Tippek és trükkök, hogy gyorsabban nőjön az ember haja

Egy tökéletes frizura koronaként díszíti a nők fejét, ám ha vékonyszálú, töredezett, kopaszodó hajjal kell megküzdeni, az megkeseríti a mindennapokat. A haj növekedését lehet természetes szerekkel és vitaminokkal serkenteni, ezek között szemezgettünk.

A rettegett alopecia, azaz a hajhullás, kopaszodás a nőket is érinti. Ez súlyosabb problémának is mondható, hiszen amíg a férfiaknál megszokott a genetikai kopaszodás, a nők lelke bele tud betegedni egy ilyen jelenségbe. A hajhullás ellen egészséges étrenddel és a haj megfelelő ápolásával lehet védekezni. 

Csakis minőségi termékek használjunk

Ha csak tehetjük, használjunk természetes hajnövesztő megoldásokat. Mire gondolunk? A töredezett végek rendszeres vágatása mellett az is fontos, mivel kezeljük a hajunkat. Ne a fésűn, a hajfestéken, a samponon spóroljunk, ezek ugyanis közvetlen hatással vannak a haj minőségére. Szintén lényeges, hogy a testünket lássuk el megfelelő vitaminokkal, illetve hogy mindig legyünk hidratáltak, fogyasszunk elegendő folyadékot. Az egészséges test nagyobb eséllyel produkál majd egészséges hajszálakat.

Fontosak a nyomelemek és a vitaminok

Ami a vitaminokat és nyomelemek illeti, a cink és a szelén a legsűrűbben előforduló ajánlás, ami a haj egészségét segíti. Ezeken kívül segíti a regenerálódást, az egészséges növekedést az A-, a B-, a C-, a D-, az E- és a H-vitamin is. Az A jelzésű a faggyútermelést támogatja, a D a tüszők működését, ezzel lassítja, megállítja a hajhullást, az E pedig a vérkeringést javítja. A haj egyik fő alkotóeleme a kreatin, amely képződésében a H-vitaminnak van nagy szerepe.

Kényeztessük a testet, a haj hálás lesz érte

Segíthet a testi egyensúly fenntartásában a fehérjedús étrend, a már említett folyadékpótlás, a kipihentség, azaz a megfelelő alvásciklus fenntartása, a természetes hajpakolások, de hasznos lehet a dohányzásról való leszokás is. Ha vigyázunk a testünkre, az hálás lesz érte, többek között egészséges hajkoronával jutalmaz.

A fotó forrása:
Africa Studio / Shutterstock.com

Tippek online fogadásokhoz

Amióta világ a világ, az emberek mindig is szerették próbára tenni a szerencséjüket.

Először lóversenyekre, ügyességi versenyekre fogadtak, aztán a motorizáció megjelenésével már autós, motoros versenyek eredményeire fogadtak, aztán az internet megjelenésével szélesebbre tágult a fogadási világ is.

Megjelentek az online fogadási oldalak, amelyek közül most három olyan lehetőséget mutatunk be, ahol a pénze biztonságban van és a nyereményéhez biztosan hozzájut.

A bukmékeri fogadásokkal a 22bet weboldal az egyik világelső. A ciprusi vállalat az ázsiai, amerikai országokban is piacvezető sőt, az egyik legmagasabb bónuszt kapja itt, ha regisztrál.

Természetesen mobil app is letölthető az oldalról, így tulajdonképpen zsebében érezheti a szerencséjét és nem csak otthonról, hanem bárhonnan és szinte bármire fogadhat.

A bukmékeri fogadások összehasonlító weboldala a Redwinners, amely a vezető sportfogadási oldalakat mutatja be. Itt láthatjuk, hogy melyik cég, mennyi belépési bónuszt kínál és természetesen regisztrációs linkek is találhatók.

Nézze át, válasszon kedvére valót!

Vonzó fogadási bónuszokra a 22bet az egyik nyerő. Adatai itt a titkosítási protokoll miatt teljes biztonságban vannak. Elég csak igazolnia azt, hogy Ön nagykorú és máris élvezheti a szerencsejátékok adta izgalmat.

