Őz ugrott egy autós elé Nagykanizsán a Vár úton

Ritka vadbaleset történt Nagykanizsán szerdán este. Nem jellemző, hogy nagytestű vadak merészkednek Kanizsa belterületére, de ezt most mégis megtörtént.

Este 19 óra után Nagykanizsán a Vár úton közlekedett a Király utca irányából, a Bajcsy-Zsilinszky út felé egy 36 éves kanizsai férfi egy személygépkocsival, amikor egy bokros területről egy őz ugrott a gépjárműve elé, melyet elütött.

A Seat eleje az ütközés következtében megsérült, személyi sérülés nem történt, az őz – a fotó bal oldalán kitakarva – a helyszínen elpusztult. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Aznap – szerdán – egy másik nagykanizsai férfi is pórul járt. A 20 éves sofőr autója elé a 74-es főúton, a 39-es kilométerszelvénynél Nagykanizsa és Zalaegerszeg között egy szarvas ugrott ki. A késő délután történt eset során a Nagykanizsa irányából közlekedő autóban anyagi kár keletkezett.

Négy elfogatóparancs volt érvényben egy nagykanizsai férfi ellen

Zalakomárban vasárnap este 20 óra 10 perckor fogták el az egyenruhások azt a helyi férfit, aki ellen a Nagykanizsai Járásbíróság bocsátott ki elfogatóparancsot, ezért előállítását követően őrizetbe vették.

A zalaegerszegi zsaruk igazoltattak egy 39 éves nagykanizsai férfit szintén vasárnap 20 óra 40 perckor a megyeszékhelyen, a Göcseji úton.

Adatainak ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy ellene négy elfogatóparancs van érvényben, többek között a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága, a Nagykanizsai Járásbíróság és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság is elfogását rendelte el.

A zalai rendőrök mindkét férfit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A két delikvensen kívül vasárnap Keszthelyen igazoltattak egy lengyeltóti férfit, akiről kiderült, nem fizette meg a rá kiszabott pénzbírságokat, azokat közérdekű munkával nem váltotta meg, így azok elzárásra lettek változtatva, de azok letöltését nem kezdte meg. Őt először a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd onnan a megyei kapitányság fogdájába vitték az egyenruhások.

Körözött 19 éves nagykanizsai nőt fogtak el a városban – Dél-Zala Press

A kanizsai zsaruk a Király utcában igazoltattak egy 19 éves helyi lakost pénteken délután 14 óra 30 perckor. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a nővel szemben a Nagykanizsai Járásbíróság körözést bocsátott ki, és elfogását rendelte el. A nőt az egyenruhások elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

50 helyett 107-tel robogott át Hahóton

Úgy látszik egyre több sofőrnek sietős a dolga Zalában, ugyanis a megyei zsarui az utóbbi hónapokban sok olyan autóst füleltek le, akik a megengedett 50 helyett, annál sokkal gyorsabban suhantak át egy-egy zalai településen.

Csütörtökön éppen a Hahóton átvezető 74-es főúton mértek sebességet a kanizsai egyenruhások, amikor nagy sebességgel berobogott a faluba egy fehér színű Mercedes kisteherautó.

A műszer a lakott területen megengedett 50 helyett 107 km/h sebességet rögzített úgy, hogy a mercis még rá is fékezett. A megengedettnél több mint duplájával közlekedő autós csinos összegű bírságot kap, amely a gépjármű tulajdonosának lakcímére még a Mikulás előtt megérkezik.

Természetesen büntetőpontokat is kirónak a mások testi épségét is veszélyeztethető, sietős autósra. (Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály)

106-al repesztett egy motoros a Teleki utcában – Dél-Zala Press

A felelőtlen közlekedők közúti forgalomból való kiszűrése folyamatos Zala megyében. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság forgalomellenőrző járőrei folyamatosan végeznek közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a balesetek megelőzése érdekében.

Piás sofőr bukott le a kanizsai Tescónál

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrök október 29-én 21 óra 3 perckor Nagykanizsán, a Boszorkány utcában ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 27 éves helyi férfit.

Az igazoltatás során a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak a gépjárművezetővel szemben, ami pozitív értékeket jelzett, ezért további mintavétel céljából a férfit előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyekben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(A fotó illusztráció)

Lövések dördültek a nagykanizsai Tesco-nál – Dél-Zala Press

Lövöldözés volt szerda este egy nagykanizsai áruház parkolójában, de nem sérült meg senki – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön. (A nagykanizsai Tesco parkolója. Fotó: archív) Bán Kitti elmondta: csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság büntette miatt indítottak eljárást. A rendőrség egy 39 éves garabonci férfit gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vette.

