Összetört autóval bukott le a részeg miháldi férfi

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 48 éves helyi férfi közlekedett június 6-án éjszaka Miháld külterületén, az Öreghegyi úton egy Opel típusú autóval. A hegyről tartott lefelé gépjárművével, amikor egy beton villanyoszlopnak ütközött.

A baleset után továbbhaladt, majd nem sokkal később a rendőrök megállították az összetört autóval közlekedő sofőrt. Az ellenőrzés során felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, a gépjárművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, így további mintavételre előállították.

A rendőrök járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsa Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tömegverekedés Nagykanizsán: a dél-zalai város rendőrei befejezték az ügy vizsgálatát

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tavaly szeptember 22-én a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy egy nagykanizsai éjjel-nappali büfében verekedés történt.

A nyomozás adatai alapján a vendéglátóhelyen két társaság között vita alakult ki, majd verekedés tört ki közöttük, amit az utcán is folytattak. A dulakodás során több berendezési tárgyat és bútort is felborítottak a garázdák.

A rendőrök gyors adatgyűjtést követően a helyszínen elfogtak tíz személyt, majd előállították őket a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra; közülük három szepetneki férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tömegverekedés egy éjjel-nappali büfénél Nagykanizsán – Dél-Zala Press

A dél-zalai város rendőrei elfogták a verekedőket. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 22-én – vasárnap – a hajnali órákban érkezett bejelentés, miszerint egy nagykanizsai éjjel-nappali büfében verekedés történt. A percek alatt kiérkező rendőrök gyors adatgyűjtést követően a helyszínen elfogtak tíz személyt, majd előállították őket a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

Három balesetben is vadakkal ütköztek autósok Zalában

Zala megyében augusztus 2-án, és 3-án (vasárnap-hétfő) hajnalban hét balesetből három vadelütés volt. A balesetekben nem sérült meg senki, azonban az autókban anyagi károk keletkeztek.

Vasárnap 13 óra 40 perckor Zalakoppánynál, a 7532-es számú úton közlekedett egy 58 éves zalaszentlászlói nő Zalaszentgrót irányából Kehidakustány felé egy Honda típusú autóval. Haladása során egy őzbak ugrott a járműve elé, melyet elütött.

Az esti órákban, 19 óra 10 perc körül az M7-es autópályán Zalakomár irányából Nagykanizsa felé közlekedett egy 34 éves nagykanizsai férfi egy Audi típusú autóval, amikor 190-es kilométerszelvénynél egy őz futott ki elé, melyet a fékezés ellenére elütött.

Hétfőn, augusztus 3-án 2 óra 45 perckor 7538-as számú úton, Lenti irányából Lovászi felé egy 43 éves lengyel állampolgárságú férfi közlekedett Renault típusú autójával, amikor egy szarvas ugrott elé és elütötte – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében fogadják meg a zalai zsaruk tanácsait.

Őznász Zalában is

Jó tanácsok a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól. Elkezdődött az őznász időszaka Zala megyében is. Az őzek ilyenkor jóval aktívabbak, ugyanakkor figyelmetlenebbek és óvatlanabbak is, ami fokozza a balesetveszélyt. Ebben az időszakban a nap bármely szakában találkozhatnak a közlekedők az állatokkal az utakon. Jellemzően nagy sebességgel ugranak a jármű elé, így a szokásosnál is nehezebb elkerülni a nem kívánt találkozást.

Románok loptak 3 milliót érő aranyat Kanizsán, Letenyén kapták el őket

A nyomozás adatai szerint három román állampolgár – két férfi és egy nő – ment be egy nagykanizsai ékszerüzletbe csütörtökön a délutáni órákban, ahol az eladók figyelmét elterelve több mint hárommillió forint értékű aranyékszert loptak el egy tálcán, majd gyorsan távoztak.

A nagykanizsai rendőrök adatgyűjtést követően megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetését követően a lopással gyanúsítható személyek rövid időn belül egy taxival elhagyták Nagykanizsa területét és Letenyére utaztak.

A tolvajok tudták, hogy lebuktak, ezért az idősebb férfi gyalog elmenekült a városból, de két társát a rendőrök elfogták. A nő a rendőrök kiérkezése előtt testüregébe rejtette az ellopott ékszereket, amiket rosszulléte miatt a későbbiekben önként átadott.

Harmadik társukat a rendőrök pár órával később egy benzinkúton elfogták.
A nagykanizsai nyomozók mindhárom személyt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására – tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotók: ZMRFK)

Információink szerint egy román férfit és egy nőt Letenyén a Pozsonyi utcában zsuppolták be a rendőrautóba, a két tolvajt az egyenruhások kiérkezéséig letenyei állampolgárok tartották vissza.

Az idősebb, elszökött románt rendőrségi kutyával is keresték, a kutya szagot fogott a Pozsonyi utca és az Owi Zala Bt. közötti mezőgazdasági területen, de aztán elvesztette. A szökevényt egy letenyei polgár jelzésének köszönhetően csütörtök éjjel fogták el a zsaruk.

Súlyosan sérült a vétlen autós Nagykanizsán

Mazda személyautóval közlekedett egy 19 éves helyi férfi vasárnap délután 13 óra 50 perckor Nagykanizsán az Olaj úton, amikor a Vécsey út kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását.

Behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy 64 éves nagykanizsai hölgy által vezetett Nissan Micra típu autóval. A baleset következtében utóbbi jármű vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Szabálytalanul előzött a kanizsai férfi – Dél-Zala Press

Egy 63 éves nagykanizsai férfi közlekedett július 21-én (kedden) délután egy Renault típusú autóval a 6831-es számú úton Sármellék irányából Zalavár felé, amikor az előtte közlekedő Suzuki típusú autó előzésébe kezdett, azonban a manőver megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy járműve előzését egy Audi már megkezdte.

