A cserepeslemezek leegyszerűsítik a tetőfedést

Az ingatlanépítés alkalmával több szempontot kell figyelembe venni, amik között kiemelt szerepet lát el a tetőszerkezet, így nem véletlen kerülnek előtérbe a cserepeslemezek nyújtotta előnyök. Ezek a kivételes termékek, valamint társaik a trapézlemezek, jelentősen megkönnyítik a tetőfedést egyedi szerkezetükből adódóan. Bátran elmondható, hogy komoly innovációt jelentenek az építészet területén. Érdemes tehát alaposabban megismerni a bennük található potenciált.

A cserepeslemezek előnyei

A hatékonyság és könnyű használat, amit a termékek nyújtanak, főként sajátos összetételükből származnak. A cserepeslemezek, horganyzott acéllemezek, amiket a hagyományos tetőcserép mintájára hengerelnek ezzel leegyszerűsítve a felhelyezést és biztosítva a jó esztétikát. Az élettartamuk megnövelése érdekében a felületüket ellátják egy külön bevonattal.

A néhány mikron vastagságú poliészter festékréteg szerepe, hogy meggátolja az ultraviola sugarak okozta károsodást, ezzel garantálva hosszú időn keresztül az egyedi kinézetet. A sima felületről könnyen lemossa az eső a szennyeződéseket, így arra nem tapadnak mohák ezzel gátolva a víz útját.

Célkeresztben a trapézlemezek

A trapézlemezek sajátos alakjuk miatt érdemelnek külön megnevezést. Képességeikben nagyon hasonlóak a már említett kivitelekhez, így a lemeztetők kialakítása alkalmával nyújtanak hatékony megoldást. De ez még nem minden.

Felhasználásuk igen sokrétűen megoldható. A lakóépületek mellett gyakran kerülnek előtérbe a mezőgazdasági, ipari létesítmények létrehozásánál. Ez főként a nagyfokú ellenállóságuknak és stabilitásuknak köszönhető.

A trapézlemezek könnyű alakíthatóságának hála melléképületek oldalfali burkolatának is megfelelnek, valamint olykor kerítést készítenek belőle. Annak függvényében, hogy milyen célt szolgál a bordamagasság meghatározó:

 • épületek tetőfedésénél minimum 18 mm
 • ipari létesítmények esetén minimum 35 mm
 • nagy teherbírású ipari tetőknél legalább 50 mm
 • oldalfalakhoz 18 mm
 • kerítések esetén szintén 18 mm, a szélirány függvényében

Milyen árakkal rendelkeznek a cserepes- és trapézlemezek?

Az egyedi gyártási technológiából adóan a költségek minimálisra csökkennek és előre is megadhatók, így könnyen lehet tervezni az összegekkel.

Ezt mindenképpen tudnod kell, ha jó tartalommarketinget akarsz!

Kétségtelen, hogy technikai szempontból (lásd tech-SEO) fontos úgy felépítened a tartalmad, hogy megfeleljen az előírásoknak (például annak, hogy mekkora az „ideális” hosszúságú szöveg: a keresőoptimalizálás/SEO, a közösségi médián való megosztáshoz, vagy éppenséggel az időeltöltés aspektusa szerint).

Az is alapvető fontosságú kitét a tartalom perspektívájából, hogy a keresőmotorok a találati lista összeállítása során minden a helyén legyen (ugyancsak a keresőoptimalizálásra való tekintettel).

Azonban mindezen nélkülözhetetlen kritériumokkal karöltve meghatározó tényező, hogy pontosan be tudd határolni és meg tudd ismerni a saját célközönséged, akiknek a termékedet vagy szolgáltatásodat kínálod fel, hogy meg tudd őket szólítani (a saját „nyelvükön”), hogy valamilyen call-to-action lépésre ösztönözd őket. Ismerd meg a követőidet, hiszen amennyiben nem tudod „bevonzani” és megtartani őket, könnyen el is veszítheted potenciális ügyfeleidet. Tudd, hogy mi inspirálja őket, mi számít vonzónak számukra a termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, hogy majd ehhez szorosan kapcsolódó tartalommal tudd ellátni őket.

6 lehengerlő és új tartalommarketing-példa vállalkozásod fellendítéséhez

Jodi Harris az Editorial Content & Curation at Content Marketing Institute igazgatónője, tartalmi stratégia tanácsadó 2019. január 22-én megjelent cikkében számol be arról a néhány tartalommarketing-példáról, amelyek inspirációként szolgálhatnak vállalkozásod szempontjából.

Ebből szeretnénk egy kis ízelítőt kínálni Neked (röviden, dióhéjban). Jodi Harris olyan továbbfejlesztett tartalommarketing-példákat sorol fel, amelyek megemelték a B2B és B2C vállalkozások marketingsávját (marketing bar) a színvonalas tartalmi törekvésekkel.

Ecseteli a legújabb kreatív formátumokat és platformokat, az új technológiai megoldásokkal összekapcsolódó eredményeket, prezentálja a legújabb módszereket. Íme:

 1. Adj lehetőséget a vásárlóidnak, hogy megoszthassák márka-élményeiket

A márkával kapcsolatos személyes tapasztalatok megosztása lényeges tartalomnak bizonyul. Tedd lehetővé, hogy márkafogyasztóid egymás között megoszthassák a termékeddel vagy szolgáltatásoddal kapcsolatos élményeiket, benyomásaikat, ismereteiket. Biztosítsd számukra, hogy előállhassanak új ötleteikkel, meglátásaikkal, egyéb elképzeléseikkel, hogy ezzel a lépéseddel is tovább növeld lojalitásukat, márkahűségüket.

