Hogyan növeljük álláskereső esélyeinket?

Épp új állást keresel? Akkor ez a cikk épp neked szól. Az állás keresés sok nehézséggel és kihívással jár, amivel meg kell küzdenünk, ha igazán jó cégnél szeretnénk dolgozni.

Új állást átlagosan kettő három hónap alatt talál az ember. Ez idő alatt nagyjából harminc helyre adja be a helyét, ahonnan legjobb esetben 5 helyre hívnak be minket, és ebből csak egy cég fog minket alkalmazni. Ijesztőnek tűnhet ez az arány, de a nagy számok ezt az átlagot vetítik elénk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki így talál munkát. Van, aki már másnap új helyen dolgozik, de olyan is akad, aki akár félévig keres.

Hogyan gyorsíthatjuk meg álláskereső lehetőségünk? A legcélszerűbb és leggyorsabb módszer, ha az ember az ismerősi körében kezd el elsőnek kutakodni és kérdezősködni. Az így szerzett lehetőségek nagyobb eséllyel vagyunk képesek megpályázni, hiszen van, aki beajánl minket.

Ezek mellett számos offline lehetőségünk van. Újságok, szórólapok, vagy csak az üzletekben kihelyezett táblák és hirdetések.

Az internet világában nem mehetünk el az internetes álláskeresés mellett. Ez történhet egy közösségi oldalon, vagy az erre szakosodott állásközvetítői oldalon. A SalgotarjanAllas.hu weboldal egy kimondottan ezzel a céllal működő oldal, ahol a salgótarjáni nyitott állásai vannak összegyűjtve. A jelentkezés gyors és egyszerű, pár kattintás alatt képesek vagyunk önéletrajzunkat feltölteni, és akár jelentkezni is a szakmánknak megfelelő pozícióba. Rögtön ki is próbálhatja, csak kattintson a hivatkozásra.