Fékezés nélkül hajtott a kanizsai kereszteződésbe

Egy 25 éves helyi nő közlekedett személyautóval Nagykanizsán, a Hársfa utcában május 12-én (szerdán) délelőtt 10 óra 5 perckor, amikor az Űrhajós utca kereszteződéséhez érve fékezés nélkül a szemben lévő vízelvezető árokba hajtott és annak falának ütközve állt meg.

A balesetben a jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A baleset során a város hivatásos tűzoltói segédkeztek, akik áramtalanították a Suzukit. (Helyszínelési fotók: 1. ZMRFK. 2. Nagykanizsa HTP)

Defekt miatt balesetezett egy becsehelyi autós Nagykanizsánál

Személyautóval közlekedett egy 20 éves becsehelyi férfi a 7-es számú főúton Nagykanizsa irányából Sormás felé május 10-én (hétfőn) délután 16 óra 10 perckor, a jármű jobb első ülésén egy utast szállított.

A 210-es kilométerszelvényben lévő egyenes útszakaszon a jármű jobb hátsó gumiabroncsa defektet kapott, a vezetője elvesztette uralmát a gépkocsija felett, letért az úttestről és egy bal oldali mélyebben fekvő bokros területen oldalára borulva állt meg.

A baleset során a sofőr és 26 éves nagykanizsai női utasa – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A szemle adatai alapján a balesetet megelőzően a járműben utazók a biztonsági övüket nem használták – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Pogányszentpéter és Nagykanizsa között borult fel a nagykanizsai autós

A 61-es számú főúton közlekedett személyautóval egy 38 éves nagykanizsai férfi május 9-én, vasárnap délután 17 óra 20 perckor Pogányszentpéter irányából Nagykanizsa felé.

A 187-es kilométerszelvényben egy autó előzésébe kezdett, de figyelmetlensége miatt későn észlelte a járművét már előző, 65 éves férfi által vezetett motorkerékpárt.

Az ütközés elkerülése érdekében jobbra kormányozta gépkocsiját, majd elvesztette uralmát a jármű felett, és a vízelvezető árokba csapódott, ahol felborult. A balesetben a járművezető könnyű sérülést szenvedett. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

A Platán sorról került a szombathelyi fogdába

A nagykanizsai járőrök egy személyautóval közlekedő 37 éves helyi férfit igazoltattak Nagykanizsán, a Platán soron április 26-án (hétfőn) 12 óra 26 perckor. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint a vezetéstől több hatóság is eltiltotta, de ennek ellenére vezetett.

A rendőrök a férfit előállították, majd járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

(A fotó illusztráció)

Hétfőn egy gelsei férfi is lebukott a saját falujában.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőrei április 26-án 9 óra 30 perckor Gelsén, a Thury György utcában ellenőriztek egy személyautóval közlekedő helyi férfit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a jármű vezetője a vezetés megkezdés előtt alkoholt fogyasztott, melyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket jelzett.

A férfit elfogták, majd további mintavétel céljából a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra előállították. A mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult, és a sofőrt – vezetői engedélyének elvétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Karambol Surd és Liszó között

Egy 33 éves dunakeszi férfi közlekedett személyautóval a 6804-es úton Surd irányából Liszó felé kedden délután 14 óra 25 perckor. A 13-as kilométerszelvényben áttért a mentiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött egy szemből közlekedő személyautónak, amely az ütközés után a jobb oldali vízelvezető árokba tért le.

Ezzel egyidőben, egy szintén szemből érkező autó vezetője az eseményt észlelve a járművekkel való ütközés elkerülése érdekében ugyancsak a jobb oldali füves árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, de a járművekben jelentős anyagi kár keletkezett – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Biciklist ütött el, a nagykanizsai rendőrök lezárták az ügyet

Egy 49 éves nagykanizsai férfi közlekedett tavaly június 15-én délelőtt 11 óra 30 perckor egy személygépkocsival Nagykanizsán a Vámház utcában, a Szeghalmi Bálint utca irányából. Haladása során a Gábor Áron utca és a Virág Benedek utca kereszteződésénél összeütközött egy kerékpárossal. A 62 éves szintén nagykanizsai biciklis megsérült.

