Már ilyet is lehet látni barkács webáruházban?

Egy fárasztó és zsúfolt hét után mindenki nagyon szokta már várni a hétvégét. Van, aki pihenéssel tölti el szívesen a szabad napjait, van, aki kicsit aktívabb kikapcsolódási formát keres magának ilyenkor. Azok, akik szeretik hasznosabban eltölteni a pihenő idejüket, általában ilyenkor állnak neki elvégezni az otthoni teendőiket, vagy hódolnak egy kicsit a hobbijuknak. Legyen szó bármelyik verzióról, általában minden tevékenység eszközigényes szokott lenni. Sokan vannak olyanok, akik nem szeretnek kimozdulni, és elmenni egy nagy bevásárlóközpontba beszerezni a szükséges felszerelést. Ennek oka lehet a nagy tömeg, és az is, hogy általában ez egy időigényes projekt szokott lenni. Manapság már szerencsére akár otthonról is intézhetünk mindenféle kellékek beszerzését!

Ma már annyi mindent lehet kapni bizonyos barkács webáruházakban, hogy majdnem mindig tudsz találni valamit, amire szükséged lehet. Legyen szó kertészkedésről, felújításról, vagy otthonunk bérrendezéséről, a linkelt oldalon egész biztos megtalálhatja majd mindenki azt, amit keres. Ami pedig a legjobb, ehhez elég lesz egy laptop, vagy egy okostelefon, és kényelmes kanapén ülve tudsz majd nézelődni és vásárolni is. Jól hangzik ugye?

Nem csak azok járhatnak jól az Emaki.hu oldallal, akik ingatlanukat és annak környékét akarják majd egy kicsit kicsinosítani, de azok is, akiknek valamilyen különleges hobbijuk van. Legyen szó horgászatról, fotózásról, zenélésről, vagy valamilyen sportról, náluk minden szükséges kelléket meg lehet majd találni. Közeledik a jó idő, és most jutott eszedbe, hogy milyen jó volna a kertbe egy medence? Ezen az oldalon többféle méretű, otthon is felállítható medence közül válogathatsz, és ami a legjobb, a hozzá szükséges kellékeket is be tudod majd szerezni! Hidd el, nagyon előnyt jelent az, hogy egy helyről tudsz majd mindent beszerezni, és nem több különböző oldalról összeszedni a dolgokat, hiszen ezzel nem csak időt takaríthatsz meg magadnak, de akár a postaköltségen is spórolni tudsz majd.

Az oldalon hatalmas választék várja a látogatókat különféle kategóriákban, és a kiárusításuknak hála, most sok mindent akciós áron is be lehet majd szerezni. Az oldal érdekes és hasznos cikkeket is megoszt, így ha érdekel például, hogyan lehet igazán szép a kerti gyeped, vagy a gyümölcsfák permetezéséről szeretnél többet megtudni, náluk erre is választ kaphatsz. Bármilyen kérdésed lenne a náluk található termékekkel kapcsolatban, bátran vedd fel az oldal üzemeltetőivel a kapcsolatot, akár telefonon, akár emailen, melyhez minden elérhetőséget megtalálsz majd az weblapon. Itt a jó idő, találj magadnak olyan kellemes elfoglaltságot, amit akár otthon, a kertben is tudsz majd végezni!

Most már otthonra is szerezhetsz automata szappanadagolót

A téli időszak beköszöntével sok mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy megőrizhessük az egészségünket. A megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel sokat erősíthet immunrendszerükön, de az is nagyon fontos, hogy mindig rétegesen öltözködjünk ebben a sokszor csalóka évszakban. Azoknál, akik hajlamosak vastag ruhákba felöltözni ilyenkor, gyakran megesik, hogy míg odakint éppen kellemesen érzik így magukat, addig egy melegebb helyiségben már izzadni kezdenek. Ilyenkor pedig már sajnos könnyen meghűlhetnek.

Télen a hideg, száraz, és sok esetben alacsony páratartalmú időben könnyebben terjedhetnek a vírusok, így fokozottan kell arra is figyelnünk, hogy ne csak akkor mossuk meg alaposan a kezünket, amikor hazaérünk, de étkezések előtt és orrfújás után is!

