Ilyen egy fájdalommentes mélytisztító arckezelés

A kozmetikai mélytisztító arckezelésről mindenkinek a nyomkodás és az ezzel járó fájdalom jut főként az eszébe, nem beszélve arról, hogy a nyomkodás végeztével a legtöbb hölgy nem szívesen lép az utcára. Azonban a kozmetikai kezelések fejlődésének hála, ma már nem csupán a fájdalommal teli kezelés képes mélységeiben tisztítani a bőrt, hanem van erre fájdalommentes megoldás, mely mágneses Anti-tox kezelés név alatt fut.

Mit értünk mélytisztító arckezelés alatt?

A mélytisztító arckezelés lényege, hogy a bőr megtisztuljon a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől is. Továbbá egy ilyen kezelés serkenti a sejtek megújulását, és az oxigénellátás javulásában szintén szerepe van.

A mélytisztítás során a kozmetikus eltávolítja az aknékat és a komedókat, ezt követően pedig hidratáló és gyulladáscsökkentő krémmel nyugtatja meg a bőrt. A kezelés mindig a bőr állapotának megfelelő krém alkalmazásával kerül lezárásra.

Miben különbözik az Anti-tox kezelés a hagyományostól?

Egy hagyományos mélytisztító kezelés során a szakember kinyomkodja az aknékat és a mitesszereket, mely sok esetben fájdalommal jár.

Ezzel szemben a forradalmian új Anti-tox kezelés során vas-oxid maszk kerül felhelyezésre, mely a bőr mélyén található szennyeződéseket a mágnes erejével vonzza magához. A mágneses hatás viszont nem csupán tisztítja a bőrt, hanem egészségesebbé is varázsolja. Az Anti-tox kezelés kúraszerűen a gyulladt, problémás bőr esetén is alkalmazható a tisztító kezelés mellett, idővel pedig a bőr állapotától függően a fájdalmas tisztító kezeléseket is felválthatja.

Milyen hatásai vannak az Anti-tox kezelésnek a bőrre?

Önmagában már a mágneses mező több jó hatással bír, ugyanis a bőrben mindent megmozgat, ezáltal pedig gyorsítja a bőr anyagcseréjét, méregtelenít, és segíti az új, egészséges sejtek létrejöttét.

A többi kiváló hatás az agyagmaszknak és a benne található vas-oxidnak köszönhető, mely vitaminokat és ásványi anyagokat juttat a sejtekbe. Továbbá nagyszerűen szűri és semlegesíti a bőrben található ártalmas anyagokat, fertőtlenít, élénkíti a vérkeringést, szabályozza a faggyútermelést, és pórusösszehúzó hatással szintén rendelkezik.

Mikor érdemes mélytisztító arckezelést igénybe venni?

A mélytisztító arckezelés nem csupán a tinédzserek számára hasznos, hanem felnőttkorban egyaránt képes hozzájárulni a szép és egészséges bőr megtartásához, ráadásul a ráncok ellen szintén hatékony fegyver. Éppen ezért legalább negyedévente ajánlott egy ilyen kezelésen részt venni, de problémás bőr esetén erre gyakrabban is sor kerülhet.

Amennyiben Ön úgy érzi, hogy szükségessé vált egy mélytisztító arckezelés, és szívesen kipróbálná a fájdalommentes verziót, vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal, és kérjen időpontot a kezelésre!

Ismerjük meg a ránctalanítás tudományos hátterét!

Bár a ráncosodás a bőr öregedésének természetes folyamata, a legtöbben mégis igyekeznek küzdeni ellene. Érthető, hisz ki ne szeretné a lehető legtovább megőrizni a fiatalság védjegyeként ismert feszes, sima bőrt?

Ránctalanító krémek már régóta léteznek, ám nem egyszerű megtalálni közülük azokat, amelyek nem csak ígérik, hanem valóban teljesítik is az elvárt végeredményt, és halványítják az apró barázdákat. Szerencsére a tudósok ma már ismernek olyan hatóanyagokat, amelyek bizonyítottan képesek lelassítani a bőr öregedését. 