Természetesen itt élő sporteseményekre is lehet fogadni, mint például a tenisz a labdarúgás vagy a kézilabda. A support a világ számos nyelvén elérhető, így ha bármilyen gondja van, szinte azonnal online választ kap.

Lépjen be otthonról a szerencsejátékok világába, élvezze a játék örömét és legyen gazdagabb!

Itt a Nagykanizsai online adventi vásár!

Bár a kanizsai adventi vásárok a Covid miatt elmaradnak, de magánszemélyek létrehoztak egy Facebook csoportot, ahol házilag készült finomságaikat, dísztárgyakat, kézműves áruikat mutatják be a készítők, termelők.

“A csoportban nagykanizsai és környékbeli kézművesek, kistermelők, szolgáltatók, vendéglátósok mutatkozhatnak be.
Célja, hogy a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak segítsünk azzal, hogy itt a csoportban, tőlük vásárolunk.
A létrejött vásárlások lebonyolításában az admin nem vállal szerepet, és felelősséget sem, de természetesen a vitás kérdésekben igyekszik segíteni.

Az eladóktól kérem, hogy a termékeiket egy-egy albumba helyezzék el, és lehetőség szerint tüntessék fel az árakat.
Az albumokat a Media szóra klikkelve lehet elérni.
A posztokat témanevekkel látom el, ezek mobiltelefonon rögtön látszanak, asztali gépen a jobb oldali menüből érhetők el.

Néhány betartandó szabály:

  • Legyünk rugalmasak és segítőkészek egymással.
  • Legyünk türelmesek, mert a mostani helyzet mindenkinek rossz, főleg azoknak, akik a családtagjaikért, ismerőseikért izgulnak.
  • Tilos a másik eladó termékeit kritizálni, ha nem tetszik, írjunk privát üzenetben kritikát.
  • Tilos a gyűlöletbeszéd, politika, vírustagadás! ( ezekért azonnali kizárás jár)
  • A vélt vagy valós sérelmeinket ne a csoportban, hanem egymás között, privátban beszéljük meg.

A csoportba való felvétel megköszönését az admin üdvözlő posztjához várjuk.
Mindenkinek jó egészséget és nyugodt ünnepvárást kívánok.” – írta a csoport adminisztrátora Skolik Ágnes.
A nyilvános csoport itt található: Nagykanizsai online adventi vásár.

Len- és pamutvászon – ezt kell tudni róluk

A vászon anyagok nagyon népszerűek, aminek az a fő oka, hogy sokoldalúan használhatók fel. De egy vászon is többféle lehet – a két leggyakrabban vásárolt típus a len-, illetve a pamutvászon. Mindkettőből nagyon sok, különböző holmi készülhet az ágyneműtől kezdve a ruhán át.

Mind a minőségi len, mind pedig a pamut könnyű, jól szellőző anyag. A pamut azonban egy kicsit merevebb, a vékony lenből készült holmik szellősebbek tudnak lenni. Egyebekben egészen hasonló a felhasználási területük, mindkettőből készülhet ruha, ágynemű, dekoráció, babáknak való termékek stb.

Többen ismerik a pamutot

A népszerű pamutvászon ismertebb, gyakrabban vásárolják, és általában szélesebb a szín- és mintakínálata. Ez persze nem jelenti azt, hogy a lenvászon nem lehet változatos, ez is nagyon sok árnyalatban érhető el, és persze mintás darabok is akadnak.  

Mindkét anyag nagyon strapabíró és erős, habár ez persze függ a minőségtől is. Természetes alapanyagúak, aminek köszönhetően nyugodtan használhatók pici babák holmijának varrásához is, valamint környezetbarátak, könnyen lebomlanak.

Ezek az anyagok nem rugalmasak – de persze néha nem is kell, hogy azok legyenek. Nagyon könnyen gyűrődnek, ami okozhat némi bosszúságot, ezeket ugyanis muszáj vasalni. Ugyanakkor nem kényesek, nem kell attól félned, hogy vasalás közben megégeted. Szárítógépbe is bátran betehetők, valamint nyugodtan moshatod magas hőfokon.