A rendőrök a férfit közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Felborult 13 éves utasával a 22 éves nagykanizsai sofőr

A 6831-es számú úton közlekedett személyautóval egy 22 éves nagykanizsai férfi április 25-én (vasárnap) délután 14 óra 50 perckor Zalakomár irányából Balatonmagyaród felé.

A 4-es kilométerszelvényben lévő útszakaszon letért a jobb oldali útpadkára, ahol elvesztette uralmát a gépkocsija felett, majd átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali füves területre, és tetőlemezén többször átfordulva a szántóföldön állt meg.

A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a gépkocsi vezetője és a járműben hátul helyet foglaló 13 éves gyermek könnyű sérülést szenvedett. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Nagykanizsai Rendőrkapitányság – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset helyszínén a zalakarosi hivatásos és a balatonmagyaródi önkéntes tűzoltók segédkeztek – közölte a katasztrófavédelem. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Kettős karambol egy őzbak miatt Hahótnál

A 74-es számú főúton közlekedett személyautóval Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg felé egy 42 éves komlói férfi április 18-án (vasárnap) éjszaka 22 óra körüli időben.

A 24-es kilométerszelvényben, Hahót térségében haladt, amikor a jobb oldali füves területről egy őzbak futott ki elé az úttestre, melyet fékezése ellenére elütött. Ezzel egyidőben a jármű mögött haladt azonos irányban autójával egy 36 éves siklósbodonyi férfi, aki nem tartott kellő követési távolságot az előtte fékező gépkocsi mögött és annak hátuljának ütközött.

A vadon élő állat elpusztult, a baleset során személyi sérülés szerencsére nem történt – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotó: ZMRFK)

60 darab drogcsomagot találtak két nagykanizsai férfinél

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterület Támogató Osztály Közterületi Támogató Alosztály munkatársai április 14-én (szerdán) Nagykanizsán fogták el A. Ervin és B. Szabolcs helyi lakosokat, mert gyanú merült fel arra, hogy egy bérelt lakásban kábítószerrel kereskednek.

A lakásban tartott kutatás során a nyomozók 60 darab, feltehetően kábítószert tartalmazó alufólia csomagot és egy csomag kábítószer gyanús port tartalmazó fóliát találtak, melyeket lefoglaltak, hatóanyag-tartalmukat az eljárás során igazságügyi szakértő vizsgálja meg.

(Ennyi drogot találtak a két kanizsai férfi bérlakásában. Fotó: ZMRFK)

A. Ervin már nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, mivel egy korábbi rendőri intézkedésnél egy közlekedési balesetet követően megfenyegette a rendőröket, majd az ezt követő találkozások alkalmával is többször tett célzást arra, hogy erőszakos úton kívánja rendezni az őt ért sérelmek miatt a történteket az egyenruhásokkal.

A folyamatos fenyegetések miatt a Nemzeti Védelmi Szolgálat is bekapcsolódott az ügybe, és szorosan együttműködött a rendőri szervekkel az eljárás során a rendőrök védelme érdekében. A felmerült információk alapján A. Ervin ügyében hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárást indítottak.

A nagykanizsai rendőrök az elfogott férfiakat a sikeres felderítő akció után kábítószer kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

A nyomozók mindkét férfi esetében előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására, melyet B. Szabolcs esetében a Zalaegerszegi Járásbíróság elrendelt – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Parkolóban rongáltak meg egy kisteherautót Nagykanizsán

Baleset szemtanúit keresik a dél-zalai rendőrök.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 20000/3740/2021. általános számon indított eljárást egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset miatt. Nagykanizsán, a Rózsa utca 11-es szám előtti parkolóban egy ismeretlen személy, ismeretlen típusú és forgalmi rendszámú gépkocsival április 13-án 17 óra 10 perc és április 14-én 7 óra közötti időben feltehetően tolatás során nekiütközött egy ott parkoló kistehergépkocsi jobb hátuljának. Az ütközést követően a balesetet okozó személy a helyszínt adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK)

1 2 3 60