Rosszul előzött, felborult Sormás és Nagykanizsa között

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn 12 óra 40 perckor a 7-es számú főút 210-es kilométerszelvényében. Egy sormási nő Peugeot személyautóval közlekedett Nagykanizsa irányába, amikor az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett.

A manőver közben észlelte, hogy szemből egy másik jármű közlekedik, ezért fékezett, majd elrántotta a kormányt, ekkor elveszítette uralmát a gépkocsi felett és egy bal oldali bokros területen oldalára borulva állt meg. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személyautó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Nagykanizsai Rendőrkapitányság – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A nőt a nagykanizsai tűzoltók szabadították ki a kocsiból. (Fotók: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

171-el repesztett Hahót és Zalaszentbalázs között

Közigazgatási bírságot és előéleti pontokat szabtak ki a zalai rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 74-es számú úton észleltek egy gyorshajtót.

A 45 éves férfi Hahót és Zalaszentbalázs között a megengedett 90 km/h sebesség helyett 171 km/h sebességgel közlekedett, veszélyeztetve ezzel magát és a közlekedésben résztvevő többi járművezető testi épségét is. A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki, és előéleti pontokkal sújtották.

(Fotó: ZMRFK)

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat!

A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák- tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Motoros és autós karambolja a 7-es főúton a galamboki lehajtónál

Egy nő közlekedett Ford típusú személyautóval szeptember 4-én (pénteken) késő délután 18 óra 11 perckor a 7-es számú főúton Nagykanizsa felől, amikor a 196-os kilométerszelvényben lévő útkereszteződésben Galambok község irányába történő balra kanyarodása során összeütközött egy szemből közlekedő, 33 éves férfi által vezetett Honda motorkerékpárral.

A baleset következtében a motoros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Egyik kamionos lopta el másik kollégája gázolaját Nagykanizsán

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy fuvarozó cég alkalmazottja tett bejelentést a rendőrségre, hogy Nagykanizsán, az egyik bevásárlóközpont parkolójában tavaly szeptember 14-én délután, egy kamion üzemanyagtartályából 165 liter gázolajat fejtettek le, és loptak el ismeretlenek.

A nyomozók adatgyűjtést követően megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 60 éves debreceni gépkocsivezető gyanúsítható, aki egy másik pótkocsis teherautóval érkezett a parkolóba, majd a nála lévő műanyag kannákba fejtette le az ott parkoló járműből az üzemanyagot, több mint hatvanezer forint értékben.

A nyomozók a sofőrt lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kamionból lopták a gázolajat Nagykanizsán, lebuktak – Dél-Zala Press

A körzeti megbízottak érték tetten azt a két férfit, akik egy kamionból fejtették le az üzemanyagot. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai május 5-én (kedden) 14 óra 30 perckor, Nagykanizsán a Nádas utcában tetten értek két férfit, amikor azok egy kamion üzemanyagtartályából gázolajat fejtettek le.

106-al repesztett egy motoros a Teleki utcában

A felelőtlen közlekedők közúti forgalomból való kiszűrése folyamatos Zala megyében.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság forgalomellenőrző járőrei folyamatosan végeznek közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a balesetek megelőzése érdekében. A civil jellegű szolgálati járművekből is végzett ellenőrzések célja a balesetveszélyes útszakaszokon szabálytalanul, a közlekedés szabályait figyelmen kívül hagyó, másokat veszélyeztető magatartású közlekedők forgalomból való kiszűrése, a sebességtúllépések visszaszorítása, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Jelentősen túllépte a sebességhatárt az a motoros, aki augusztus 30-án Nagykanizsán, a Teleki utcában a lakott területen megengedett 50 km/h helyett több mint duplájával, 106 km/h sebességgel száguldott Yamaha motorkerékpárral, veszélyeztetve ezzel a közlekedésben résztvevő többi közlekedőt.

A sofőrrel szemben az egyenruhások közigazgatási bírságot és előéleti büntetőpontokat szabtak ki – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK)

Betondarabokat, csöveket, raklapokat dobált a Sugár és a Rozgonyi utcák kereszteződésébe. Keresik!

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 20030/1056/2020. bűnügyi számon indított eljárást ismeretlen elkövetővel szemben.

