A kerékpár karbantartása házilag

A kerékpárunk boltból kigördülő csillogó-villogó állapota némi odafigyeléssel sokáig megőrizhető. A MaxBike tanácsai révén pedig az alkatrészek állapota is sokáig fenntartható, így nem csak esztétikailag, hanem műszakilag is tovább marad kifogástalan állapotban a biciklink.

Az otthoni karbantartás lépései

A kerékpár mosása

Minden használat után érdemes leellenőrizni a bicajt, és a szennyeződéseket lemosni róla. Akár otthon vagy az önkiszolgáló autómosók, benzinkutak valamelyikében. Utóbbiaknak megvan az az előnye, hogy a koszos, olajos víz rögtön egy víztisztító és szűrő rendszerbe kerül, így környezetvédelmi szempontból ez jobb megoldás, mint az otthoni bringa mosás.

Amire érdemes figyelni, hogy távolabbról, kisebb mosási nyomással, merőlegesen mossuk le a bringát, ezzel megóvhatjuk az agyakat, csapágyakat, teleszkópokat. Közvetlen közelről nem ajánlott mosni a váz és cső találkozási pontját, mert befolyhat a víz a csőbe, ami viszont már okozhat károkat.

A lánc tisztítása

A hajtásrendszer tisztítása nagyobb odafigyelést igényel, de mindenképpen szükséges elvégezni, hogy megszabadítsuk a rátapadt kosztól és olajtól. Így a hajtásrendszer alkatrészeinek élettartama meghosszabbítható. Tisztítószerrel átitatott rongyot vagy kifejezetten lánctisztító szerkezetet érdemes használni. Utóbbi viszonylag olcsón beszerezhető a szakáruházakban. A láncra kell rögzíteni, és néhány alkalommal átpörgetni, amíg leoldja a szennyeződéseket.

A láncot egy erre való láncbontó szerkezet segítségével akár szét is szerelheted, mert beáztatva még alaposabban letisztítható a lánc.

A lemosás és szárazra törlés után fontos időt szánni a bicaj lekenésére, amelyhez olajat használjunk.

A MaxBike-nál természetesen megtalálod a karbantartáshoz szükséges eszközöket.

Kerék, gumi, fék állapotának ellenőrzése

A gumik esetében rendszeresen ellenőrizzük a nyomást nyomásmérővel szerelt pumpa segítségével. A külső gumik oldalán található a BAR adat, vagyis az ajánlott nyomás. Fontos leellenőrizni a küllők feszességét. Ha azt tapasztaljuk, hogy több küllő is laza, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

A V fékek gumijának kopottságát is figyelemmel kell kísérni. A gumikon található jelölés jelzi, hogy meddig jó az állapota. Nem érdemes kockáztatni, mert kopott fékekkel tekerni balesetveszélyes, valamint a felnit is roncsolja.

Váltók, bowdenek, csapágyak ellenőrzése

Elállítódott váltó esetén mindenképpen forduljunk szakemberhez, otthon azonban te is elvégezheted a csuklópontok rendszeres olajozását.

A csapágyak ellenőrzése felfordított kerékpáron végezhető el, oldalirányba mozgatva a kerekeket. Visszatérő kotyogás, mozgás esetén forduljunk szakemberhez.

A fentiek nagy segítséget jelentenek a mindennapokban, azonban évente érdemes elvinni a kerékpárodat szakszervizbe is egy alapos ellenőrzésre.

Kültéri és beltéri Jégvarázs játékok

Önnek ki vagy pedig mi jut eszébe az Elsa névről? Nos, ha lányos anyuka vagy apuka, akkor bizonyára a Jégvarázs játékok vagy rajzfilm. Elsa és testvére, Anna aranyos történetével először 2013-ban találkozhattak a nézők. A film azonnal meghódította a kislányokat, de a szülők és a fiútestvérek is izgalommal követhették a főhősök sorsának alakulását.

Ahogy az lenni szokott, minden kislány rögtön szeretett volna egy Elsa babát, pólót, táskát a főhősök arcképével. Nos, ez nem is váratott sokáig magára, hiszen a Jégvarázs játékok szó szerint elözönlötték a játékpiacot. Mint mindig, jelentek meg játékok, ruhák és kiegészítők mindenféle kivitelezésben és minőségben. A nagyon gagyitól kezdve, a kiváló minőségig, mindenféle termékkel találkozhatnak a vásárlók. Aki viszont a gyermekének egy igényes darabot választana, ne is keresgéljen tovább, hiszen a jatekwebshop.eu webáruházban prémiumkategóriás Jégvarázs játékok várják új tulajdonosaikat.