1. példa:

A Cisco Systems Inc. (elektronikai berendezkedésekre specializálódott) amerikai multinacionális cég összegyűjtötte húsz különböző helyű irodájában dolgozó alkalmazottait egy brainstorming (ötletgyűjtő) munkamenetbe, amelynek az volt a fókuszkérdése, hogy hogyan lehetne üzleti kapcsolatot teremteni az egyetemi hallgatókkal, a frissen diplomázottakkal és Z-generáció más tagjaival. Ebben a sikeresnek minősített folyamatban kidolgoztak egy olyan programot, amelynek keretében a Cisco vállalat fiatal go-getterei napi rendszerességgel megosztják Snapchat-történeteikben, hogy mit, hogyan és miként szeretnének dolgozni a vállalatban.

 1. Ossz meg a közönségeddel gyakorlati tippeket a termékeddel/szolgáltatásoddal kapcsolatban

Az egyedülálló, exkluzív tippeket kínáló, a terméked „rejtett” funkcióiról beszámoló tartalmak megosztásával, célszerű, praktikus felhasználói hackek, hasznos hivatkozások, vagy a személyre szabott ajánlatok mind azt a célt szolgálják, hogy elmélyítsék az ügyfelek márka-elkötelezettségét, növeljék márkahűségét.

2.Példa:

Az ide vonatkozó példák egyike lehet az Orlando Magic professzionális kosárlabda-csapatának személyre szabott kommunikációs megoldása. Az Al-eszközök (Al-tools) használatával célzottabbá, egyúttal értékesebbé tehetőek az üzenetek. Az Orlando Magic Wordsmith-et használ, hogy egyedi alkalmazást és e-mail üzeneteket generáljon minden rajongója számára. Ezzel a lépéssel növelve a rajongói élményt és elkötelezettséget (és nem utolsó sorban jegyvásárlás-növelést is).

Ennek eredménye a 80% pozitív e-mail válasz, a lojalitási-program tudatosságának növelése.

 1. Növeld ügyfeleid vásárlói élményét egy jól működő ügyfélszolgálat biztosításával

Az amerikai fogyasztói Forester-tanulmány szerint a fogyasztók 73%-a az idő-megítélési tényezőt tartotta fontosnak egy vállalat szempontjából, amely tényező nagyban befolyásolja az ügyfélélményt (lásd ügyfélkapcsolatok gyorsasága, gürdülékenysége). A jó ügyfélszolgálat biztosítása ügyfeleid számára mérvadó márkahűségük szempontjából (pl.: könnyebb kezelhetőség, ügyfélközpontúság-növelése , élménynövelés, egyszerűsített interakciók-, kényelmes megoldások- és önkiszolgáló csatornák biztosítása).

3.példa: a Cleveland klinika biztonságos hozzáféréssel és személyre szabott egészségügyi információkkal látja el pácienseit. A klinika páciensportáljával és MyChart rendszerével próbálta digitálisan is hozzáférhetővé tenni elektronikus orvosi nyilvántartását (online- és mobilalkalmazáson), amelyben olyan adatokhoz férhetnek hozzá, mint: laboratóriumi eredmények, diagnosztikai képek, orvosi megjegyzések és előírások). Ezzel a törekvéssel lehetővé téve (és felgyorsítva) az egészségügyi szolgáltatókkal való információmegosztást, a jobb ellenőrizhetőséget egyaránt.

 1. Személyre szabott élménnyel garantáld a márkahűség-növelést

A tartalmi kampányok segítségével kiépíthetsz ügyfeleiddel egy hosszú távra berendezkedett üzleti kapcsolatot, amely az elkötelezettségükre és a márkaismertségre épül. Ebben a folyamatban pedig szüntelenül arra szükséges erőfeszítéseket tenned, hogy felkeltsd- majd fenn is tartsd az érdeklődésüket márkád iránt. Olyan tartalmakat ossz meg velük, amelyek megérintik és megszólítják őket, amelyek egyéni motivációkról és helyzetekről szólnak, és hozd kapcsolatba valamilyen módon a termékeddel, hogy ily módon is megvalósíthasd a bizalom növelését.

4.Példa:

Az OppenheimerFunds pénzügyi tanácsadó szolgáltatás (akik vállalkozások, alapítványok és egyéni befektetők számára szolgáltatnak pénzügyi tanácsokat) tény vs. érzelmek meglátása a következőkön alapul:

