16 éves motoros karambolozott Csapiban

Egy 16 éves fiú közlekedett április 4-én (szombaton) délután 17 óra 15 perckor Csapi lakott területén belül, a Petőfi Sándor utcában, a Kossuth Lajos utca irányából az Arany János utca felé egy motorkerékpárral.

Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulathoz ért, majd áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára, és összeütközött egy Daewo típusú személyautóval.

A baleset következtében a fiatal motoros megsérült – tájékoztatott a police.hu honlapon vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Új templomot szenteltek fel Csapiban – Dél-Zala Press

A Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt új római katolikus templom a Zala megyei Csapiban 2019. augusztus 18-án. A neogótikus stílusú, 60-80 hívő befogadására alkalmas, nem egészen 120 négyzetméter alapterületű templom mintegy 85 millió forintos költséggel épült fel, amelyhez az egyházmegye és a kormány is 20-20 millió forinttal járult hozzá, a fennmaradó összeget nagyrészt adakozásból gyűjtötték össze.

Nekiütközött egy Skodának, aztán lelépett

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárást folytat egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset miatt.

Nagykanizsán, a Csányi László utca 22. szám előtt 2020. március 31-én (kedden) hajnali 5 óra 30 perc és 13 óra 15 perc között ismeretlen személy közlekedett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú járművel, amikor nekiütközött az ott várakozó Skoda típusú személyautó elejének.

A balesetet okozó járművezető ezt követően a helyszínről adatainak hátrahagyása nélkül eltávozott.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámon, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén – adta hírül a police.hu honlapon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Fotó: ZMRFK)

Gyalogost ütöttek el Nagykanizsán. Látta valaki? – Dél-Zala Press

A nagykanizsai rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 20030/88/2020. bűnügyi számon indított eljárást egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt. Egy ismeretlen személy január 18-án 6 óra 30 perc és 6 óra 53 perc között közlekedett ismeretlen forgalmi rendszámú, és típusú autójával Nagykanizsán a Raktárház utcában, amikor elütött egy gyalogost, aki a baleset következtében megsérült.

Surd és Nagykanizsa között csapódtak az árokba

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 28 éves férfivel szemben.

Egy zákányi lakos és utasai Peugeot típusú személyautóval közlekedtek még tavaly december 7-én 5 óra 45 perckor a 6804-es úton Surd irányából Nagykanizsa felé.

Egy jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve a sofőr elveszítette uralmát a járműve felett, és az úttestről letérve kidöntött egy jelzőtáblát, majd tetőlemezén átfordulva kerekein állt meg az út menti füves területen. A baleset során a jármű egyik utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 28 éves férfivel szemben közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Motorost ütöttek el a Csengery úton

Egy 60 éves zalakarosi férfi közlekedett Renault típusú személyautóval március 27-én (pénteken) reggel 5 óra 30 perckor Nagykanizsán, a Csengery úton.

Egy telephelyre történő balra kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget a vele szemben közlekedő Explorer típusú segédmotoros-kerékpárnak, és összeütköztek. A baleset következtében az utóbbi jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Helyszínelési fotók: ZMRFK

BMW-s és Suzukis karambolja Surdon

A 6804-es úton közlekedett Nagykanizsa felé március 21-én (szombaton) 12 óra 30 perc körül BMW típusú személyautóval egy 49 éves nő.

Surd községből kiérve az út jobb szélén megállt, majd balra történő megfordulása közben összeütközött a vele azonos irányba haladó Suzuki gépkocsival, melyet egy 20 éves férfi vezetett. A balesetben a Suzuki vezetője könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Részegen vezetett, fának ütközött egy kanizsai sofőr, utasa súlyosan sérült

Egy 65 éves helyi férfi közlekedett tavaly augusztus 10-én délután Nagykanizsán, a Hegyalja úton az Erdész utca irányából az Édenkert út irányába. Haladása során a Hegyalja út 1. szám előtti útszakaszon járművével letért az útról és a Kökény úti kereszteződésben egy fának ütközött.

A baleset következtében az autó férfi utasa súlyos sérülést szenvedett, és felmerült a gyanúja annak is, hogy a vezető a balesetet megelőzően alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Helyszínelési fotó: ZMRFK

Fokozott rendőrségi ellenőrzés szeptemberig Zalában is

Több megyében több hónapon át tartó fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye közigazgatási területére vonatkozóan rendeltek el fokozott ellenőrzést a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében.