Az Elsa rajongók kollekciójának alapvető darabjait természetesen a babák képezik, amelyek itt nagyon szép kivitelben megtalálhatóak. Ha már megvan Elsa és Anna, akkor jöhetnek a további kék kiegészítők, amelyek a jeges birodalom hidegére emlékeztetnek. Jó hír mind a kicsiknek, mind pedig a nagyoknak, hogy a webshopban a Jégvarázs játékok között jelmezek is vannak. Melyik kis rajongó ne örülne egy csodás Elsa vagy Anna jelmeznek? A minőség egy ilyen ruhadarab esetében nagyon fontos, hiszen a gyerekek akár egész napjukat is ebben töltik majd.

A bolt kínálatában elérhető jelmezek nemcsak gyönyörűek, hanem igen precíz kivitelezésűek is. Azonban, ha valaki azt gondolná, hogy a Jégvarázs játékok tára a babákban és jelmezekben kimerülni látszik, az téved! A webshopban ugyanis a Jégvarázs játékok között babakocsi, társasjáték, táska, roller, nyomda szett filctollakkal, pénztárca, de még dobfelszerelés ülőkével is kapható. Azoknak is érdemes körülnézni a Jégvarázs játékok között, akik valamilyen kedves ajándékot keresnek a kislánynak. Ha tudjuk a gyerkőcről, hogy szintén hódolója Elsa hercegnőnek, akkor itt telitalálatunk van. Innen még a legigényesebb rajongót is meglephetjük egy aranyos Elsa játékkal.

A Jégvarázs játékok között ugyanakkor olyan dolgokra is bukkanhatunk, amelyek nemcsak a játékot szolgálják. Az új tanév közeledésével elkezdhetjük beszerezni az iskolához szükséges holmikat, amelyek természetesen szintén a Jégvarázs jegyeit viseljék. A webshop kínálatában iskolatáskák, tornazsákok, ceruzák is megtalálhatóak. Jégvarázsos buborékfújó pisztoly a vakáció utolsó napjaira? Miért ne?!

Egy frappáns ajándék, amelyet még biztos nem ajándékozott

Szeret egyedi és személyre szabott ajándékot kitalálni szeretteinek a születésnapjára? Akkor nálunk jó helyen jár.

Mi segítünk meglepni az ünnepeltet egy személyre szabott születésnapi ajándékrejtvénnyel. Tartalmazhat egyedi képeket, egyedileg megfogalmazott hosszú szöveget, elrejthetünk benne élményeket vagy rávezetést a tényleges ajándék helyére.(Ajándék szülinapra)

Ezzel az egyedi rejtvénnyel felidézheti közös, fontos emlékeiket. Kiváló lehetőség a közös élmények felidézésére és egy újabb közös élmény a megfejtése. Ezután az ünnepeltnek, minden alkalommal eszébe fog jutni a közös esemény vagy kaland, ahányszor kézben veszi. Nincs más dolga, mint végig gondolni, mi az a közös emlék, bölcsesség, vagy mókás tanács, amit az ünnepelttel szeretne megosztani, és amiről Ön fog mindig eszébe jutni. Ez a frappáns mondat lesz a megfejtés. Nem egy ördöngösség ezt megvalósítani és mi mindenben segítünk.

Az ünnepelt szereti a keresztrejtvényt? Szereti az egyedileg készült ajándékot? Szereti, ha valami maradandó? Akkor ez az optimális születésnapi ajándék! Mi hiszünk abban, hogy az az értékes ajándék, melybe időt és energiát fektetünk. Ezzel az ajándék rejtvénnyel örömöt és meglepetést szerezhet.

Hogyan alakul a szellőztető rendszer ár?