 • annak érdekében, hogy segíthesse (potenciális) ügyfeleinek hosszú távra szóló pénzügyi tervezését, az OppenheimFunds elvégezte az Optimist Index nevű kutatását, amelynek során a biometrikus technológiát alkalmazta. Ebben a folyamatban felmérte három kulcsfontosságú befektetési témára (ti.: az öregedésre, feltörekvő piacokra, valamint az innovációkra) való fizikai reakcióikat
 • az eredményül kapott emocionális válaszreakciók (melyek belátást engedtek az ügyfelek pénzügyi optimizmusába) alapját képezték a személyre szabott befektetési stratégiáknak, amelyek leginkább igazodnak a fogyasztók pénzügyi igényeihez
 • Dr. Jennifer Lerner a Harvard közpolitika és menedzsment professzorasszonya tanulmányozta az érzelmek befolyását a pénzügyi döntések meghozatalára
 • a cél az volt, hogy az Oppenheim-ügyfelek egy tudatosabb és optimistább hosszú távra tervezhető pénzügyi stabilitást hozhassanak létre.
 1. Hozz létre egy tiszteletreméltó vállalkozást, amely nagy dolgokat tesz, miközben növeli a vásárlói elkötelezettséget

Hogy milyen „nagy dolgokra” gondoltunk? Például olyan nonprofit tevékenységekre, amellyel segítheted a különféle társadalmi problémák megoldását. Ilyenek: a mentális betegségekhez, rasszizmushoz, gender-ügyhöz, hajléktalansághoz való szenzitív közelítés, amely tevékenységeket finoman, pozitívan, haladóan megfogalmazott marketingtartalma nagyban megnövelheti a követőid, ügyfeleid márka-elkötelezettségét és –lojalitását egyaránt.

Lépj fel tájékoztató jellegű pozitív töltetű tartalmakkal, amelyekkel előbbre viheted a különféle társadalmi problémák megértésének ügyét, olyan célzott marketingtevékenységekkel és lépésekkel, mint egy fórum nyitása által, amelyben nyíltan és őszintén megvitathatóvá teszed ezeket a problémákat; vagy aktív módon támogatod a rászorulókat (marketing céllal). A Z-generációs fogyasztók előnyben részesítik az olyan vállalkozásokat, amelyek valami magukon túlmutató pozitív jellegű tevékenységeket is folytatnak.

5.példa:

A The Be Vocal Documentary nonprofit szervezet a díjnyertes dokumentumfilmessel: Shaul Scharz-al együttműködve elkészítette a Beyond Silence című, 29 perces dokumentumfilmet, amely egy új megközelítést alkalmaz a mentális egészség problematikájának megvitatására. A filmben három mentális betegséggel élő embert mutat be, akik őszintén beszélnek küzdelmeikről, ám azt is elmondják és megmutatják, hogy mindeközben mégis hogyan vált az életük jobbá, annak köszönhetően, hogy elhatározták: megosztják ezen személyes küzdelmeiket másokkal. Ennek köszönhetően a Biosector2 ügynökség szerint a dokumentumfilm (eddig) 242 cikket és 416 millió benyomást generált.

Valamint:

a marketinghatáson túlmenően az erőfeszítések jelentős társadalmi változást eredményeztek. A Federal Bureau of Prisons (vagyis a Szövetségi Börtönbíróság) megkezdte a Beyond Silence beépítését a mentális egészség- és öngyilkosság-megelőzés programjába, amely program 63 ezer alkalmazottat foglalkoztat 130 helyen.

 1. Az élethosszig tartó ügyfélérték prioritása

Az új ügyfelek toborzása a régi ügyfelek megtartása mellett attitűd értékes, sőt bölcs marketingtevékenység, hiszen nem egy kutatás alátámasztotta azt az előfeltevést, mely szerint ha vállalkozóként arra törekszel, hogy kész vagy energiát fordítani a megszerzett ügyfeleid megtartására, sokkal költséghatékonyabb megoldásnak bizonyul, mint új ügyfélszerzési kampányba kezdeni. Érdemes tehát erre összpontosítanod. Ha sikerült felépítened egy nagyszerűe működő márkát, akkor ne feledkezz meg arról sem, hogy megjutalmazd azon ügyfeleidet, akik megtiszteltek elkötelezettségükkel a terméked, szolgáltatásod iránt. Mivel? Mondjuk exkluzív tartalmak szolgáltatásával, amelyet sehol másutt nem kapnak meg, vagy készíts számukra egy speciálisan lojális vásárlóidnak készült platformot, ahol ápolhatod üzletorientált kapcsolatodat velük.

6.példa:

A SEMrush, amely csapat az online marketing számára versenyképes kutatási eszközkészlettel szolgál (a maga több mint 20 kutatási eszközével a SEO, a PPC és a tartalommarketing számára). A SEMrush egy virtuális húsvéti tojás vadászat végző oktatási folyamatában arra ösztönözte ügyfeleit, hogy találjanak meg 15 „tojást” a SEMrush-eszközökkel kapcsolatos intézkedésekkel.

Reméljük, hogy ezek a kis ötlet-morzsák megmozgatták üzleti ötlettáradat, kreativitásodat és kész vagy lépéseket tenni. Habár elfoglalt vállalkozóként nehéz folyamatosan lépést tartanod a nyughatatlan versenyszférával, mégis fellelhető néhány olyan megoldás, amelyekkel inspirálhatod és cselekvésre ösztönözheted ügyfeleidet, ugyanakkor erősítheted a terméked, szolgáltatásod iránti elkötelezettségüket.

Olvass többet a tartalommarketing lépéseiről a https://marketing-szovegiro.hu/ weboldalon!