Egy ismeretlen férfi augusztus 9-én hajnali 3 óra 33 perckor Nagykanizsán, a Sugár utca és a Rozgonyi utca kereszteződésénél útfelújításhoz használt betondarabokat, csöveket, és raklapokat helyezett az úttestre, amik akadályozták a közlekedő járműveket.

A férfi a cselekménye elkövetésekor sötét rövidnadrágot, sötét sportcipőt viselt, és egy válltáska volt nála.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: police.hu)

Két nap alatt négy kocsit tört fel, egyiket el is vitte és még csak 17 éves

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást több olyan bűncselekmény elkövetése miatt, ahol az elkövető több gépjárművet is kinyitott augusztus 29-e és augusztus 30-a között Nagykanizsán és Becsehelyen.

A nagykanizsai rendőrök miután azonosították az elkövetőt – egy 17 éves férfit – augusztus 30-án este elfogták.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi Nagykanizsán, a Rákóczi utcában több autót is felnyitott, és az egyik autóból egy táblagépet, és egy táskát is elvitt. A nagykanizsai Zrínyi Miklós utcában parkoló gépjármű jobb hátsó tolóajtajának üvegét törte be és kutatott, de végül az autóból nem vitt el semmit.

Nem sokkal később egy Ady Endre utcában parkoló Citroen típusú autót kinyitott, onnan szerszámokat lopott, majd a kesztyűtartóban talált pótkulccsal elindította a gépjárművet és a 7-es számú úton haladva Becsehely felé közlekedett, ahol még két autót kinyitott és iratokat, bankkártyát és egy táskát is elvitt. A bankkártyát később egy vásárlás alkalmával használta is.

A gyanú szerint ugyanez a férfi augusztus 30-án 19 óra körül egy becsehelyi étteremben benyúlt a pult mögé, és dohányterméket tulajdonított el.

A nyomozók a férfi elfogását követően lopás, lopás kísérlet és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

70 éves motoros esett el Nagykanizsán

Egy 70 éves nagykanizsai férfi közlekedett Benelli típusú segédmotoros kerékpárral augusztus 28-án (pénteken) 10 óra 30 perckor Nagykanizsán, a Tripammer Gyula utcában a Vécsey utca irányába, amikor elvesztette uralmát a járműve felett, és elesett.

A baleset következtében a motoros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

156-al repesztett a 7-es főúton Kiskanizsánál – Kétszer is lefotózták gyorshajtás miatt

Zalában folyamatosak a sebesség-ellenőrzések a balesetek megelőzése érdekében.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a napokban sebességmérést végeztek és a 7-es számú főúton észlelték, hogy egy gépjárművezető a megengedett 90 km/h helyett 156 km/h-val közlekedett Kiskanizsánál a Homokkomáromi utca és a 7-es főút kereszteződésének közelében.

Ugyanezzel a dupla kipufogóval felszerelt Suzukival szintén a 7-es számú főúton március 31-én is gyorsan hajtott a vezető, akkor a megengedett 90 km/h helyett 142 km/h-val közlekedett. A járművezetővel szemben mindkét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz magában, ezért kérjük, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat! – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Honlapunk úgy tudja, hogy a gyorshajtó sofőr nem nagykanizsai, de egy környékbeli kistelepülés lakója.

Tatra teherautóval ütközött egy 70 éves biciklissel Kanizsán

Egy 49 éves borsfai férfi közlekedett augusztus 25-én (kedden) 12 óra 55 perckor egy Tatra típusú tehergépkocsival Nagykanizsán, a Magyar utcában.

Haladása során nem biztosított elsőbbséget az Űrhajós utca irányából az Alkotmány utca felé kerékpárúton közlekedő biciklisnek, és összeütköztek.

A baleset során a 70 éves nagykanizsai kerékpáros megsérült – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Idős biciklis balesete Kanizsán, 63 éves kanizsai férfi okozott balesetet Vonyarcvashegyen – Dél-Zala Press

Kerékpárral közlekedett egy 66 éves férfi július 11-én (szombaton) délelőtt 9 óra körüli időben Nagykanizsán, a Munkás utcában a járdán, amikor a Kazanlak körút kereszteződésébe érve elvesztette uralmát kerékpárja felett és elesett. A balesetben a biciklis súlyosan megsérült.

1 2 3 52