Sok esetben nem is lehet kérdés, hogy szükség van-e egy megbízható működésre képes szellőző rendszer kiépítésére a házban, hiszen senki sem szeretne olyan környezetben élni, ahol a nem megfelelő minőségű levegő problémákat okoz. Döntéskor persze a dolog pénzügyi oldalát is alaposan meg kell vizsgálni, hogy a megrendelőt ne érje váratlanul a tervező, illetve kivitelező munka végösszege.

A szellőztető rendszer ár, amire az a magyarázat, hogy rengeteg különböző módon lehet kialakítani. A költségeket a beépítésre kerülő készülékek, alkatrészek típusa, mennyisége is nagymértékben befolyásolja, és persze a munkában közreműködő szakemberek munkadíját is számításba kell venni. Sokan azt gondolják, hogy a szellőztető rendszer árak megfizethetetlenek, ezért még arra sem fordítanak időt és energiát, hogy megnézzék, melyik cég mennyiért vállalná a telepítést. Ez azonban nem túl szerencsés hozzáállás, hiszen adott esetben a szakemberek által közöl összeg akár kellemes csalódást is okozhat az érdeklődők számára.

Éppen ezért nem szabad előítéletekkel viseltetni a szellőztető rendszer árakkal szemben, hiszen kedvező ajánlatokat is lehet találni. Amennyiben a szellőző egység már korábban kiépítésre került, de szükség mutatkozik a légszelepek cseréjére, akkor arra is lehet megoldást találni. Általában azok a cégek, akik megcsinálják a rendszer telepítését, vállalják a karbantartással, tisztítással kapcsolatban felmerülő feladatok elvégzését is.

Így, ha időközben kiderül, hogy bizonyos alkatrészek, például a légszelepek meghibásodtak vagy tönkrementek, akkor kijavítják a problémát, adott esetben pedig gondoskodnak az alkatrészcseréről is. Érdemes már a rendszer kiépítésekor előre gondolkodni, és olyan vállalkozót felkérni a munkára, aki minimum 5 év garanciát vállal. Ha ugyanis az alkatrészek ez idő alatt hibásodnak meg, akkor a javítási munkálatok költségei nem terhelik a megrendelőt. Amennyiben a cég nem csak tervezési, hanem kereskedelmi tevékenységet is folytat, akkor a légszelepek, hangcsillapítók, rácsfogadók, és egyéb alkatrészek rendelését rövid határidőig le tudja bonyolítani.

Tengeri hullámok a Zalakarosi Fürdőben

Az idei nyártól felpezsdült az élet az aktív élményeket kedvelők körében a népszerű sportmedencében. Vendégeink valódi hullámok között fejleszthetik az úszástudásukat. A különleges érzés olyan, mintha mindezt a tengerben tennék.

A sportmedence egy leválasztott részében a hullámokról a medence közepén elhelyezett hullámkeltő gömb gondoskodik, ezáltal a tengerben úszás érzését élvezhetik a vendégek.

A hullámzás ideje alatt a medence másik felében a feszített víztükörben zavartalanul úszhatnak azok, akik a nyugodtabb vízfelületet kedvelik.

A hullámkeltő gömbbel kapcsolatban külön intézkedésre nincs szükség, a szabályok betartásával nagyszerű élmény és kiváló gyakorlási lehetőség az úszók számára. – mondta el Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. Három alapvető szabályra hívjuk fel a helyszínen kihelyezett piktogramokkal a vendégeink figyelmét: tilos aláúszni, ráugrani és felmászni a gömbre.

A kihelyezett piktogramokról, a használati útmutatóból és a medence partján szolgálatot teljesítő úszómestereinktől feltétlenül tájékozódjanak az úszást megelőzően a vendégeink.

Fontosnak tartjuk, hogy mindenki maga döntsön a sportmedence használatáról az egészségi állapota és az úszástudása ismeretében.

A szabályok betartásával nagyszerű, különleges élményben lesz részük a vendégeinknek.

A hullámkeltő gömb által generált tengeri hullámokat 12:15 és 17:15 között óránként, minden óra 15 perckor indítják, egy működési szakasz 10 percig tart.

(Forrás és fotók: Zalakarosi Fürdő)

A vízforgató minden medencéhez elengedhetetlen kellék

Manapság már rengeteg családi, kertes házban található kisebb-nagyobb medence építve. Ahhoz, hogy mindig fürdőzésre, úszásra alkalmas víz legyen benne, feltétlenül szükséges bizonyos mechanizmusok és víztisztító szerek megléte. A víz tisztaságára jelentősen kihat a folyamatos áramlás fenntartása, amit a vízforgató berendezés által lehet megfelelően biztosítani.