Muszáj beavatni, ha nem akarsz kellemetlen meglepetést

Arra viszont mindenképp ügyelj, hogy semmiképp ne varrj semmit se len, se pamutvászonból, amíg be nem avattad az anyagot, mert nagyon kellemetlen meglepetések érhetnek! Mindkét típus hajlamos ugyanis összemenni az első mosásnál, és igen jelentős lehet a méretkülönbség, akár 10% is! Nyilván ez nagyon kellemetlen, ha a kész ruhán, ágyneműn jelentkezik. Ezt a helyzetet elkerülheted az előzetes avatással – ezután már nem fog jobban összemenni az anyag.

Így könnyíti meg a mindennapokat egy elektromos kazán

Az elektromos fűtési opciók között az elektromos kazán alkalmazása is egyre népszerűbb lehetőségnek számít. Mindezt érzékelve egyértelműen indokoltnak véltük, hogy külön bejegyzés keretei között foglalkozzunk egy kicsit vele.

Vagyis egyaránt szót ejtünk majd az elektromos kazán működéséről, a használatból fakadó előnyökről és persze a vele járó egyéb sajátosságokról is.

Dióhéjban a modern elektromos kazánok működéséről

Az elnevezés tükrében nyilván nem ér fel túlzottan nagy meglepetéssel az, hogy az elektromos kazán elektromos áramot felhasználva teremt komfortos körülményeket a környezetünkben. Vagyis a hő előállítása az áram segítségével történik.

Majd pedig ahogy azt már a gázkazánok esetében megszokhattuk, a kazán által megtermelt hő szép fokozatosan tovább tud terjedni a szerkezet közvetlen környezetében. Gyakorlatilag ez jelenti tehát ezeknek a korszerű szerkezeteknek a működési elvét. Nagy előny persze, hogy a modern technológiának köszönhetően mindez igencsak hatékonyan tud megvalósulni.

Ezekkel az előnyökkel járhat együtt a korszerű elektromos kazán alkalmazása

A modern elektromos kazánok által leadott teljesítményre ritkán lehet csak panasz. Ennek köszönhetően akár egy viszonylag nagyobb térben is bátran alkalmazható egy-egy ilyen kazán önálló hőforrásként, mert jó eséllyel nem fog majd csalódást okozni.

Sőt, ha a feltételek adottak a hatékony üzemeltetéshez, akkor az elektromos kazán még költséghatékonyabb megoldást is jelenthet. Persze ehhez mindenképp szükség lesz arra, hogy a fűteni kívánt épület elektromos hálózata megfelelő fejlettségi szinttel bírjon, emellett pedig a hőszigetelés megléte sem jelent éppenséggel hátrányt.

Ha ezek a feltételek adottak, az elektromos kazánt pedig kellő tudatossággal alkalmazzuk, akkor a fűtési szezon rezsiköltségeit abszolút az elfogadható tartományon belül lehet tartani.

Az elektromos kazánok működtetésével és beüzemelésével kapcsolatos sajátosságok

Az elektromos kazánt választók rendre elégedetten számolnak be arról, hogy ez a fűtési módozat mennyire tiszta és kényelmes. Elvégre égéstermék nem keletkezik a fűtés során, ennek köszönhetően pedig tényleg a legtisztább opciók közé sorolható.

Persze azzal mindenképp érdemes kalkulálni, hogy egy-egy esetleges áramszünet bekövetkeztekor bizony a fűtés kimaradása sem kizárt. Ezzel kapcsolatban persze ha lehet, akkor erősen javasolt egyfajta ideiglenes B-tervvel készülni.

Ugyanakkor további előnye az elektromos kazán alkalmazásának, hogy rendszeres karbantartást nem igénylő megoldásról van szó. Ráadásul a vezérlése a szó legszorosabb értelmében élményszámba megy, ugyanis a felhasználóbarát vezérlőrendszere állandó hőfokot biztosít, és a család minden tagja könnyen megbarátkozhat vele.