Az ellenőrzés szombaton 0 órától szeptember 6. éjfélig tart – olvasható a közleményben.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, ruházatot, járművet vizsgálhatnak át.

A Rendőrség a bűncselekmény elkövetőjének elfogása és előállítása, vagy a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzése, megakadályozása érdekében meghatározott nyilvános helyen vagy a közterület kijelölt részén az oda belépőket vagy az ott tartózkodókat igazoltathatja, ruházatukat, csomagjukat, járművüket átkutathatja.

A fokozott ellenőrzés célja:

  • az államhatár rendjének védelme
  • körözött személyek kiszűrése
  • határzárral kapcsolatos korlátozások érvényre juttatása
  • bűnüldözési és idegenrendészeti feladatok végrehajtása

Ruházat-, csomag-, járműátvizsgálás célja olyan tárgyak felkutatása és elvétele, melyek

  • tárgyi bizonyítási eszközül szolgálnak (pl. ellopott tárgyak
  • támadásra, vagy önkárosításra alkalmasak (kés, baseball-ütő, szamuráj kard stb.)
  • birtoklásuk jogszabályba ütközik (pl. engedély nélküli lőfegyver)

Kölcsön kért, majd lopott egy eszteregnyei házból

Bejelentés érkezett a rendőrségre tavaly december 27-én, hogy a telefonáló eszteregnyei házából egy férfi pénzt lopott el.

Előtte este a bejelentőnél volt a személy, aki pénzt kért tőle kölcsön. A tulajdonos bement a szobába, hogy kihozza a kölcsönkért összeget, ismerőse ekkor kileste, hogy honnan szedi elő a pénzt. Ezt követően a tulajdonos figyelmét elterelve a kifigyelt helyről közel 100 ezer forintot lopott el a vendég.

A rendőrök az adatgyűjtést követően lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 19 éves férfit.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsa Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sormáson, Eszteregnyén, Homokkomáromban fosztogatott

Sormás, Eszteregnye, Homokkomárom: valamiért feladta a tisztességes életét az idén nyárig büntetlen előéletű, 36 éves, nagykanizsai férfi, és a térségünkben lévő települések pincéinek fosztogatásába kezdett. Gépkocsival érkezett és vitt mindent, amit csak ért. Elfogása után anyagi gondjaira hivatkozott, de akinek anyagi gondjai vannak, az dolgozni, ne pedig betörni menjen, nem igaz?

Villanyoszlopnak, majd fának ütközött a nagykanizsai Audis

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát egy 22 éves nagykanizsai férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi tavaly július 28-án hajnali 4 óra 30 perc körül Nagykanizsán, a Csengery úton közlekedett Audijával a Kisfaludy Sándor utca felé, amikor elveszítette uralmát járműve felett, felhajtott az útpadkára, majd egy füves területen villanyoszlopnak és fának ütközve állt meg.

A baleset következtében az Audi női utasa súlyos sérülést szenvedett, és felmerült a gyanúja annak is, hogy a férfi a balesetet megelőzően alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították.

A Lenti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Nagykanizsai ékszerboltot rabolt ki, 11 percen belül elfogták

A rendőrségre pénteken 10 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Nagykanizsán, egy Deák téri ékszerboltban rablás történt és az elkövető gyalog elmenekült a helyszínről.

Az eddigi információk alapján egy férfi 10 óra körül bement az ékszerboltba, majd egy kést vett elő és ékszerek átadására szólította fel az alkalmazottat, miközben folyamatosan fenyegette őt. A megrémült eladó a rablónak átadott több aranygyűrűt és aranyláncot, ezután a fekete kapucnit viselő férfi elmenekült.

A percek alatt kiérkező zsaruk gyors adatgyűjtést végeztek, beszerezték az elkövető személyleírását, majd ennek ismeretében 10 óra 22 perckor Nagykanizsa belterületén a Készenléti Rendőrség munkatársai a rablással gyanúsítható férfit 19 éves fiatalt elfogták.

Megtalálták nála az ékszereket, valamint a kést. Az egyenruhások a rablót előállították a helyi rendőrkapitányságra, elszámoltatása megkezdődött – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

1 2 3 46