Izgalmas megoldások vendégkönyv témában

Esküvőszervezés előtt állsz? Fontosnak tartod, hogy a nagy napon minden tökéletesen sikerüljön? Mindegy, hogy már gyermekkorod óta álmodsz az alkalomról, vagy a villámcsapásként ért szerelem érzése hozta ki belőled a fészekrakó ösztönt, a tervezés és a vele járó ügyintézés nem egyszerű feladat. Ma már számos rendezvényszervező cég kínálja szolgáltatásait, de a legtöbben még mindig maguk igyekeznek elintézni a felmerülő teendőket. Ezek egyike a vendégkönyv kérdése.

Emlékkönyv a nagy napról

A vendégkönyv egyfajta emlékkönyv funkciót lát el, amit sokan ismerünk gyermekkorunkból. Ugyan az esküvő napja egy életen át emlékezetes marad, mégis jól esik majd évek múltán elővenni egy olyan kézzel fogható emléket, melyben minden résztvevő saját élményeit, tapasztalatait, jókívánságait oszthatja meg a párral. Ezt a célt látja el a vendégkönyv, amely minden korábbinál izgalmasabb formákban megjelenhet az esküvőn, erről a ceremóniamester sem feledkezik meg.

Elő a polaroiddal!

A legtöbben azonnal a hagyományos, könyv-alapú megoldásra asszociálnak, és a klasszikus lehetőségek kedvelői számára ez ideálisnak is bizonyul. Feldobhatod a hangulatot egy mellé készített polaroid fényképezőgéppel, melyek egyébként is reneszánszukat élik manapság. Érdemes azonban a témában szabadon engedni fantáziádat, hiszen megszámlálhatatlanul sokféle módja létezik annak, hogy egy tárgy a vendégkönyv funkcióját lássa el. Nézzünk ezekből párat!

Postaládától az írógépig

Gondoltál már arra, hogy egy különleges, rusztikus, vagy éppen a vintage világát idéző postaládát állíts a helyszínen fel? Helyezz mellé üdvözlőlapokat és írószert, és a vendégek ilyen módon adhatják át gondolataikat maradandó formában. A palackposta elvén működve egy dekor üvegbe is dobhatják jókívánságaikat tartalmazó üzeneteiket. A romantikát fókuszba helyezve egy stílusos írógépet helyezhetsz az egyik asztalra, melyhez bekészített papírokat használhatnak a résztvevők.

Természetes, fa alapanyagok

Közel áll hozzád a fa, mint alapanyag? Időtállóságát akkor is kihasználhatod, ha az esküvői vendégkönyv funkcióját szeretnéd ellátni alkalmazásával. A fából készült szívecskék, táblák is remek színteret biztosítanak ahhoz, hogy a vendégek a megfelelő írószerrel néhány kedves sort hagyjanak számotokra. Mint ceremóniamester, felhívom a Násznép figyelmét, hogy a vendégkönyvet ne felejtsék el kitölteni.

Koszorúkészítés ingyenes kiszállítással Budapesten

Ha eljön a vég, gondoskodunk kell szeretteink méltó temetéséről.

Régen ez úgy volt, hogy a halotti anyakönyvi kivonat beszerzése és a temetkezési szolgáltató kiválasztása után virágboltokat kerestünk fel és ott választottuk ki, milyen koszorú vagy dísz legyen elhunytunk, rokonunk, ismerősünk koporsóján, sírján.

Ma már ez nem így van, hiszen rendelhetünk koszorút megbízható webshopból Budapesten.

A koszorukeszites.hu weboldalon koporsós, urnás, templomi, szórásos vagy akár hajós temetésre is választhatunk a virágkölteményekből.

A legtöbben még mindig a temetés előtt templomi szertartást, megemlékezést kérnek, erre az eseményre inkább az oázisba tűzött közepes méretű tálakat, ravataldíszeket ajánljuk.

A koporsós temetések esetében a ravatalozóban és később a síron is van hely a virágoknak, így a távolabbi rokonok is nyugodtan vihetnek oda koszorúkat vagy nagyobb csokrokat. A virágdísz felkerül a koporsótetőre, melyet szokás a főkoszorú virágaiból készíteni.

Kegyeleti összeállításainkkal a közvetlen családtagoknak szeretnénk segíteni a választásban. Különböző temetési formákhoz kínálunk különféle kompozíciókat, melyek több, egymással harmonizáló készítményt tartalmaznak.

Nem feledkeztünk meg a gazdinak oly kedves kisállatok méltó búcsúztatásáról sem, ezekben az esetekben is különféle kompozíciókkal állunk megrendelőink rendelkezésére.

Áraink bruttóban értendők, tehát ez lesz a fizetendő végösszeg, nem kell többet fizetnie, mint amennyit megrendelt!

Előnyünk, hogy a megrendelt koszorúkat, csokrokat Budapest területén lévő összes temetőbe is templomba ingyenesen szállítjuk ki.

Fenntartható mindennapok – a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

A fenntarthatóság egyre fontosabb szempont, amit a legtöbben fokozatosan, apró lépésekkel próbálnak beépíteni az életükbe. Ez történhet úgy is, hogy igyekeznek kevesebb hulladékot termelni, amelynek részeként tartósabb, jobb minőségű termékek vásárlása mellett döntenek. A Tchibo webáruház heti ajánlatában éppen ezért ezúttal is olyan darabok közül válogathatunk, amelyek sokáig elkísérnek majd minket – legyen szó konyhai eszközökről, vagy könnyed ruhadarabokról.