Ezáltal az apró mikrobák miatt nem fog keletkezni a medence felületén semmilyen durva szennyeződés. A vízforgató állandó használata mellett, nem lesz többé gondunk például az algásodásra sem. Egy egyszerű kerti szivattyú azonban nem elegendő a sikerhez, hanem komplett szűrőrendszerrel együtt alkalmazandó.

A vízforgató dolga alapvetően a folyamatos keringetés, áramoltatás, a szűrőrész pedig a nagyobb szennyeződések felfogásáért felelős. Az egész rendszer működtetése tehát azt a célt szolgálja, hogy a nyári hónapokban tiszta, átlátszó vízben pancsolhassunk, úszkálhassunk, ami a kellemetlen szagoktól is mentes, hiszen a medence felületén sem tapad meg semmiféle szennyeződés.

A szivattyubolt.hu internetes áruházban többféle kivitelű és teljesítményű vízforgató gépet vásárolhatunk meg. Rendelés előtt mindenképpen kérjük ki a szakemberek véleményét is, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora teljesítményű szivattyút iktatunk be!

Amennyiben megtörtént a terméknek a kiválasztása, akkor a rendelési folyamat lebonyolítására már nem kell sok időt rászánnunk. Eligazításban egyébként a webshop szakértő munkatársai is a segítségünkre vannak. A honlapon keresztül kérhetünk visszahívást is. A vízforgató szivattyú adaptálását ugyanúgy bízzuk profi, hozzáértő személyekre! A szóban forgó online üzlet árgaranciát is biztosít minden általa forgalmazott termékre, a vízforgatóra is.

Tehát, ha valahol, egy másik boltban ugyanazt az árucikket megtaláljuk olcsóbban, akkor a Szivattyúbolt még annak az árnak is alámegy. Mindenképpen érdemes itt megvenni a vízforgatót, amire egyébként legkevesebb 1 év jótállás is vonatkozik, vagyis egyetlen szezonon keresztül egészen biztosan ki fogjuk tudni próbálni, hogy megfelelően üzemel-e.

Tengerparti hangulatú nyári női ruhák, szoknya, farmernadrág – a Tchibo webáruház heti kínálatából válogattunk

A tengerpartok nyárias hangulatát hozza el a Tchibo webáruház heti ajánlata – ráadásul igazán sokrétűen, hiszen ruházati cikkek és ékszerek épp úgy megtalálhatók benne, mint ágyneműk, vagy épp tálkák és egyéb kiegészítők! A tengernyi termékben ráadásul az is közös, hogy mind hozzájárulnak a kényelemhez, akár otthonunkba szeretnénk becsempészni a vízparti hangulatot, akár utazáshoz vinnénk magunkkal a legmegfelelőbb darabokat!

A nyári időszakban igazi alapdarab egy kellemesen puha, kevert pamut-sztreccs anyagból készült, oldalhasítékokkal is ellátott női ¾-es farmernadrág, amely fehér és sárga színben kapható a kínálatban! A test vonalát szorosan követő szabás kellően szabad mozgást biztosít bármilyen nyári programhoz, miközben a két bevágott első, és a két rávarrt hátsó zsebben elférnek a legfontosabb apróságok. A nadrág elöl cipzárral és négy gombbal záródik, derékrészén pedig övbújtatók is találhatók. Még több női farmer itt!

A sötétkék színben kapható női bengalin bermudanadrág szintén remek választás a nyári napokra, főleg akkor, ha aktívabb időtöltést tervezünk, hiszen a bengalin anyag különösen nyúlékony, miközben pontosan követi a test vonalát. A könnyen kezelhető, nem gyűrődő, viszkóz-sztreccs anyagú nadrág klasszikus ötzsebes fazonnal készült, elöl gombbal és cipzárral záródik, derékrészén pedig övbújtatók találhatók. Az egyenes nadrágszárak végét emellett oldalhasítékokkal is ellátták a még teljesebb kényelem érdekében.