A sejtek izgalmas világa

A tudósokat mindig is érdekelte az emberi szervezet működése, melyet mindmáig sem sikerült teljesen megismerniük. A bőrrel kapcsolatban is számos kutatást végeznek, és 1999-ben a Reimsi Orvosi Egyetem egyik kutatócsapata érdekes felfedezésre jutott, miközben azt vizsgálták, hogy a bőr hogy képes gyógyulni és regenerálódni egy sérülés után. 

Általánosan ismert tény, hogy az emberi szervezetnek léteznek úgynevezett jelzőrendszerei, amik lehetnek például hormonok, citokinek és növekedési faktorok is. Ezek arra szolgálnak, hogy általuk a testünk sejtjei “üzenni” tudnak egymásnak, amiket a többi sejt érzékel. 

A kutatás során a tudósok viszont arra is rájöttek, hogy az élő sejtek között elhelyezkedő sejtközi állományok (azaz mátrixok) is képesek erre az üzenetküldésre, méghozzá peptidek formájában. Ezeket az apró molekulákat “matrikine” névre keresztelték. 

A bőrben tehát szintén találhatóak sejtek és sejtközi állományok, ez utóbbinak pedig egyik fontos alkotóeleme a kollagén. A kollagénről már tudjuk, hogy nagymértékben felelős a bőr öregedéséért, hiszen feszesen és rugalmasan tartja a bőrt. Azonban a mennyisége az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, ez pedig a ráncok megjelenésével jár. 

Amikor a bőr megsérül, a kollagénben található peptidek (azaz matrikine-ek) üzennek a bőr fibroblaszt sejtjeinek, amik erre elkezdik újratermelni a megsemmisült kollagént. A tudósokat a felfedezés után az foglalkoztatta, hogy vajon sérülés nélkül hogyan lehetne előidézni ezt a folyamatot?

A megoldás: Matrixyl

A spanyol Sederma céget is igencsak lázba hozta a kutatás eredménye, ezért ők is kísérletezésbe fogtak. Ennek eredményeképp elsőként sikerült izolálniuk és kifejleszteniük egy olyan matrikine-t amivel serkenteni lehet a fibroblaszt sejtek kollagéntermelő tevékenységét. 

A hatóanyag neve Matrixyl lett, és azóta számos ránctalanító készítményben, például a Helia-D Professional Tens’Up termékcsalád tagjaiban, és az új, Cell Concept 65+ bőrfiatalító arckrémekben is megtalálható.

A Matrixyl bár mindössze 5 aminosavból áll, ennek ellenére nem csak a kollagén, hanem az elasztin és a glükózaminoglikánok termelődését is képes serkenteni. A kutatások azonban nem álltak le, ezért 2015-ben ugyancsak a Sederma cégnek sikerült előállnia a Matrixyl 3000-rel, amely a fent említetteken felül immár gyulladásgátló hatással is bír.

TEDxNagykanizsa: a világszerte népszerű rendezvényt először rendezik meg Kanizsán

“Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni.” Ebben a szellemiségben indult útjára 30 évvel ezelőtt Kaliforniából a népszerű konferenciasorozat. Ezeken ismert (pl.: Bill Gates, SteveJobs, Jamie Oliver, Chris Hadfield stb.) és kevésbé ismert személyek tartanak előadásokat. A TED.com oldalon sok beszéd már az ötvenmilliós nézettség felett jár.

A világszerte népszerű rendezvényt hosszas előkészületeket követően Nagykanizsán is megrendezik!!!

“A tanár a hibás vagy a mai diák, hogy nem érdekli a közlendő?” Teszi fel a kérdést a TEDxNagykanizsa egyik előadója, Varga Vencel újságíró, Slammer, Egyetemi hallgató, mely kérdés egyben előadásának címe is. „Az új generáció, új eszközöket kíván!”