Kezdjünk is rögtön egy szuper anyaggal, ami nem más, mint a lenvászon, amit több darab esetén is megtalálunk. Ilyen a világoskék női bőszárú 7/8-os nadrág , és a zöld kislány bőszárú nadrág is, amelyekkel anyák és lányok egymáshoz passzoló szettekben pompázhatnak majd. A bő szárával rendkívül kényelmes viseletet biztosító nadrágból a női verzió 36-tól 48-as, a kislány pedig 86/92-tól 134/140-es méretig kapható, mindkét esetben paperbag stílusú, húzott derékrésszel. A felnőtt nadrág esetén a világoskék alapot vékony fehér csíkok díszítik, két bevágott zsebe is van, anyagát pedig viszkózzal keverték, míg a kislány nadrág esetén biopmaut egészíti ki a len előnyös tulajdonságait.

A webáruházban lágy esésű pamut-lenvászon anyagból készült női felsőt is találunk, amely rózsaszínben szerezhető be, 36/38-tól 52/54-es méretig. A biopamuttal készült darab nyakkivágása V alakú, alsó szegélyei enyhén lekerekítettek, elöl pedig osztóvarrás található rajta. Laza szabásával és természetes anyagával a tavaszi és a nyári szabadidős szettekben is nyugodtan használható, hiszen lágyan és kényelmesen simul a felsőtestre.

Természetesen a kisebbek számára is találunk csinos és kényelmes felsőt: a fehér, fodros kislány blúz bőrbarát, tiszta biopamutból készült, ujjatlan fazonnal és mutatós fodrokkal mind a derék-, mind a hátrészen. A nyakrészen hátul található gomb megkönnyíti az öltözködést, így a 86/92-től 122/128-as méretig elérhető, fehér alapon kékes és zöldes színekben pompázó terrazzo mintás felsőt a kellemes megjelenése mellett a könnyű használat miatt is lehet majd szeretni.

Kellemes pamut-modál anyagból készült a sötétkék színben, 36-tól 48-as méretig kapható női kezeslásbas, melynek derékmagaságban megtalálható gumírozása és megkötője optimális illeszkedést biztosít, gomboláspántján pedig természetes anyagú gombokat találunk. Bő, enyhén rövidített nadrágszára mellett a rövidujjú felsőrészen lévő lekerekített V-nyakkivágása is divatos részlet a kezeslábason, amin oldalsó bevágott zsebeket is találunk, hogy a legfontosabb apróságoknak mindig találjunk helyet!

Ha a kisebbek is ezt a fazon részesítenék előnyben, akkor jó hír, hogy a kínálatban kislány kezeslábas is kapható, 86/92-től 134/140-es méretig, kellemes zöld színben. A 7/8-os nadrágszárhosszal rendelkező darab lágy esésű lenvászon-pamut anyagból készült, elöl pedig trendi fodros elemek díszítik a bal oldalon deréktól felfelé végigfutó gomboláspánt mellett. Az összességében csinos, bohókás darab remek választás a melegebb tavaszi, vagy akár a nyári napokra is, hiszen kényelmes kialakítása miatt mindig öröm lesz viselni!

A csinos ruhák mellett a kínálat egy sor egyéb hasznos eszközt is tartalmaz a fenntartható mindennapokhoz! A kifejezetten fermentáláshoz tervezett, két darabos befőttesüveg szett hozzá tartozó csipesszel együtt érkezik, az üvegek fedelén pedig speciális fermentációs szilikonszelep található, emellett szilikongyűrűvel ellátott speciális lemez tartja mindig a folyadékfelület alatt a benne tárolt dolgokat – legyen szó savanyúkáposztáról, kimcsiről, cékláról, vagy valamilyen gyümölcsről.

Nemesacél ételhordó doboz vágódeszkával? Igen, ilyet is találunk a heti ajánlatban, vagyis egy olyan ügyes kis eszközt, ami tárolásra is alkalmas, és a benne lévő dolgok szeletelését is megkönnyíti – miközben fenntartható alternatívaként szolgál a gyorsabban elhasználódó egyéb dobozok helyett. Belül kivehető válaszfalat találunk, amivel igény szerint osztható fel a belső tér, ha erre van szükség, a csiptetőkkel rögzíthető fedélen pedig szilikontömítések biztosítják, hogy ami bent van, az egészen addig benn is maradjon, amíg neki nem látunk a falatozásnak. A fedélhez rögzíthető az olajozott bambusz vágódeszka is, így szükség esetén ez is mindig kéznél lesz!

Szintén a fenntarthatóság jegyében dönthetünk úgy is, hogy saját bevásárlókosárral indulunk el otthonról. Bár a műanyag zacskók egyre kevésbé vannak jelen, a helyettük alkalmazott papír nem túl hosszú életű – ha éppen ezért keresünk helyette mást, akkor remek választás a vízijácintból készült, erős hordozópántokkal ellátott, vállon és kézben is hordható fonott bevásárlókosár. Az élelmiszerekhez ideális hordozóban kényelmesen elférnek a kisebb bevásárlás során beszerzett dolgok, miközben megjelenése is elegáns és egyedi!