Ha inkább egy egyszerű szoknyát szeretnénk a nyári szettjeink alapjául, akkor a sötétkék jerseyszoknya lesz a legjobb választás, hiszen kellemesen puha, kevert pamutanyaga jól passzol a nyári időhöz, miközben egyszerű szabásával a legkülönfélébb szettekben is megállja a helyét. Megkötős, széles derékrészének bősége kényelmesen beállítható, a legfontosabb apróságok, a telefon és a kulcsok számára pedig két bevágott zsebet találunk a ruhadarab elején. A szoknyát enyhén lekerekített alsó szegélyén divatos fémlemezke díszíti. Még több szoknya itt!

A kínálatban természetesen különböző felsők közül is válogathatunk: a sötétkék alapon nyomott horgonymintás, illetve sárga-fehér csíkos verzióban kapható V-nyakú pólóblúz egy szellősen könnyű szabású, lágy esésű pamut-viszkóz anyagból készült darab, amely ejtett vállaival lazán követi a test vonalát. Rugalmas derékrésze biztosítja az optimális illeszkedést, V alakú nyakkivágása pedig hangsúlyozza a váll vonalát. Az egyszerű megjelenésű felső tökéletes párja lehet akár a szoknyának, akár valamelyik nadrágnak, igazi nyári szettet alkotva velük!

A vállnélküli pólóblúz eggyel feltűnőbb megjelenést biztosít mind szabásának, mind világos színének köszönhetően: a fehér alapon vízszintes kék csíkozású felső ugyanis a vállat szabadon hagyva vonja magára és viselőjére a figyelmet – de szmokkolt carmen-kivágásának köszönhetően akár a vállat takarva is hordhatjuk, így igazán kellemes, többfunkciós felsőt kapunk általa! Az enyhén A-vonalú felső ¾-es ujjait emellett rávarrt fodor díszíti, rugalmas derékrészének köszönhetően pedig mindig megfelelően illeszkedik. Farmerrel vagy szoknyával viselve is biztosítja a csinos megjelenést, viszkóz-sztreccs anyaga pedig a kellemes viseletet a legmelegebb nyári napokon is.

A sportosan elegáns darabokat kedvelő hölgyek ruhatárába kötelező darab a pólóing, amely sötétkék alapon fehér és sárga pöttyös mintával található meg a heti ajánlatban. A tiszta biopamutból készült felső divatos és időtlen, gomboláspánttal ellátott gallérján és ujjvégén pedig bordázott anyag található. A felsőn emellett oldalhasítékok biztosítják a szabadabb mozgást, így ez a ruhadarab igazán sokoldalúan használható!

Hajnövesztő szer kopaszodás ellen

A kopaszodás egyértelműen azt jelzi, hogy valami nincs rendben. A különböző testi eredetű betegségek ugyanúgy előidézhetik a negatív irányú változást a haj egészségében, mint ahogy a lelki problémák, például a mindennapi stressz miatti idegeskedés is. Bármi is álljon a háttérben, a hajnövesztő szer használata ideális megoldásnak bizonyul, amennyiben a készítmény a megfelelő hatóanyagokat tartalmazza. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy bemennek a közeli drogériába, és leemelik az első hajnövesztő szert a polcról anélkül, hogy átolvasnák az összetevők listáját.

Amennyiben nem a megfelelő alkotóelemekből készül az adott termék, esetleg túl alacsony a hatóanyag tartalma, akkor hiába is várjuk az eredményeket, a kopaszodás nem fog mérséklődni. A hajnövesztő szer rendszeres használatának köszönhetően visszaállhat a haj érzékeny egyensúlya, és javulhat a hajhagymák tápanyagellátása.

Ha azt szeretné, hogy egészséges legyen a hajkoronája, akkor a megfelelő vitaminokkal kell ellátnia. A mézet, ricinusolajat, tojást tartalmazó hajpakolás otthon is elkészíthető, amennyiben van ideje és türelme hozzá. Miután a szükséges alkotóelemeket összekeverte, az egyveleget rá kell kennie a hajára, és meg kell várni, míg azok kifejtik a jótékony hatásukat.

Mivel adott esetben ez akár egy órát is igénybe vehet, ezért érdemes olyan időpontot választania, amikor nem siet sehová. A hajpakolás otthoni körlmények közötti elkészítése nem épp a legegyszerűbb feladatok közé tartozik, hiszen pontosan tudni kell, hogy az adott hajtípushoz pontosan milyen összetevőket érdemes alkalmazni, és azokból mennyi szükséges a gyors és hatékony eredmény eléréséhez.