Sokan nem is tudják, de az egyik legpiszkosabb bőrfelületünk a közünkön található. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen egész nap használjuk a kezünket: vele érintünk meg mindent, vele kapaszkodunk, segítségével használunk eszközöket. Ilyenkor bizony sok-sok bacilus is kerül a bőrfelületünkre, melyek a melegágyai lehetnek a különböző megbetegedéseknek, ha elmulasztjuk a kézmosást.

Nem véletlen az, hogy már egész korán, a bölcsődékben, óvodákban folyamatosan arra tanítják a pedagógusok a gyerekeket, hogy mindig mossanak kezet a WC használat után, amikor bejönnek az udvari játékból, valamint az étkezések előtt és után is. Igen komoly esély lehet arra, hogy valamilyen betegséget szerzünk be, ha elmulasztjuk a megfelelő higiéniás kézmosást, hiszen az egyes kutatások szerint a fertőzések közel 80 százaléka az érintkezés útján terjedhet. Mindezt ki lehet küszöbölni, ha figyelünk arra, hogy kezünket megtisztítsuk, amikor csak alkalmunk van rá.

Nem kell, hogy a kézmosás egy unalmas tevékenység legyen, egy automata szappanadagolóval érdekessé, és izgalmassá is tehetjük, mindez pedig a gyermekek esetében nagyon is fontos lehet. Nagy előnye az ilyen készülékeknek még a különleges használati lehetőségen túl, hogy gazdaságosan adagolja majd ki a folyékony szappant. Valóban csak annyit nyom a kezünkre, amennyi elegendő lesz ahhoz, hogy tiszta legyen majd a bőrfelületünk. Nem kell megijedni ettől az újítástól az otthonunkban, hiszen ennél egyszerűbben használható fürdőszobai kelléket nehezen lehet találni.

A linkre kattintva már rá is bukkanhatnak az ideális automatikus szappanadaglóra, melynek használta jóval higiénikusabbnak tekinthető, szemben egy sima pumpás fertőtlenítővel. Ami még a linkelt oldalon található készülék mellett szól, hogy nem csak a fürdőben, szappannal lehet használni, de akár a konyhában is a mosogatószerrel. Az oldalon minden fontos információt megtalál még az automata szappanadagolóról, így amennyiben már gondolkodott korábban azon, hogy beszerez egy ilyen készüléket, náluk ezt most könnyen és jó áron meg is teheti.

A levegőtisztító rendkívül hatásos szerkezet

Földünk fuldoklik. A légszennyezettség mára globális méreteket öltött. A levegőben található apró, ultra finom szennyeződések nagyon negatívan hatnak az egészségre. Levegőre van szükségünk, tiszta levegőre. Hova menjünk? Egyre kevesebb olyan hely maradt a világon, ahol fellélegezhetünk. Mondjuk otthon? Lehetséges, mégpedig egy jó levegőtisztító segítségével.

Ezek a ma már korszerű berendezések több lépcsős rendszerben szűrik a levegőt, gyakorlatilag mindenfajta légszennyező anyag ellen védelmet biztosítanak otthonunkban, vagy irodánkban is akár. Nem kérdéses a levegőtisztító berendezések szükségessége az asztmás, allergiás betegségben szenvedők esetében, hisz a ma már népbetegségnek számító allergiás megbetegedések nagy hányada is a körülöttünk láthatatlanul keringő részecskéknek tudható be.

A korszerű szűrőtechnológiák többsége külön-külön is sikeresen alkalmazható a levegőtisztító készülékekben, de a valóban hatékony szűrőberendezések több technológiát is alkalmaznak, mint a HEPA szűrő, levegő ionizátor, aktív szénszűrő, UV lámpa vagy az elektrosztatikus plazmaszűrő. Egy minőségi terméken belül alkalmazva ezek felerősítik egymást, amelynek köszönhetően baktériumokat, és vírusokat is sikerrel száműzhetünk a környezetünkből.

A levegőtisztító használatával nem csak otthonunk légterét, ezzel együtt közérzetünket javíthatjuk, de időt spórolhatunk a házimunka végzésekor is, hisz a levegőtisztítók a port eltávolítják, amely aztán sokkal kisebb mértékben, illetve később gyűlik össze a bútorokon. Olyan otthonokban, ahol csecsemő van, de dohányfüst, esetleg állatszőr is jelen van, szintén indokolt a levegőtisztító beszerzése.

