Megsérült egy 86 éves gyalogos, egy biciklist keresnek a rendőrök

A zalai rendőrök a lakosság segítségét kérik.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 20000/4062/2020. általános számon indított eljárást egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt.

Nagykanizsán, a Balatoni út 33-as számú ház előtti gyalogjárdán közlekedett egy ismeretlen férfi kerékpárral május 27-én 10 óra 30 perckor, amikor eddig tisztázatlan okból és körülmények között nekiütközött egy 86 éves gyalogosnak, aki elesett és személyi sérülést szenvedett.

A balesetet követően a kerékpáros és a járókelő beszéltek egymással, majd mindketten elhagyták a helyszínt.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Ezen az útszakaszon történt az ütközés. Fotó: ZMRFK)

Lámpaoszlopot döntött egy 71 éves ittas sofőr a Lidlnél

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy 71 éves kanizsai férfi közlekedett április 16-án 17 óra 10 perckor Nagykanizsán, a Postakert utcában a Dózsa György út irányából az Irtás utca felé egy Fiat típusú autóval. Amikor a Postakert utcában az egyik hipermarket parkolójához akart kanyarodni, egy szegélyen felhajtva nekiütközött az ott lévő lámpaoszlopnak, melyet az ütközés hatására kidöntött. A balesetben nem sérült meg senki.

A helyszínre érkező rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, melynek pozitív eredménye lett, így előállították a kapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsa Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Nagykanizsai nő vesztette életét a 74-es főúton egy karambolban

A 74-es főúton közlekedett egy 55 éves nő Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg felé Suzuki személyautóval május 25-én (hétfőn) 12 óra 55 perckor, amikor a főút 39-es kilométerszelvényében eddig tisztázatlan okból és körülmények között áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeüközött a szemből érkező Renault Traffic típusú autóval.

A baleset következtében a Suzuki vezetője a helyszínen életét vesztette – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Holnapunk hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a tragédia áldozata egy nagykanizsai hölgy.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Motorost ütöttek el a körforgalomban – Opel elé hajtott a 7-es főúton

Egy 61 éves nagybakónaki férfi közlekedett 20-án (szerdán) délelőtt 10 óra 55 perckor egy Opel típusú autóval Nagykanizsán, a Hevesi úton a Rózsa utca irányából a Balatoni út felé.

Haladása során úgy hajtott be egy körfogalomba, hogy nem biztosított elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárnak. A balesetben a motoros elesett és súlyosan megsérült.

Nem sokkal később, 12 óra 40 perckor a 7-es számú főúton közlekedett Peugeot típusú tehergépkocsival egy 50 éves szentgáli férfi, Zalakaros irányából Szőkedencs felé. Haladása során jobbra lehajtott egy földútra, majd meg akart fordulni és így balra kormányozta a járművét.

Ezt a mozdulatot azonban irányjelzővel nem jelezte, és így nem észlelte, és elsőbbséget sem biztosított a mögötte szabályosan közlekedő és egyenesen haladó Opel típusú autónak. Az ütközés következtében az Opelban lévő két utas megsérült számolt be a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Halálra gázoltak egy kerékpárját toló férfit a 7-es főúton Sormásnál

Eddig tisztázatlan körülmények között, május 21-én (csütörtökön) egy Toyota Rav típusú személyautóval közlekedő zalai férfi este 21 óra 55 perc körüli időben a 7-es számú főút 215-ös kilométerszelvényénél – Sormásnál – elgázolt két, kerékpárt toló, a főúton gyalogló embert.

A baleset következtében egy 25 éves eszteregnyei férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Társát – egy szintén eszteregnyei – 20 éves férfit súlyos sérülésekkel a mentők kórházba szállították – értesültünk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól. A baleset körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ezen az útszakaszon legutóbb tavaly, december 23-án egy 55 éves, biciklijét toló szepetneki férfit ütött el egy Daewoo autóval közlekedő sofőr. A férfi láthatósági mellény és világítás nélkül tolta biciklijét a 7-es főúton Nagykanizsa és Sormás között.

Súlyosan sérült egy autós Eszteregnyén

Egy 65 éves helyi férfi közlekedett Suzuki személyautóval Eszteregnyén, a Kossuth utcában május 18-án (hétfőn) délután 17 óra 10 perckor.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy balra ívelő útkanyarulatból kiérve járművezetés közben elaludt, letért a jobb oldali útpadkára, majd a vízelvezető árokba hajtva egy beton hídfejnek ütközött.

A baleset következtében a sofőr az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Őz ugrott a kanizsai sofőr Opelje elé

Egy 41 éves nagykanizsai férfi közlekedett május 14-én (csütörtökön) este 21 óra 20 perckor egy Opel típusú autóval a 7410-es számú úton, Zalaegerszeg irányából Bak felé.

Haladása során egy őz ugrott a járműve elé, melyet elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vadon élő állat elpusztult tudatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Jogsi nélküli ittas vezetésért kapcsoltak le egy rigyáci traktorost és egy Minivel szabálytalankodó kanizsai lányt

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság két ittas járművezető ügyében fejezte be a vizsgálatot a napokban.

A nagykanizsai járőrök április 4-én 16 óra körül Rigyácon, a Kodály téren állítottak meg egy rendszám nélkül közlekedő MTZ mezőgazdasági vontatót, melyet egy 44 éves helyi férfi vezetett.

Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr jogosítvánnyal nem rendelkezett, a járműnek forgalmi engedélye nem volt és kötelező felelősségbiztosítást sem kötöttek rá.

(A fotó illusztráció)

Felmerült a gyanú, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezért elfogták, és további mintavételre előállították. Az elkövetett szabályértések miatt a rendőrök a férfival szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Szintén a dél-zalai város rendőrei állítottak meg egy Mini típusú személyautóval közlekedő 20 éves helyi nőt Nagykanizsán, a Széchenyi téren május 9-én a hajnali órákban egy közlekedési szabályszegést követően. Az igazoltatás során a sofőr vezetői engedélyt nem tudott átadni a rendőröknek, mivel azzal nem rendelkezett, valamint az alkoholteszter alkoholfogyasztást jelzett nála. A rendőrkapitányságra mintavételre előállították, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

A mintavételi eredmények alapján mindkét sofőr ittas állapotban vezette járművét, őket járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nagykanizsai rendőrök a nyomozások vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Átszerelt rendszámú BMW-vel bukott le Nagykanizsán

A nagykanizsai rendőrök egy fülei férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Nagykanizsán, a Kölcsey utcában igazoltattak a rendőrök egy BMW típusú személygépkocsival közlekedő férfit szerdán délelőtt 9 óra 30 perckor.

A jármű, és annak iratainak ellenőrzése során megállapították, hogy a személygépkocsira kiadott rendszámokat eltávolították és a gépkocsira egy másik, egy Ford típusú autóhoz kiadott rendszámot szereltek fel.

A sofőrt a helyszínen elfogták, majd előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt.

(Forrás és fotó: ZMRFK)

Háromszor lőtt Nagykanizsán

A zalai rendőrök lezárták az ügyet.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 37 éves, helyi férfivel szemben.

A nyomozás adatai szerint tavaly szeptember 3-án hajnali 1 óra körül Nagykanizsán, a Kölcsey utcában egy BMW személyautóval közlekedett két személy.

Ekkor egy 37 éves nagykanizsai férfi egy lépcsőházból kilépve egy korábbi konfliktusból adódóan az érkező autóra egy gáz- és riasztófegyverrel háromszor rálőtt, majd elment.

A rendőrök a férfit lakásán elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: ZMRFK)

1 2 3 48