Az otthoni munkavégzés előnyei az irodai környezettel összevetve

A járványhelyzet miatt 2020-ban sokkal inkább előtérbe került az otthoni munkavégzés lehetősége, mint azt bármikor gondoltuk volna. Ennek apropóján gyorsan összeszedtük azokat az előnyös tényezőket, amik a home office segítségével könnyedén kiaknázhatók.

Akár sikerült már megbarátkozni az otthoni munkavégzéssel, akár szokni kell még a dolgot egy kicsit, mindenképp érdemes rá lehetőségként tekinteni és messzemenően kihasználni az előnyeit.

Rengeteg időt megspórolhatunk

A home office egyik legnagyobb előnye, hogy egy az egyben megspórolhatjuk az ingázás kellemetlenségeit. Nem kell tehát a dugóban araszolni, nem kell részt venni a tömegközlekedés heringpartijában, ennél sokkal kényelmesebben telnek majd a reggelek.

Vagyis elég lesz későbbre állítani az ébresztőt, így kipihentebben vághatunk bele a napi teendők intézésébe.

Saját magunknak oszthatjuk be az időt

Hacsak nincs szigorúan előírva a munkaidőnk, és nem kell úgymond „belogolni” pontban reggel nyolckor, akkor sokkal szabadabban dönthetünk az időbeosztásról. Kezdhetünk akár kora hajnalban, késő délelőtt vagy este is.

A lényeg, hogy a munka el legyen végezve. A „mikor” kérdést pedig úgy válaszolhatjuk meg, ahogy számunkra a leginkább komfortosnak számít.

Olyan munkakörnyezetet alakítunk ki, amilyet csak szeretnénk

Gondoljunk csak bele, az irodában abból kell képletesen főzni, amit ott kézhez kapunk. Otthon viszont olyan széket, asztalt vagy kanapét használhatunk a munkához, amilyenhez csak kedvünk van. Tehát olyan munkakörnyezetet tudunk a magunk számára kialakítani, amiben a leginkább produktívak lehetünk.

Sőt, a színek, a dekorelemek és az egyéb használati tárgyak elrendezése kapcsán is teljes szabadságot élvezünk. Senki nem szól tehát bele abba, hogy miként rendezzük be a munkakörnyezetet.

Több lehetőséged lesz a pihenésre

Az internet, a modern weboldalak és a távoli virtuális szerverek adta lehetőségek óriási potenciált rejtenek magukban. Így a home office keretei között azt is megtehetjük majd, hogy az ebédszünet részeként szusszanunk mondjuk egy negyed órát. Most őszintén, melyik irodában adnak lehetőséget egy kis ebéd utáni frissítő sziesztára?

Nem feltétlenül kell feszengeni a dress code miatt

Sokan ezt is nagyon kedvelik az otthoni munkavégzésben. Persze ezen nincs is mit csodálkozni, ugyanis csak akkor kell egy kicsit kiöltözni, amikor Skype vagy Zoom megbeszélésre készülünk és a webkamerát is használni kell.

Szóval ha szeretnénk, akkor nyugodtan végig tudjuk dolgozni a napot melegítőben és kényelmes pólóban vagy akár pizsamában is. Utóbbival azért érdemes óvatosan bánni, ugyanis néhány napot egyhuzamban így letolva könnyen negatív spirálba kerülhet a motiváció.

A kényelmes otthoni öltözék kapcsán érdemes lesz megmaradni az arany középútnál, hogy kellően produktívak maradjunk a home office keretei között is.

Te tudod, ki szerepel az új Legendás állatok és megfigyelésük című filmben?

A Harry Potter filmek, könyvek, a kiegészítő színdarab, na meg persze a legújabb előzményfilmek igazán különlegesek, a mágikus világ milliókat szippantott már magába. A varázsvilág legújabb tagja a Legendás állatok és megfigyelésük széria, amelynek összesen 5 része lesz. Mit kell tudni az eddigi két filmről? Na és a következőkről tudunk már valamit? A következőben mindenkit képbe hozunk a legújabb filmekkel kapcsolatban!