A kisgyermekek immunrendszere sokkal sérülékenyebb, sokkal inkább fogékonyak a levegőben jelen lévő toxikus anyagok okozta veszélyeknek. A nagyvárosok szennyeződéseit már a babakocsiban magukba szívják. Az otthon biztonságában megszűrt, tiszta levegő, nem csak a megfelelő komfortérzet megteremtése miatt fontos, de egészségmegőrző szempontból is nagy lépés lehet.

Közel félmilliárdból épült új szaunakomplexum Zalakaroson

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával megvalósult létesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy a fővároson kívül minden évszakban sokszínű fürdőkínálat várja a látogatókat.

(A nagykanizsai születésű Dietz Laky Zsuzsi és férje az új zalakarosi szaunában. A volt szépségkirálynő és családja 2019-ben a Zalakarosi Fürdő egészségnagykövetei)
(A Zalakarosi Fürdő egyik vadiúj szaunahelyisége)

Jelezte, hogy a tavalyi rekordév után – amikor 15,5 millió turistát és több mint 40 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon – az első tíz hónap adatai alapján idén várhatóan újabb rekordot dönthet a magyarországi turizmus.
A szakmai igazgató kifejtette: aranykorát éli a hazai turizmus, soha ennyi vendég és soha ennyi fejlesztés nem volt. Az egészségturizmus különösen fontos turisztikai szegmens, a Budapesten kívüli vendégéjszakák 71 százalékát olyan településeken regisztrálták, ahol valamilyen fürdő működik.

Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a bruttó hazai össztermékből egyre nagyobb részesedéssel rendelkezik a turizmus, az ország gazdasági érdeke is az, hogy egyre több látogató érkezzen, amire Magyarország átlag feletti közbiztonsági mutatói is kiváló alapot adnak. A kormány célja, hogy Budapesten kívül a Balatont, a borvidékeket és a termálkincseket is minél többen látogassák.

(Cziráki László a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója is köszöntőt mondott az avatóünnepségen)
(Az ünnepélyes szalagátvágás)

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. A sikerhez a folyamatos fejlesztésekre, az innovációra van szükség és elengedhetetlen a szolgáltatások, a kínálat fejlesztése.

Cziráki László, a tavaly 650 ezer vendéget fogadó – idén várhatóan ezt is meghaladó látogatottságú – Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum. A közel 200 ember befogadására alkalmas létesítményben 60 férőhelyes szaunát alakítottak ki, továbbá gőzkabinok, infraszauna, merülőmedencék, jakuzzi és más szolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére. MTI

Exkluzív szaunavilág nyílik a Zalakarosi Fürdőben

December 20-án (pénteken) új, exkluzív szaunavilág nyílik a Zalakarosi Fürdőben. A gyógycentrum rekonstrukciója után kialakításra került egy kétszintes, 200 fő befogadására alkalmas szaunavilág.

Az épület alsó szintjén egy nagy, 40 férőhelyes szauna épült, ahol ceremóniákat tartanak majd, valamint hideg és melegvizes merülőmedencék, jacuzzi, fűtött padok és hangulatos pihenőterek is létesültek.

Wellnessezz, relaxálj és lazíts a Zalakarosi Fürdőben!

Új városközpontot alakítanak ki Zalakaroson

Új városközpont kialakítása kezdődött meg mintegy 1,7 milliárd forint beruházással Zalakaroson, erősítve a gyógyhelyi karaktert. Manninger Jenő (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a csütörtöki alapkőletételen elmondta: a kormány szándéka a turizmus erősítésével a magyar gazdaság teljesítményének növelése, a bevételek bővítése, ami együtt jár az életminőség javulásával is.

Spóroljon pénzt, vásároljon ágynemű szettet!

Ideális esetben egy nap 8 órát alszunk, ami a napunk egyharmada. Ez rengeteg idő, ami megköveteli, hogy körültekintően járjunk el, amikor a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező ágynemű nyomába eredünk. Annak érdekében, hogy másnap kipihenten ébredjünk, nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű párnákat, paplanokat használjuk, hiszen azok kinézete, anyaga és kialakítása is nagymértékben befolyásolja az éjszakáinkat.

