Hogyan keressek többet?

Mindenki a fizetéséből él, de nem mindegy mennyiből tud gazdálkodni egy hónapban. Az interneten és a tv-ben azt hallhatjuk, hogy az átlag fizetések nőnek, egyre jobban élünk. De mit tegyünk akkor, ha mi ezt alig, vagy egyáltalán nem érezzük a bőrünkön?

A fizetésünkről beszélni sokak számára tabu téma. Nem szeretjük kiteregetni pénzügyi dolgainkat, nem szívesen kötjük mások orrára, hogy mennyit keresünk. Pedig sok vállalkozásnál, nyilvános az adott pozíciók és személyek fizetései. De ettől függetlenül sokakban ez egy nemkívánatos téma. De mit tegyünk, ha úgy érezzük fizetésünk nem nő, hónapról hónapra kevesebb és nem haladunk egyről a kettőre?

Több megoldás is állhat előttünk. Általában a fizetésünk azért nem nő, mert a produktivitásunk, tehát az adott óra alatt elvégzett munkánk mennyisége vagy értéke nem nő. Ezt azzal tudjuk orvosolni, hogy kevesebb idő alatt többet dolgozunk, vagy tovább képezzük magunkat, és olyan munkát vállalunk, ami során nagyobb értéket állítunk elő, tehát a megtermelt munkánk során értékesebb a mi munkánk. Utóbbira tovább képzések, nyelvi vagy szakmai tréningek lehetnek a megoldás, amivel újabb feladatokat tudunk elvégezni. Fontos kiemelni, hogy az előléptetés feltétele is a nagyobb szakmai tudás és a tapasztalat, így nem árt mindig képezni magunk és tanulni új dolgokat.

Ha viszont azt látjuk, hogy munkahelyünkön nem értékelik pozitívan a továbbtanulási vagy képzési szándékunkat, ha azt látjuk, hogy az előrelépési lehetőségünk elég szűkös, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy munkahelyet váltunk. A NyiregyhazaAllas.hu weboldal ebben segít nekünk, ha érdeklik a lehetőségek itt bővebben tájékozódhat. Szakmánknak és érdeklődési körünknek megfelelőn tudunk keresni a város állásai között.

Döntsünk bárhogy, a magasabb fizetésért mindig képeznünk kell magunkat, szakmailag és lexikálisan egyaránt. Hiszen a cég szempontjából logikusnak tűnik, hogy egy adott munkakörre csak egy adott fizetést tud biztosítani, magasabb fizetés érdekében nagyobb tapasztalat és tudás szükséges.