Ivott, vezetett, villanyoszlopot tört Galambokon

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte.

A megalapozott gyanú szerint tavaly szeptember 22-én a hajnali órákban Galambokon, a Petőfi utcában közlekedett Opel típusú személygépkocsival egy zalakomári férfi, amikor figyelmetlensége és ittassága miatt balra letért az úttestről, és a vízelvezető árokba hajtva egy betonvillanyoszlopnak ütközött, amely eltörött. Személyi sérülés nem történt.

A balesetet követően a rendőrök a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 32 éves zalakomári férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás esetében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Százötvenezret talált egy kanizsai ATM-ben, elvitte, lebukott

A zalai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak a nagykanizsai nő ellen.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 60 éves helyi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a nő tavaly október 8-án a déli órákban egy nagykanizsai bevásárlóközpont épületében elhelyezett bankjegyautomata pénzkiadó nyílásában talált 150 ezer forintot.

A készpénzt egy korábbi pénzfelvételt végrehajtó személy hagyta ott, melyet a megtaláló jogtalanul eltulajdonított, azt a hatóságnak nem adta át.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, aki kihallgatásán beismerte tettét. A jogtalanul eltulajdonított 150 ezer forint nagy részét a gyanúsított elköltötte, nála 40 ezer forintot a rendőrök lefoglaltak, melyet a sértettnek átadtak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek – írta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(A fotó illusztráció)

Autós ámokfutás Nagykanizsán

Egy 26 éves petriventei férfi szombati autós ámokfutása következtében hat autó rongálódott meg, több milliós kár keletkezett a nagykanizsai Platán soron parkoló autókban.

Szemtanúk szerint a férfi már a Platán sori száguldozás előtt is nagy sebességgel hajtott autókat szabálytalanul előzgetve a városban.
A Platán sorhoz délután fél négy körüli időpontban érkezett, ahol Renaultjával túlontúl gyorsan haladt az Eötvös tér felől a Rózsa utca irányába. Egy enyhén balra ívelő kanyarban kisodródott és először az utca bal oldalán ütközött autóknak, majd a jobb oldalon is megrongált ott parkoló kocsikat.

Négy autónak a bal oldala kettőnek pedig a jobb oldala sérült a személyi sérüléssel nem járó baleset következtében. A szétfröccsenő autóalkatrészek, leszakadt darabok miatt további autók is megrongálódtak.
A petriventei sofőr a vezetés előtt nem fogyasztott alkoholt és drog sem volt a szervezetében.
Az ámokfutás után teljes útzárás mellett helyszíneltek a rendőrök.

Az általa okozott kár több millió forint is lehet – mondta érdeklődésünkre honlapunknak Takács Tivadar rendőr-őrnagy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtószóvivője. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Soha nem volt jogsija, kétszer is elkapták

Egy zalaszabari férfival szemben intézkedtek a nagykanizsai rendőrök.

Soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel az a 23 éves helyi férfi, akit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei ellenőriztek kedden késő délután 18 óra 45 perckor Zalaszabaron a Kossuth utca és a Kinizsi út kereszteződésében. Az intézkedő egyenruhások megállapították, hogy a férfi a járművezetéstől eltiltás hatály alatt áll és az általa vezetett Mazda típusú gépkocsi rendszám, és érvényes hatósági engedély nélkül vett részt a közúti forgalomban.

Felmerült a gyanúja annak is, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott a férfi, ezért elfogták és további mintavételre előállították.

Mivel a férfi eltiltás hatálya alatt vezette járművét, ezért szabálysértési őrizetbe vették a nagykanizsai rendőrök. A sofőr ellen az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt szabálysértési-, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt pedig büntetőeljárás indult.

Kilenc nappal korábban a férfival szemben már történt rendőri intézkedés eltiltás hatály alatti járművezetés miatt, annak eredményeként további 10 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől, és közérdekű munkát szabtak ki vele szemben.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a gépjárművezető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Petőfi utcában ment neki egy autónak, aztán elhajtott

A nagykanizsai rendőrök a lakosság segítségét kérik!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Baleseti Helyszínelő Alosztálya a 20000/380/2020. általános számon indított eljárást egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset miatt.

Nagykanizsán, a Petőfi Sándor utcában január 8-án kora délután 13 óra 55 perckor közlekedett egy ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú, piros színű személygépkocsival.

Haladása során a 93-as számú ingatlan kapukijáratában összeüközött egy szürke színű Audi típusú gépkocsival, majd adatainak hátrahagyása nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a piros színű jármű jobb eleje rongálódhatott.

Az eset körülményeinek tisztázása érdekében kérjük, hogy aki látta a balesetet, arról bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy hívja a 06-93-312-190-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén – írta közleményében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Házfalnak ütközött a vétlen sofőr Nagykanizsán

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Az 55 éves csongrádi gyanúsított Opel típusú személygépkocsival közlekedett tavaly július 16-án 12 óra 5 perckor Nagykanizsán, a Vörösmarty utcában a Kinizsi Pál utca irányából a Sugár út felé.