Mit tudunk, mi történt eddig?

A Legendás állatok és megfigyelésük eddigi két filmje szinte teljesen eltér a már megszokott világtól. Teljesen új karakterekkel ismerkedhetünk meg. A forgatókönyvet J. K. Rowling írja, így a varázsvilág megszokott hangulata továbbra is elvarázsol minket, ám a történetet ezúttal – legalább is az eddigi két filmben – Goethius Salmander szemszögéből nézhetjük végig.

Az eseményekbe 1929-ben kapcsolódunk be, ez mintegy hatvan évvel a mindenki által ismert Harry Potter-féle történet előtt van kronológiailag. A filmek előzményként szolgálnak, betekintést engednek a különböző, a varázsvilág szempontjából igencsak fontos eseménybe. Ezek közül az egyik legfontosabb kettő természetesen Voldemort megszületése és első találkozása Dumbledore-ral, illetve az öreg varázsló kapcsolata és nagy csatája Grindelwalddal.

A filmekről és a bennük található történésekről időről időre persze kiszivárog néhány kulisszatitok. Ilyen az is, hogy az 5 film melyik országokban fog játszódni, amelyre Rowling egyik tweetjéből következtethetünk “5. Five. Cinq. Fünf. Cinco. Cinque.”.

Sokan úgy gondolják – és ez bizony eddig be is vált -, hogy a különböző nyelveken leírt számok, amelyeknek jelentése mind öt, jelölik a helyszínt. Ez az első két film esetében be is jött: az első film Amerikában, míg a második Franciaországban játszódott. Ha a tweetből indulunk ki, akkor a következő filmnek Németországban kellene játszódnia, ám a mi szeretett Jacobunkat játszó színész, Dan Fogler kikotyogta, az új rész Rio de Janeiroban fog játszódni. A kiírás arról árulkodik, hogy Spanyolország után még Németországgal és Olaszországgal ismerkedhetünk majd meg.

Miről árulkodott még a mi drága Jacobunk?

A színész nem fogta vissza magát, más merész kijelentéseket is tett. Kedvenc roxforti óriásunk és a filmek hosszúsága is szóba került. Amit biztosan tudhatunk, hogy Grindelwald szerepében újra találkozhatunk Johnny Depp zseniális alakításával, annak ellenére, hogy a színész kemény pert folytat exével. Az is tény, hogy mindenki kedvenc Harry Pottere is szívesen visszatérne, ám nem hajlandó Rowlinggal együtt dolgozni az írónő kellemetlen posztjai miatt.

A tökéletes kiegészítő a moziban

Ha igazi fan vagy, akkor a Legendás állatok és megfigyelésük harmadik részére mindenképp oda illő kiegészítővel jelenj meg, szerintünk a legmenőbbek a pulcsik és a telefontokok!

Hogyan zajlik a Casco biztosítás megszüntetése?

A közlekedési morál és a közbiztonság egyaránt szükségessé tehetik, hogy autótulajdonosként fokozott figyelmet fordítsunk az anyagi biztonságra. Ennek érdekében a casco biztosítás megkötése lehet az ideális választás. Mi a helyzet azonban akkor, ha szeretnénk megszüntetni a biztosítást? Miként zajlik a biztosítóváltás folyamata? A téma különös aktualitással bír, de autósként egyébként is érdemes tisztában lenni ezekkel a területekkel.