Traktoros törte be a busz ablakát Zalaszentbalázsnál, keresik!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 20000/8091/2020. általános számon indított eljárást egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset miatt.

Zalaszentbalázson, a Kossuth Lajos utcában közlekedett egy ismeretlen személy az általa vezetett, ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú mezőgazdasági vontatóval Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg felé november 3-án (kedden) reggel 8 óra 50 perckor. Haladása során nekiütközött a szemből közlekedő autóbusz oldalának, majd a balesetet követően a helyszínről megállás és adatainak hátrahagyása nélkül eltávozott.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

72 éves nénit ütöttek el a zebrán Nagykanizsán

Egy 55 éves helyi nő közlekedett november 4-én (szerdán) délelőtt 9 óra 27 perckor autójával Nagykanizsán, a Balatoni utcában. Haladása során a Hevesi Sándor utca kereszteződéséhez ért, nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogosátkelőhelyen átkelni szándékozó 72 éves nőnek, és elütötte.

A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

A helyi állatmenhelyből lopott kutyát egy 17 éves nagykanizsai lány

A nagykanizsai rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatal lányt, aki az állatmenhelyről lopott el egy ebet.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy október 28-án délelőtt egy lány felkereste az állatmenhelyet, hogy kutyát szeretne sétáltatni. A dolgozók átadták neki az általa kiválasztott amerikai staffordshire terrier fajtájú kutyát, azonban azt nem vitte vissza.

(Raptor a rendőröknek köszönhetően előkerült. Fotó: Nagykanizsai Élettér Állatmenhely – Facebook)

A rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 17 éves nagykanizsai lakost, akit november 3-án elfogtak, és előállítottak a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. A nyomozók a lányt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, a nála megtalált kutyát pedig visszaadták az állatmenhelynek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Raptor tegnap épségben visszakerült hozzánk. Külön köszönet a Nagykanizsai Rendőrkapitányság dolgozóinak.
Sok hozzászólás és megosztás érkezett miatta. Igazán használható 1-2 megkeresés volt.

Sajnos azzal kapcsolatban, hogy esetleg örökbe fogadná valaki ha vissza került hozzánk egy sem érkezett, talán erre is sor kerül majd egyszer – írta Facebook oldalán szintén szerdán a Nagykanizsai Élettér Állatmenhely.

Soha nem volt jogsija, mégis autót vezetett a kanizsai férfi

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezette személyautóját.

A dél-zalai város egyenruhásai október 29-én (csütörtökön) délután 15 óra 10 perckor Nagykanizsán, egy bevásárlóközpont parkolójában ellenőriztek egy személyautóval közlekedő 26 éves helyi férfit.

Az igazoltatás során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, valamint a vezetéstől is eltiltás hatálya alatt áll. Az iratok ellenőrzése során derült ki az is, hogy a járműre annak üzembentartója kötelező felelősségbiztosítást nem kötött.

A rendőrök a sofőrt a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Eltiltották a vezetéstől a kanizsai férfit, lebukott – Dél-Zala Press

A nagykanizsai rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy 40 éves helyi férfit. A járőrök 2019. január 27-én (vasárnap) 13 óra 25 perckor Sormáson, a Kossuth utcában egy 40 éves férfit igazoltattak, aki Nissan típusú személyautóval közlekedett. A sofőr iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a Marcali Járásbíróság 2020. szeptember 28-ig eltiltotta a járművezetéstől.

Táblát tarolt le, majd árokba hajtott egy 18 éves kanizsai sofőr

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek az egyenruhások csütörtökön este 21 óra 45 perckor a 61-es számú főútvonalon. Egy 18 éves nagykanizsai férfi személyautóval közlekedett Pogányszentpéter felől Nagykanizsa irányába, amikor a 188-as kilométerszelvényben lévő erősen jobbra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a járműve felett, letért az úttestről, kidöntött egy jelzőtáblát, majd a vízelvezető árokba hajtva felborult.

A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a jármű vezetője és utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Nagykanizsai Rendőrkapitányság – tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Két kocsiban is kárt okozott egy nagykanizsai nő

Egy 21 éves kanizsai nő közlekedett személyautóval október 27-én (kedden) délután 16 óra körül Nagykanizsán, a Rózsa utcán a Hevesi Sándor utca irányába.
Haladása során elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsival, majd továbbhaladva a zebra után nekiütközött egy szintén szemből közlekedő gépkocsinak.

A baleset során három személy könnyű sérülést szenvedett, a járművekben jelentős anyagi kár keletkezett – tudatta szerdán a rendőrség. (Helyszínelési fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

1 2 3 54