A patikákban is megvásárolható hajpakolás otthoni használata sokkal egyszerűbb és kényelmesebb megoldást nyújt, hiszen nem kell vesződni az elkészítés folyamatával.

MaryAnn Design ékszerek, amelyek magabiztossá tesznek

Mindig is tudni szeretted volna a magabiztosság titkát? Fontosnak tartod, hogy önbizalmat sugározz?

Sokan szeretnék ezt az erényt magukénak tudni, hiszen napjainkban a siker fokmérője lehet az, hogy mennyire magabiztosan állsz hozzá feladataidhoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a külsőségekkel való elégedettség ugyan nagyon fontos, de nem csak ezen múlik az önbizalom. Nyilván, ha nem vagy elégedett azzal a képpel, amit a tükörben látsz, akkor sokkal nehezebb lelki egyensúlyt teremteni és valamiféle harmóniát kifelé sugározni.

Tény viszont, hogy a külső és a belső együttesen kellenek ahhoz, hogy önazonos lehess a mindennapokban. A MaryAnnDesign ékszerek abban segíthetnek, hogy megtaláld saját stílusod és a hétköznapokban éppen úgy jól érezd magad a bőrödben, mint az alkalmi megjelenésekkor.

A kiegészítők viselése nem újkeletű dolog, ám manapság már bárki számára elérhetőek a stílusos és igényes darabok, melyek tökéletessé varázsolhatják a megjelenést helyzettől, alkalomtól függetlenül. Tudj meg többet a MaryAnn Design ékszerekről, amelyek a sportos elegancia jegyében születnek meg. Saját stílusod megtalálása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elégedett lehess önmagaddal és magabiztosan élhess.  

Hogyan működik a búvárszivattyú?

Fogós kérdés, de azért nem megválaszolhatatlan. A búvárszivattyú egy kettős membrán alapon működő gépészeti rendszer, persze tudjuk, hogy ez így hirtelen elég érthetetlen. Az ilyen típusú szivattyú két membrántárcsáját egy központi rendszer az, ami összeköti. A gép membrán lapjai mindkét esetben folyadék kamrákat, vagyis un. üst, illetve levegőkamrákat választanak el egymástól.

így a kintről beáramló levegőt egy speciálisan kialakított levegőszelep, ami irányítja. Amikor is a sűrített levegő bejut a levegőkamrába, akkor szinte azonnal eltolja az ott lévő membránt.

A búvárszivattyú másik oldalán elhelyezett membrán így elmozdul és ekkor alakul ki a szivattyú szívóhatása. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy melyik búvárszivattyú az, ami mellett érdemes lehet letenni a voksunkat. Ehhez azonban nem árt tisztában lennünk néhány kulcsfontosságú tényezővel. Tudnunk kell, hogy mekkora az mennyiség, amit szállítani szeretnénk, illetve a nyomómagasság mértékével is tisztában kell lennünk. Ezenkívül ki kell választanunk a búvárszivattyú anyagát is, illetve képben kell lennünk a kémiai kompatibilitással is, hiszen nem mindegy milyen anyagot szivattyúzunk ki vele.

Emellett fontos szempont lehet a búvárszivattyú kiválasztása során a szemcseméret, és a környezet hőmérséklet is, amelyen a rendszer üzemszerűen működni fog. A búvárszivattyú beszerelése előtt a kútfúráskor mindenképpen figyeljünk arra, hogy a szivattyút engedjük le a kút aljáig, és utána húzzunk felfelé egy keveset. A búvárszivattyú helyét eközben változtassuk lehetőleg körkörös irányba, hogy minden helyet érintsen.

A búvárszivattyú rezeg a víz alján, ezáltal lehetséges, hogy az ott lévő szemcséket felkavarja. Ettől nem kell megijedni, semmilyen problémát okoz, hiszen a szerkezet magába szívja a részecskéke, amit aztán a vízzel együtt kilocsolunk. A búvárszivattyú beszerelése előtt alaposan tanulmányozzuk át a használati utasítást, ezzel rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Még több szivattyú itt: https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/

1 2 3 5