Szintén a hulladék mennyiségét csökkenthetjük 20 darab mosható konyhai törlőkendő és a 4 darabos mosható sminklemosó korong szett alkalmazásával, hiszen ezek a naponta használt dolgok rengeteg szemetet termelnek. A papírtörlő anyaga bambuszcellulózból készült viszkóz, ami egyfelől kíméli az erőforrásokat, másfelől különösen jó nedvszívó képességgel rendelkezik. A mosható és újra felhasználható csomag alapvetően tekercsként érkezik, használat után pedig értelemszerűen darabonként lehet elővenni, ahogy szükség van rá. A sminklemosó korongokkal a vattakorongokat válthatjuk ki, hiszen mikroszálas felületükkel tökéletesen alkalmasak a napközben használt kozmetikumok eltávolítására. Mosásukhoz pedig egy kis mosózsák is érkezik velük, hogy ne keveredjenek el a mosógépben.

A kínálatban olyan, kifejezetten pihenéshez szánt darabokat is találunk mint a zöld mintás gyerektakaró, vagy az egy, és kétszemélyes változatban is elérhető renforcé ágynemű . A 100×100 cm-es, vidám mintázatú gyerektakaró bőrbarát, tiszta biopamutból készült, így változatosan használható fel mind a kiságyban, mind a gyerekszobában, míg a renforcé ágynemű szintén friss és üde színű mintát vonultat fel fehér alapján. A hőmérsékletkiegyenlítő és nedvszívó szett finom, sűrű szövésű anyaga tiszta pamutból van, kialakítása pedig az egy- és a kétszemélyes verzió esetén is cipzáras, hogy a fel- és lehúzás mindig gyors és egyszerű legyen!

A teljes kínálatban ezúttal is rengeteg érdekes terméket találunk az ágyneműktől és a hálóruháktól kezdve egészen a konyhai segédeszközökig – ha tehát szeretnénk a fenntarthatóság felé váltani, akkor érdemes alaposan körülnézni a webáruházban!

Így válasszon magasnyomású mosót

Érdekes tény, hogy a magasnyomású mosó használatáról készült videók megtekintettsége kiemelkedően magas a YouTube-on. Ha jobban belegondolunk, ezen nincs is mit csodálkozni, mivel meglepően kielégítő azt nézni, ahogy az eszköz letakarítja még a legmakacsabb foltokat is. Minden háztartásban jól jön egy ilyen hasznos masina, nem is beszélve az építőiparban tevékenykedő cégekről.

Melyik a legjobb ipari magasnyomású mosó?

A választás nem egyszerű, ugyanis megannyi gyártó választékából szemezgethetünk. A teljesség igénye nélkül, idetartozik a Nilfisk, Karcher, Makita, Stanley, Husqvarna és a Karcher magasnyomású mosó, de mind ipari, mind pedig hétköznapi felhasználás esetén kiemelkedő a Boch készüléke is. Ennek egyik, de nem egyetlen oka a kiemelkedően jó ár-érték arány. A készülék ugyanis már 50 ezer Forinttól kapható, és ezért az árért cserébe, hosszú-hosszú éveken keresztül végez precíz, kemény munkát.

Hordozható magasnyomású mosó a gyors munkáért

A kényelemről akkor sem szabad elfeledkezni, ha kerti munkáról, takarításról van szó, ugyanis a gyors és precíz munka alapvető feltételei közé tartoznak a megfelelő eszközök, amik egyszerűen használhatóak. A Bosch magasnyomású mosó hordozható kivitelben is elérhető, ennek megfelelően pedig nem kell mindenféle nehezéken magunk után cipelve szenvedni, helyette egyszerűen csak felkapjuk a készüléket és már indulhat is a munka.

Mi micsoda: Bosch sarokcsiszoló 750W 125mm GWS 750-125

A különböző szerszámok és eszközök, mint a Bosch sarokcsiszoló rengetegében sokszor még azok is el tudnak veszni, akik hozzáértőnek számítanak. Ennek egyik oka az, hogy a gyártók mindenféle, első ránézésre titkosított nyelvnek tűnő rövidítéseket használnak. GWS 750, 230 JH, PWS 700, GWS 1000 és még lehetne folytatni a sort. A legegyszerűbben megérthető talán a 125mm, ami a csiszolótárcsa méretére utal. Az előbbiekben felsoroltak pedig az egyes modelleket jelzik és ezeknél még sokkal több létezik, hogy minden elképzelhető igény kielégítésre kerüljön. Lágy indítás, újraindítás-gátló, fordulatszám szabályozás, ezek mind-mind szükségesek a precíz munkához.

Bosch sarokcsiszoló akkus kivitelben

Ahogy már az előbbiekből is kiderült, a Bosch Professional nagy hangsúlyt fektet a kényelemre, ez pedig a flexek esetén is igaz. A Bosch GWS 850 és a Bosch PWS 80 kiemelkedően népszerű termékek a Bosch sarokcsiszolók között, amely köszönhető az egyszerű kezelhetőségüknek, könnyű súlyuknak és a kábel nélküli kivitelnek is. Akkus mivoltuk biztosítja a lehető legegyszerűbb használatot, mivel nem függnek az áramellátástól.