Utasként a jármű jobb első ülésén feleségét szállította. A Sugár út kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását, behajtott a kereszteződésbe és összeütközött a neki jobbról érkező Ford típusú személygépkocsival.

Az ütközést követően a Ford felszaladt a járdára, majd a egy Sugár utcai ház falának ütközve állt meg. A baleset következtében az Opel utasa súlyos sérülést, a Ford nagykanizsai vezetője könnyű sérülést szenvedett.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – adta hírül szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy nőt és három gyereket ütöttek el Nagykanizsán a zebrán

A rendelkezésre álló információk szerint egy 67 éves férfi közlekedett 2020. január 3-án (pénteken) délelőtt 9 óra 48 perckor Nagykanizsán, a Hevesi Sándor utcában a Dózsa György utca irányából a Rózsa utca felé egy Ford típusú személygépkocsival.

Amikor a Hevesi Sándor utca és a Balatoni utca kereszteződésénél lévő körforgalomból kihaladt a Rózsa utca irányába, a Hevesi Sándor utcában lévő kijelölt gyalogosátkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a neki balról jobbra gyalogosan közlekedő 34 éves nőnek és három gyereknek, akiket a fékezése ellenére elütött.

A baleset következtében a nő és a három gyerek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Kisodródott, felborult egy Suzukis Újudvar és Gelse között

Egy 50 éves magyarszerdahelyi férfi január elsején a kora délelőtti órákban a 7527-es számú úton, Újudvar irányából Morgánypuszta felé egy Suzukival.

Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, majd oldalára borult.
A Suzukit vezető férfi megsérült, utasának szerencsére nem keletkezett sérülése – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Újudvar és Gelse közötti útszakaszon történt balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a műszaki mentést elvégezték, majd azt követően a forgalmi akadályt megszüntették – írta közleményében a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

(Helyszínelési fotó: ZMRFK)

Ha már 2020 január elseje, nem múlt el rakétázás nélküli tűzeset Nagykanizsán sem.

Egy lakóház melletti növényzet kapott lángra Kanizsán a Péterfai utcában az új évben hajnali 2 óra körüli időben. A kigyulladt növényzetet – ami olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy tujasor volt – a helyi hivatásos lánglovagok oltották el egy vízsugárral.

(Fotó: archív. Tujasor oltása Nagykanizsán a Bagoly utcában. Fénykép: Nagykanizsa HTP)

Hiányzott egy kereke, úgy hajtott 24 tonnával

Korábban defektet kapott egy kamion pótkocsija, a sofőr pótkerék hiányában eggyel kevesebb kerékkel folytatta tovább útját. A veszélyes szerelvényt az M7-es autópálya somogyi szakaszán szedték ki a forgalomból.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába még december 17-én 8 óra 26 perckor bejelentés érkezett, hogy az M7-es autópályán Balatonkeresztúr térségében egy olyan járműszerelvény közlekedett, amelynek hiányzott egy kereke.

A fonyódi autópályás rendőrök a bejelentést követően perceken belül megtalálták és ellenőrzés alá vonták a sofőrt, aki 24 tonna súlyú rakományt szállított.

A járművet vezető 31 éves román állampolgár elmondta, hogy Szlovéniában kapott defektet, és mivel pótkerék nem volt nála, azt gondolta így folytatja útját hazáig. Az egyenruhások a férfit helyszíni bírsággal sújtották, aki a kerék pótlásáig nem is közlekedhetett tovább.

(Forrás és fotók: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság)

Halálra gázoltak egy gyalogost Nagykanizsa és Sormás között

Életét vesztette a gyalogos, akit egy gépkocsi gázolt el a 7-es főúton. Útlezárásra kell számítani.

Eddig tisztázatlan körülmények között december 23-án (hétfőn) 20 óra 20 perc körül a 7-es út 213-as kilométerszelvényénél, Nagykanizsa és Sormás között egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

A balesettel érintett útszakaszt lezárták, Szepetneknél lehet kerülni.

Kérjük, fokozott türelemmel közlekedjenek! – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint megtudtuk, az 55 éves szepetneki férfit egy Daewoo típusú autó ütötte el. A férfi biciklijét tolta láthatósági mellény használata nélkül a 7-es főút érintett szakaszán.

A teljes útlezárást kedden hajnali 1 óra után feloldották a rendőrök.

(A halálos baleset helyszíne. Fotó: KanizsaPress)

Halálos baleset Lovászi és Tornyiszentmiklós között

Eddig tisztázatlan okból és körülmények között december 23-án (hétfőn) 10 óra körül Lovászi és Tornyiszentmiklós között, a 7538 -as számú út 20-as kilométerszelvényénél egy személygépkocsi letért az útról és fának ütközött. Az autót vezető férfi a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben, az arra haladókat visszairányítják.

1 2 3 43