Amennyiben Casco biztosítót vált, akkor egyes helyeken egyből elintézik Önnek a felmerülő összes feladatot. Mindössze néhány percre van szükség, és az ideális ajánlat megtalálását és az online szerződéskötést követően akár profi segítséggel azonnal elintézhető a biztosításkötés. A már meglévő szerződés felmondásában is nagy segítséget jelenthetnek az olyan szakemberek, akik kifejezetten a biztosítóváltás, a biztosítás megszüntetés kérdéseiben és teendőiben állnak az autósok rendelkezésére.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy ha új gépjárművet szeretne vásárolni, akkor a biztosításkötést nem érdemes a szalonban intézni. Nem csak az ott elérhető kevesebb ajánlat miatt, hanem az egyéni igények jobb kielégítésének apropóján is. Az online casco kalkulátor segítségével pontosan megadhatod, hogy milyen szempontok fontosak számodra, mire költenél, milyen csomagok érdekelnek. Ha nehezen boldogulna többféle biztosító ajánlatai között, akkor szakember segítségét is kérheti, aki garantáltan független profiként áll majd rendelkezésére. A függetlenség kiemelt jelentőséggel bír, ez biztosítja ugyanis, hogy nem lesz befolyásolva, és saját igényei kerülnek fókuszba.

Használt gépjárművek esetében sem kell természetesen lemondania a casco biztosítás megkötéséről. Tudta, hogy az akár 10 éves autók is gyakran válnak lopás áldozatául? Fontos tehát, hogy az ilyen eshetőségre is felkészüljön, és az ehhez ideális biztosítás mellett tegye le a voksát. Amennyiben hitelből vásárol autót, akkor a hitelintézet kötelező jelleggel előírhatja a casco megkötését. A feltétel érthető, hiszen kihelyezését biztonságban szeretné tudni a bank.

Ahhoz, hogy a várható költségek megfizethetőek legyenek, fordítson kiemelt figyelmet a balesetek megelőzésére. A biztosítóval közös kockázatvállalás is arra ösztönzi az autósokat, hogy igyekezzenek körültekintően az utakra gurulni, és elkerülni azokat a bagatell hibákat, melyekből sajnos egyre többet láthatunk a hírekben.

iPhone: a telefongyártás úttörője

Biztosan sokan emlékeznek arra az legendás bemutatóra, amikor Steve Jobs leleplezte az akkoriban teljesen egyedinek számító készüléket. Az első iPhone 2007-ben látta meg a napvilágot. Már akkor is léteztek egyedi telefonok, de ez merőben más volt.

Az akkor még méretesnek számító kijelzőre mindenki felkapta a fejét, nem beszélve arról, hogy ez volt az első, valóban használható érintőképernyős telefon, amin gyerekjáték volt megírni egy üzenetet. Ekkor indult világhódító útjára az iPhone, amely mára egy ikonná nőtte ki magát a telefongyártás terén.

A készülékek minden tekintetben a prémium kategória képviselői. Ez nemcsak az anyaghasználaton és a kifogástalan összeszerelésen látszik, hanem az árcédulán is. Ez az egyik leggyakrabban emlegetett negatívum, amiket az iPhone-nal szemben fel szoktak hozni, hogy drága.

Volt időszak, amikor ezek voltak a legdrágább okostelefonok, de már Androidos berkekben is akadnak olyan modellek, amik meghaladják az iPhone-ok árát. Mégis sokan elkötelezték magukat az Apple termékek mellett, mert ezekkel egy olyan hatékony, digitális infrastruktúrát alakíthattak ki, amire eddig még nem volt példa a piacon.

Hol tart jelenleg az iPhone?

A készülékek még mindig elég megosztónak számítanak. Van, aki odavan értük, míg mások már régen nem látják bennük azt az innovációt, amivel olyan sokakat megfogtak. Tény, hogy a mobilgyártás terén, manapság már nehéz újat mutatni, és ezt az Apple sem tudja valami jól leplezni.

Az iPhone X megjelenésekor a hangsúlyt a Face ID kapta, a 11-es marketingjét a kamera köré építették és jelenleg az iPhone 12-es debütál, amit egyesek 11 és félnek gúnyolnak. Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy olyan nagy megoldásokat valóban nem tartalmaz.

Természetesen megkapta a legújabb A14 Bionic processzort, ami a rajongóknak valóban jó hír lehet, de az átlagfelhasználónak ez csak még egy ok, amitől drágább a készülék. Mindent összevetve leginkább azoknak éri meg a befektetést, akiknek hiányzott a szögletes formavilág és akik szeretnek profi szinten telefonnal fotózni, videózni.

1 2 3 13