Szabálytalanul előzött a kanizsai férfi

Egy 63 éves nagykanizsai férfi közlekedett július 21-én (kedden) délután egy Renault típusú autóval a 6831-es számú úton Sármellék irányából Zalavár felé, amikor az előtte közlekedő Suzuki típusú autó előzésébe kezdett, azonban a manőver megkezdése előtt nem győződött meg arról, hogy járműve előzését egy Audi már megkezdte.

Az Audit vezető 25 éves zalavári férfi elvesztette járműve felett az uralmát és egy vízelvezető árokba hajtott, majd fának csapódott.

A balesetben egy férfi sérült meg, aki az Audiban utazott – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Elütött egy gyalogost Kanizsán – a rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – Dél-Zala Press

A férfit kórházba is vitték. Egy 58 éves helyi férfi közlekedett tavaly december 12-én délután Nagykanizsán, a Platán sor és a Teleki utca kereszteződésénél egy Suzuki típusú autóval. A sofőr parkolni szeretett volna, miközben nem biztosított elsőbbséget egy gyalogosnak, és elütötte. Az 57 éves férfi a balesetben megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Életveszélyt okoztak az elszabadult kutyák Nagykanizsán

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy nagykanizsai nő január 30-án kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő körbekerített futtatóba vitte két kutyáját.

Egy, a környéken feltűnő macska látványa miatt az ebek megvadultak és a zárt helyről kiszabadulva megtámadtak egy arra sétáló 82 éves helyi férfit. Az idős férfit a kutyák harapdálni kezdték, aki a földre esett, de a kutyák még ekkor sem hagyták abba a marcangolását.

A kutyák gazdája igyekezett távol tartani a megvadult ebeket, de nem járt sikerrel, és azok a földön fekvő, vérző sérült segítségére siető arra járó személyt is megharapták. A perceken belül kiérkező járőrök segítettek a kontroll nélküli ebeket távol tartani, ekkor a gazdájuknak sikerült a kutyafuttatóba vezetnie az állatokat. A támadás következtében a nagykanizsai férfi súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozók az ebek gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az utcán marcangolt két kutya egy nagykanizsai nyugdíjast – Dél-Zala Press

Súlyos sérüléseket szenvedett a 82 éves nagykanizsai férfi. A rendelkezésre álló adatok alapján január 30-án (csütörtökön) kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő kutyafuttatóból kiszaladt két kutya, és egy arra sétáló 82 éves nagykanizsai férfit megtámadott. Az idős férfi a földre esett, közben a kutyák folyamatosan marcangolták.

Súlyosan megsérült az ittas kanizsai sofőr

Fityeház belterületén, a Jókai úton közlekedett július 15-én (szerdán) 18 óra körül egy 65 éves nagykanizsai férfi Renault típusú személyautóval.

Haladása során többször letért a jobb- illetve baloldali útpadkára és vízelvezető árokba, ahol a rézsüfalnak és egy fatuskónak is nekiütközött.

A balesetet követő rendőri intézkedés során felmerült a gyanúja annak, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

A baleset következtében a gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Testvérére kente az ittas vezetést a kanizsai férfi, 1 év 6 hónap felfüggesztett járt érte – Dél-Zala Press

A Nagykanizsai Járásbíróság csütörtökön tartott előkészítő ülést annak a nagykanizsai férfinak az ügyében, aki saját testvérének személyes adatait adta meg a rendőröknek egy közúti ellenőrzés során. A vádlott tavaly március 12. napján ittas állapotban vezette a saját tulajdonában lévő személygépkocsiját Nagykanizsa belterületén, amikor ellenőrzés alá vonták.

Több mint 50 kiló marihuánát találtak egy magyar kamionban az M7-es sormási pihenőjénél

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett miatt folytat nyomozást egy 57 éves férfi ellen.

A magyar férfi által vezetett kamiont július 13-án (hétfőn) a hajnali órákban, az M7-es autópálya sormási pihenőjében ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának járőrei.

A járműszerelvény átvizsgálása során a félpótkocsi oldalsó tároló rekeszeiből kialakított helyeken kábítószergyanús növényi törmeléket találtak.

Ezt követően a Zala megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a különböző rejtekhelyekről több mint 50 kilogramm – az előzetes szakértői vélemény alapján – marihuánát foglaltak le, melynek feketepiaci értéke több tízmillió forint.

A rendőrök a férfit elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tettek a sofőr letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság másnap elrendelt. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja az ügy vizsgálatát – tájékoztatott szerdán a ZMRFK.

(Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Idős biciklis balesete Kanizsán, 63 éves kanizsai férfi okozott balesetet Vonyarcvashegyen

Kerékpárral közlekedett egy 66 éves férfi július 11-én (szombaton) délelőtt 9 óra körüli időben Nagykanizsán, a Munkás utcában a járdán, amikor a Kazanlak körút kereszteződésébe érve elvesztette uralmát kerékpárja felett és elesett.

A balesetben a biciklis súlyosan megsérült.

Szintén kerékpárral közlekedett egy 63 éves nagykanizsai férfi Vonyarcvashegyen, a Petőfi Sándor utcában szombaton délután 15 óra 55 perckor, amikor nekiütközött az előtte haladó biciklisnek.

Az ütközést követően a hátul közlekedő kerékpáros elesett és – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

1 2 3 50