Absztrakt megoldások a lakberendezésben

Az absztrakt művészetet, non-figuratív művészetnek is szokták nevezni. Ez a művészeti stílus ma már a lakberendezésben is képviselteti magát, így egyre extrémebb tárgyak, kiegészítők és dekorációs elemek látnak napvilágot. Ez a művészeti ág kissé elvont, szokatlan és abszurd elemeket is tartalmaz, vagy az egész alkotás összességében nem mindennapi, különleges. Lakásunkban, szintén helyet kaphatnak ezek az absztrakt lakberendezési elemek, mint például egy-egy bútordarab, festmény, vagy éppen lámpa.

Absztrakt festmény a lakásban

Az absztrakt lakberendezési tárgyak, így az absztrakt festmények is, mintegy szabadságot adnak a lakásunk berendezése során, hiszen itt nem kell alkalmazkodnunk szabályokhoz, és semmi sem köt minket gúzsba, bármit feltehetünk falra, bármilyen bútort választhatunk a nappaliba. Az absztrakt festményeken a színek és az alakzatok nem alkotnak egységet, mégis nyugtatólag hatnak ránk, így mindenképpen érdemes azokkal kísérletezgetni az otthonunkban.

Absztrakt bútorok az otthonunkban

Mint ahogyan az absztrakt festmények, úgy az absztrakt bútorokkal berendezett lakás sem nyomaszt bennünket azzal, hogy minden pontosan a helyén legyen és az úgynevezett lakberendezési szabályoknak megfeleljen. Az absztrakt bútorok nem csupán különlegesek, de nagyon extrémek is, mint ahogyan általában az ilyen lakás tulajdonosai is. Az absztrakt búrok eltérnek a megszokottól, de akármilyen fura bútorral is találkozunk, bizonyára elnyeri a tetszésünket, mint ahogyan ez a kávézóasztalka is, amely nem mindennapi és egyedi tervezéssel bír. A tömör fából készült asztal ellentéteket vonultat fel azzal, hogy a fa természetessége találkozik a kivitelezés során használt geometriai elemekkel.

Absztrakt kiegészítők – szőnyegek

A lakásunk attól válik otthonossá és egyedivé, hogy ránk is oly jellemző elemeket varázsolunk, vásárolunk az otthonunkba. Az absztrakt hatású szőnyeg nem csak abban a lakásban mutat jól, ahol már az absztrakt bútorok és kiegészítők dominálnak, hiszen egy modern, egy letisztult stílusú lakásba is meglehetősen jól passzolnak. Mindössze csak a színharmóniát kell megteremtenünk, mert hiszen, ha a lakás többi bútora és kiegészítője nem az absztrakt vonalat képviseli, akkor egy non-figuratív kiegészítő megbonthatja az összhangot.

Absztrakt kiegészítők – lámpák

A LED-es lámpák, világítótestek térhódításával, egyáltalán nem csoda, hogy az absztrakt lámpák is egyre több üzletben kaphatók és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A szoftver – és lézertechnológia segítségével jöhetett létre ez a 3D lámpa, amely erős képviselője az absztrakt stílusnak. Akár többféle színben is vásárolhatunk ilyen lámpát.

A másik LED-es lámpa is meglehetősen extrém, és nagyon jól mutat egy sötétebb környezetben. A lámpa kétrétegű fémlemezből készült, amely így, és a LED modulnak köszönhetően, gyönyörű fénykibocsátást biztosít.

Nem absztrakt, de majdnem

Ha modern az otthonunk berendezése, vagy akár absztrakt, de semmiképpen sem a klasszikus vonalat képviseli, akkor nyugodtan szemezgethetünk a LED panel kategóriában, hiszen nagyon szép kivitelezésű, nem csak fényt biztosító lámpák közül válogathatunk, hanem nagyon sok olyan lámpán megakadhat a szemünk, amelyek dekorációs célt is szolgálnak.

Az aloe vera italban rejlő érték

Talán Te is hallottál már az aloe vera ital jótékony hatásairól. A hangzatos reklámszövegek szinte azt az érzetet keltik, hogy egy igazi csodaszerről van szó, ami hatékonyan támogatja az immunrendszerünket. Persze felnőttként már jól tudjuk, hogy csodák nem léteznek. Mégis ott van az a sok pozitív vélemény azoktól, akik már rendszeresítették az aloe vera ital fogyasztását a mindennapjaikban. Jól hangzó ígéret hát, vagy valódi segítség az egészségvédelemben?

Mire jó az aloe vera ital?

Bármennyire hihetetlen, ez az ital tényleg rengeteg fontos összetevőt tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséért. Ha megnézed az alkotóelemek listáját, akkor láthatod, hogy a hivatalos forgalmazóktól származó aloe vera ital változatok több mint 80% nem más, mint színtiszta aloe vera. Ezt pedig a gyógynövények királyaként emlegetik, ugyanis a növény tejnedvében található értékes anyagoknak köszönhetően számos jótékony hatást fejt ki.

Csak, hogy néhányat említsük közülük: nagymértékben erősíti az ellenállóképességet, segít a fertőzésekkel szembeni védettség kialakításában. Serkentőleg hat az anyagcserére és részt vesz a bélflóra egyensúlyának visszaállításában is. Emellett tisztító és salaktalanító hatása is ismert, amelynek révén megtisztítja a szervezetet a káros környezeti mérgektől, nem kívánatos salakanyagoktól.