Az ágynemű szett beszerzése több szempontból is ideális választásnak bizonyul. Először is így egymáshoz tökéletesen illő párnákat, paplanokat tudunk vásárolni, ami azt jelenti, hogy rengeteg időt megspórolhatunk magunknak nézelődés közben. Nincs szükség arra, hogy hosszasan keresgéljük az egymással passzoló termékeket, melyek színben, méretben és kialakításban is illenek egymáshoz, a párosítást ugyanis megoldják helyettünk a forgalmazók.

Az ágynemű szett megvásárlásával a pénztárcánknak is kedvezünk, hiszen, ha együtt vesszük meg a termékeket, akkor sokkal olcsóbban tudunk hozzájutni a pihentető alvás kellékeihez, mintha azokat külön-külön szereztük volna be. Ideális esetben az ágynemű szett párnája, paplanja is lecipzározható huzattal rendelkezik, amit könnyen le lehet venni, ki lehet mosni, majd pedig gépben vagy hagyományos módon, ruhaszárítón gyorsan meg lehet szárítani. A tapasztalatok alapján határozottan kijelenthető, hogy a steppelt, 100%-ban poliészter mickrofiber anyagú ágyneműk nyugodt, mély alvást tesznek lehetővé a mindennapok során.

Annak érdekében, hogy az alvóhelyünk ne csak éjszaka, hanem nappal is elnyerje a tetszésünket, érdemes az ágytakaró használata mellett voksolni. Az, hogy melyik változat bizonyul ideális választásnak, kizárólag az egyéni ízlésünktől függ. Amennyiben körültekintően választjuk ki, akkor azonnal a hálószobánk díszévé avanzsálhat. A kínálatban igazi kuriózumnak számít a díszcsomagos dobozban található 100%-ban poliészterből készülő ágytakaró, amik akár függönyként is lehet használni. Dekoratív kinézete, sokoldalú felhasználhatósága és díszes csomagolása miatt nem csak saját részre, hanem ajándékba is tökéletes választás.

Ez a fajta ágytakaró többféle színben is elérhető, ekrü, fehér és mályva árnyalatokban is megvásárolható. A vintage, a modern és a klasszikus stílusú hálószobákba is remekül illik, ami elsősorban annak köszönhető, hogy sokféle bútorral, textillel összeegyeztethető. Minőségi anyagának köszönhetően az ágytakaró nagyfokú ellenállóképességgel és hosszú élettartammal örvendezteti meg a felhasználókat.

A legkeresettebb úti célok top 10-es listáján Zalakaros

Tovább bővült a turizmus a harmadik negyedévben, és az utolsó negyedév is erősen indul a november elsejei hosszú hétvégének köszönhetően; Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és a főváros is kiemelkedő vendégforgalomra számíthat a hosszú hétvégén – közölte a Szállás.hu saját adatai alapján az MTI-vel.

Emlékeztettek rá, hogy mindenszentek idején a legtöbben november elsején érkeznek a szálláshelyre, most egy átlagos novemberi hétvégéhez képest több mint duplájára nő a forgalom, hiszen a hosszú hétvégét az őszi szünet előzi meg.

(Fotó: Zalakarosi Fürdő – Facebook)

Az átlagos foglalási érték 58 ezer forint, ami 25 százalékkal több, mint egy átlagos novemberi hétvégén. Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, Hévíz és a főváros is kiemelkedő vendégforgalomra számíthat, emellett Szeged, Pécs, Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók szintén felkerültek a legkeresettebb úti célok listájára – közölte a Szallas.hu.

Szigetvári József, a csoport vezérigazgatója ismertette, hogy a harmadik negyedévben belföldi forgalmukat 27 százalékkal, a külföldre közvetített forgalmukat 17 százalékkal növelték. Idén az átlagos foglalási érték 63 200 forint volt, 10 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, a szálláshelyeken az átlagár 6 százalékkal emelkedett.

A foglalások több mint fele (56 százaléka) volt 50 ezer forint alatt, az üdülések átlagosan 2 éjszakára és 3 személyre szóltak. A legforgalmasabb nap az augusztus huszadikai hosszú hétvége szombatja volt.

A Szallas.hu közleménye szerint minden tizedik vendég a SZÉP-kártyás fizetést jelölte meg előzetesen, 13 százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás költések értéke tavalyihoz képest, átlagosan 104 250 forintra, és ezek a vendégek hosszabb időre és nagyobb létszámra foglaltak helyet: általában 3-4 éjszakára és 4 személy részére.

