni, főleg ha az adott helyről még vissza sem szólnak nekünk, így könnyen elveszíthetjük kedvünket és motiváltságunkat.

Akik bele kerülnek ebbe a spirálba, és egyre feszélyezve érzik magukat a munkanélküliség helyzetében, azok gyakran jutnak arra a szintre, hogy bármit megtesznek, csak a következő állásajánlat az övék legyen. Az ilyen emberek nem félnek attól sem, ha egy interjún kicsit füllentenek vagy épp olyan szakmai tudásra mondanak igent, amiben nem jártasak. Azonban ez a felvételt követően, de akár már az interjú során is kiderülhet egy tesztfeladattal, hogy az adott személy mennyire is ért a dolgokhoz. Nem érdemes olyan dologra igent mondani, amiről tudjuk, hogy nem állunk azon a szinten, amit a cég elvárna tőlünk. Jobb ilyenkor azt mondani, hogy könnyen el tudjuk az ismereteket sajátítani. Ezzel rámutatunk egy gyengeségünkre, de közben a szándékunkat is kifejezzük, hogy minket érdekel az adott dolog.

Az interjún nem csak az a fontos, hogy minél jobb fényben tűnjünk fel. A HR-es kolléga a gyengeségeinkre is kíváncsi, hogy miben vagyunk gyengébbek, hiszen ezek alapján tudják, hogy milyen képzésekkel lehet akár fejleszteni minket. Aki mindenhez maximálisan ért az feltűnő. Nincs olyan ember, aki mindenhez ért.

Kerüljük a stresszes állapotú munkahely keresést, mert könnyel beleesünk abba, hogy olyan ajánlatra mondunk igent, ami számunkra nem előnyös, csak azért mert nem tudunk várni akár még egy hetet egy esetleges jobb ajánlat miatt. A KecskemetAllas.hu weboldal ebben segít nekünk, bővebb információt a linken talál. Online képesek vagyunk a város állásaira jelentkezni, egyszerűen és gyorsan. Ezek után már csak a hívást kell várnunk az adott vállalkozástól.