Az aloe vera ital hatása nem marad el

Ez mind remekül hangzik, de az aloe vera ital nem gyógyszer, hanem egy természetes alapú étrend-kiegészítő. Éppen ezért hiába is várod, a hatását nem egyik napról a másikra fejti ki. A titok nyitja a rendszerességben rejlik, ugyanis csak egy bizonyos idő elteltével észlelheted magadon a pozitív változásokat. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha beiktatod a fogyasztását a mindennapjaidba és ez által az életmódod szerves részévé teszed. Igyál belőle minden nap lelkiismeretesen egy kupicát és légy türelemmel!

Az aloa vera csodaszer?

Önmagában az ital kevés ahhoz, hogy kicsattanó formába lendülj, hogy testileg és lelkileg is fittebbnek, energikusabbnak érezd magad. Az egészségi állapotod nagymértékben függ attól, hogy milyen étrenden élsz, hogy mennyit sportolsz, illetve mennyire stresszes életvitelt folytatsz. Ez alapján tehát a termék egyáltalán nem csodaszer.

Amennyiben viszont odafigyelsz a táplálkozásodra, heti rendszerességgel mozogsz és arra törekszel, hogy sokat pihenj, meditálj, ezzel is elkerülve az egészségromboló stresszt, akkor az aloe vera ital egy valódi segítséget nyújtó étrend-kiegészítő lehet a számodra. Egy olyan termék, amivel eredményesen támogathatod a szervezeted kiegyensúlyozott működését.

Női, férfi, gyermekruházat, kiegészítők az opo.hu-tól

Az opo.hu webáruházból tetőtől-talpig felöltözhet és számtalan kiegészítő közül választhat kedvező áron.

Itt vannak például a nagyon szép, csinos és egyedi női-pólók, amelyek közül választható a tavaszi kollekció számos egyedi darabja hosszú, rövid ujjú és ujjatlan változatban is.

A webshopnál természetesen gondoltak az erősebb nemre is, hiszen a férfiruházat kínálatból tetőtől-talpig felöltözhet, sőt még olyan kiegészítők közül is választhat, mint a fürdőruhák és a sportruházat.

A kicsikre is gondoltak. Nekik az egy és kétrészes csinos darabokat is ajánlják nagyon kedvező áron. A nagyobbak pedig a szépségápolás kellékeiből választhatnak.

Élvezze az új divat trendeket!

Az opo.hu-nál most a legújabb kollekcióból óriási kedvezményt adnak nagyon széles termékskálában.

A kiválasztott termék rendelését követően a webshop egy visszaigazoló e-mailt küld, a megrendelések 15-20 napon belül érkeznek meg a megadott címre.

Amennyiben a termékkel bármilyen probléma lenne, természetesen visszacserélhető vagy visszatérítik az árát.

Az opo.hu-nál több fizetései módot is választhat, például a Visa és a Mastercard is rendelkezésre áll, de fizethet akár PayPal-al is.

Az opo.hu megbízható webáruház, kipróbáltuk, csak ajánlani tudjuk!

Így válassz radiátort a szobádba!

Elképzelésed sincs, milyen radiátort lenne a érdemes otthonra beszereltetni? Ez nagy gond, hiszen a készülékek távolról sem egyforma színvonalúak. Összeszedtünk néhány jó tanácsot, ami megkönnyítheti a választást.

Mindig nézd meg, ki a radiátor gyártója!

Nem kell megijedni, ha esetleg török, olasz vagy magyar gyártmány a radiátor, hiszen az ilyen készülékekből is kifoghatsz nagyon színvonalas darabokat – hívja fel rá a figyelmünket Kravecz Richárd, a Netkazan.hu webáruház tulajdonosa. Ezzel együtt nem árt a gyártónak alaposan utánanézni.

Számold meg a radiátor bordáit!

A jó radiátorok ismérve, hogy kívülről sok borda található rajtuk. Minél több van belőlük, annál nagyobb a hőleadó felület, tehát az eszköz annál hatékonyabban melegíti át a helyiséget.

Figyeld meg a lemezvastagságot!

Egy újabb egyszerű ökölszabály: minél vastagabb a lemez, annál tartósabb és nyomásállóbb radiátorral van dolgunk. Ha felülről belenézel, figyeld meg a konvektorlemezeket! Fontos szempont a sűrűségük és az is, hogy minél hosszabb felületen helyezkedjenek el a radiátor belsejében. Egyes gyártók kihagyják a konvektorlemez belső harmadát, vagy alul-felül vesznek le belőle, ezáltal csökken a hőteljesítmény.

Ügyelj az esztétikumra!

Általában annál esztétikusabbnak tekintünk egy radiátort, minél fehérebb a színe. Lehet, hogy első ránézésre a szín megfelelőnek tűnik, és csak az otthoni fal elé állítva derül ki, hogy inkább sárgásfehér vagy csontfehér.

Derítsd ki, milyen felületkezelést alkalmaztak!

Ha a radiátoron bármilyen esztétikai kár keletkezik, azt házilag már nagyon nehéz helyrehozni – figyelmeztet a szakember. A radiátor a meleg hatására tágul, épp ezért egy kopást nem hozhatunk helyre hagyományos festékkel, mert az lepattog róla. Fordíts rá figyelmet, hogy a felületkezelés folyásmentes és minél tartósabb legyen!

1 2 3 9