A Szallas.hu adatai alapján Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vonzotta a legtöbb turistát, de Eger, Balatonfüred és Gyula is az “élbolyban” végeztek. A legkeresettebb úti célok top tízes listájára még Szeged, Hévíz, Zalakaros és Nyíregyháza került fel.

A harmadik negyedévben nagy volt az érdeklődés az egri és a siklósi vár, valamint a Festetics-kastély iránt, de a Szilvásváradi Kisvasút és a Nyíregyházi Állatpark is keresett volt. A fürdők közül a miskolctapolcai, a harkányi, a zalakarosi, a hajdúszoboszlói is kiemelkedett, még a Hévízi-tó iránt volt nagy az érdeklődés – írták.

Egy régi-új módszer térhódítása: a hipnoterápia alkalmazása napjainkban

A stressz a mai modern ember egyik legnagyobb ellensége, amellyel szemben nem könnyű felvenni a harcot. Ha Ön fővárosi lakos, a felgyülemlett stressz által okozott problémákra segítségére lehet egy felettébb empatikus és tapasztalt pszichológus Budapest belvárosában.

Először talán nem könnyű felismerni a nehézségeket, hogy mivel mérgezi a környezete vagy Ön saját magát. Ám egy rendkívül jól képzett szakember elősegítheti gyógyulását, utat mutathat a hozzáállása megváltoztatására, rávezetheti a sokáig nem talált válaszokra, amelyek hiányában tovább emészthetné magát.

Egy pszichológus a főváros környékén, de igazából az összes hazai nagyvárosban roppant keresett specialista, az általuk tartott pszichoterápiákon naponta megannyi ember vesz részt, akik nem képesek megküzdeni a mindennapok folytonos borzalmaival. Ám mindemellett nehéz megmondani, hogy ki az Önnek legmegfelelőbb szakember: tehát mindenekelőtt a problémáját szükséges felismerni, majd ezután egy általános beszélgetés után derül ki, hogy mi lesz a pontos módszer ellátásában. És milyen eszközöket használhat egy pszichológus Budapesten, vagy akár az egész országban? Alvásterápiát, depressziókezelést, és még számtalan más szolgáltatással hozzájárulhat az őt felkeresők fejlődéséhez.

Sőt, ezeken kívül hipnózist is alkalmazhat a betegeken. A már a középkorban ismert hipnoterápia a 20. században új köntösben és látásmóddal tért vissza a pszichoterápiák sorába. Mindezen változások magukkal hozták a rengeteg kutatást hazai és külföldi szinten egyaránt, így ezek eredményként mára teljesen elfogadott és modern kezelésként tartják számon.

A tapasztalt pszichológus Budapest belvárosában hipnoterápia alkalmazásával a pszichológus feltárja a legbensőbb gondolatokat, a rejtett félelmeket és vágyakat, amiket a beteg elnyom magában és hátráltatják a gyógyulását. A gyógykezelés során mindezek felidéződnek az emberben, és a gondolatok egymásutánjának átélésével megbirkózhat régi dilemmáival. Természetesen a szakember támogatása nem áll meg ennél a pontnál: a kemény belső harcok elsimításában megbízható társként kalauzolja az érzelmek tengerében, míg ki nem evickél onnan, vissza nem tér a normális kerékvágásba.

Továbbá a hipnoterápia nemcsak önmagában alkalmazható, hanem más kezelésekkel és módszerekkel egyetemben elvégezhető a rászoruló betegeken. Ám felhívjuk figyelmét, csak olyan terápiákon és kezeléseken vegyen részt, amelyeket képzett és tapasztalt szakemberek tartanak! És ne feledje, a pszichológiai tanácsadóval kialakított bizalom nélkül nem térhet a gyógyulás útjára!

A plasztikai sebészet népszerűsége töretlen

Évről évre nő a plasztikai beavatkozások iránti igény világszerte és itthon is. Ennek fő okai a társadalmi elfogadottság növekedése, az egyre biztonságosabb és kockázatmentesebb módszerek illetve a jövedelmek emelkedése lehet. A plasztikai beavatkozások közül a legnagyobb mértékben az intimplasztika iránt nőtt az érdeklődés az elmúlt években. (Az ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery – szerint 45%-kal az elmúlt évhez képest.)

Egyes pszichológusok szerint az intimplasztika az egyik leghatásosabb „önbizalom helyreállító” beavatkozás.

Az intimplasztikai beavatkozás gyors és látványos eredményt nyújthat.

Sok oka lehet az elégedetlenségnek: Például ha a kis szeméremajkak nagyobbak és kilógnak a fehérneműből vagy a fürdőruhából, netán kellemetlenül dörzsölődik esetleg különösen látványos az aszimmetriájuk. A beavatkozás nem csak esztétikai okokból lehet indokolt. A kelleténél nagyobb kisajkak miatt olykor fájdalmassá válhat a sportolás, sőt még az ülés is.

Fájdalmas a beavatkozás?

Sokan vannak, akik félnek a női intimplasztika veszélyeitől és a műtét okozta fájdalomtól.

A személyes konzultáció után viszont meglepődnek, hogy a beavatkozás fájdalommentes is lehet és akár egy nappal a műtét után már nem is érezhető semmilyen fájdalom.

Beavatkozás

Az intimplasztikai műtéteket általában helyi érzéstelenítésben végzik. Ez csak minimális kellemetlenséggel jár és a páciensek zöme előnyben is részesíti, mert így műtét után hazamehetnek. Fájdalom a műtét alatt már nincs, és utána sem jellemző. A kisajak formája, alakja helyi érzéstelenítésben tökéletesen kialakítható, az érzéstelenítők beadása semmilyen formában nem zavarja a finom műtéti technikát.

A kellemetlenségek elkerülése miatt vénás bódításban (altatásban) is bármikor elvégezhető az intimplasztika, de ezt csak kevesen választják, és nem is szükséges.

A felszívódó varratok alkalmazásának köszönhetően nincs szükség műtét utáni varratszedésre.

Gyógyulás

Az ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel, körülbelül fél-egy órán belül elvégezhető műtét után a páciens saját lábán hazamehet. A beavatkozás utáni közvetlen, elsődleges gyógyulás ideje (sebgyógyulás, duzzanat megszűnése) körülbelül két-három hetet vesz igénybe, majd általában három hónapos regeneráció után elnyeri végleges formáját az intim testrész.

A beavatkozás nincs befolyással a későbbi terhességekre, és mivel megmarad a terület megszokott érzése, érzékenysége, semmilyen negatív hatása nincs a szexuális életre. A műtét utáni heg gyakorlatilag észrevétlen, tapintással sem érzékelhető.

Piknik télen? Igen, Zalakaros újragondolta a Márton napot

Zalakaros újabb egyedülálló gasztronómiai programra invitál november 8-9. között. A térségben működő pincészetek és szolgáltatók bevonásával négy helyszínen is tematikus Márton napi programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A Szőlőhegyi Piknik 4 helyszínét ráadásul ingyenes pincejárattal kötik össze, hogy nyugodt lelkiismerettel kóstolhassunk bele a térségi borok és kulináris kincsek legjavába. Készítsük az ízlelőbimbókat, lesz itt többek között libalakoma, kemencés kenyér készítése és libazsíros kenyér kóstoló, borkóstoló és pálinka főző bemutató – mindez a gasztronómia jegyében.

Akik pedig a sok finomság mellett kulturális programokra „szomjaznának”, őket jazz, fúvós és népzenei koncertek, illetve a szombati napon megrendezésre kerülő pajzán komédia várja!

Természetesen nem feledkeztek meg a gyerkőcökről sem, hiszen kovács bemutató, ollóvágta játszóház, „libales”, kreatív foglalkozások, és mustkóstoló is szerepel a szervezők repertoárjában.

A programok mellett a helyszíneken természetesen főszerepben a bor lesz, erről pedig helyi és környékbeli borászatok gondoskodnak majd. A helyi tourinform iroda limitált kiadású Érzékek Útján túrafüzettel, a zalakarosi szálláshelyek pedig külön erre az alkalomra összeállított csomagokkal várják az érdeklődőket!

A program az Interreg SI HU 184 program keretében valósul meg.

További információk: www.zalakaros.hu/szolohegyipiknik

1 2 3 13