Dr. Turbuly Lilla író, színikritikus meghozza az”ítéletet a biztos pálya kontra művészi álmok perben”! Hogyan lesz valaki sikeres bíróból író? Érdemes a gyermekkori álmok után menni? Dr. Turbuly Lilla előadásán átértékelhetjük az életünket.

Az előadók teljes névsora:

Dr. Lakner Gábor / Előadó, Mérnök, kereskedelmi igazgató (Hidrofilt kft.)

Csapai Erzsébet Gyopár, Egyetemi oktató, Szabadúszó Life és Business Coach

Mándó Milán, Üzleti modell tanácsadó, a minner.hu alapítója

Lendvai Kristóf, Filmrendező, rendezőasszisztens, diák

Kósa Ruben, Művészi vezető, Táncos, Koreográfus

Mentorok is tartanak különböző workshopokat azoknak, akik az előadások közti szüneteket is hasznosan kívánják tölteni, a Medgyaszay ház előterében!

További információk az előadókkal és előadásokkal kapcsolatban itt: https://tedxnagykanizsa.com/eloadok-szervezok/

Az eseményt szeptember 18-án tartják a nagykanizsai Medgyaszay Házban. A rendezvénnyel és a jegyvásárlással kapcsolatos további információk a tedxnagykanizsa.com oldalon találhatók.

Mi a TEDxNagykanizsa?

„A TEDxNagykanizsa a TED előadások szellemében szerveződik. A TEDx előadás a TED konferencia általános normáihoz és élményeihez igazodik. Ezen események, mint a miénk is, függetlenek és önszerveződőek. Az “x” függetlenül szervezett TED-eseményre utal.”

Masszázsmedencével a könnyebb elalvásért

A felgyorsult és stresszes világunkban szerencsésnek mondhatja magát, aki esténként gond nélkül elalszik. Sajnos azonban folyamatosan nő azok száma, akik rendszeresen alvásproblémákkal küzdenek. Amellett, hogy az alvási nehézségek még több frusztrációt és fáradtságot okoznak, valamint könnyen vezethetnek depresszióhoz. Éppen ezért szükséges idejében kezelni az alvásproblémákat, amiben a masszázsmedence a segítségedre lehet.

Az altató hatású tabletták

A modern ember egyik ismérve, hogy bármi problémája adódik, előszeretettel nyúl gyógyszerekhez. Természetesen nem kivétel ez alól az álmatlanság sem, erre bizonyíték a rengetegféle altatótabletta. Tény, hogy ezek a tabletták látszólag tökéletes megoldást nyújtanak az álmatlanság kezelésében, viszont nagyon sok lehetséges mellékhatásuk van, nem beszélve arról, hogy a gyógyszer bevételével csak a tünetet lehet kezelni, magát a problémát nem. Ugyanis az álmatlanság első számú okozója a stressz, így ennek kezelésével jellemzően megszűnnek az alvási gondok is.

A stressz és a meleg víz

Számos kutatás kimutatta már, hogy a meleg víz jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt. Különösen igaz ez a masszázsmedencék rendszeres használatára, hiszen számos pozitív egészségügyi hatást képes kiváltani a gyakori fürdőzés. Többek közt például serkenti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, javítja az immunrendszert, enyhíti az ízületi panaszokat, és nem utolsósorban a stressz csökkentésében szintén komoly szerepet játszik.

Ennek oka, hogy a meleg víz endorfint, vagyis boldogsághormont szabadít fel az agyban, aminek köszönhetően az elme megnyugszik, valamint oldja az izomfeszültséget is, melynek hatására a test szintén ellazult állapotba kerül. Az is a melegnek köszönhető, hogy az erek kitágulnak, ezáltal a pulzus lassabbá válik, a szívverésszám csökken, és a test felhevül.

Alváshoz viszont fontos, hogy a test maghőmérséklete csökkenjen, ami azonnal mérsékelődni kezd, mihelyt kiszállsz a meleg vízből. Ezzel tehát azt a jelet kapja a szervezet, hogy megkezdődött az alvásra készülődés, vagyis elérhetővé válik a forgolódás nélküli, nyugodt és pihentető alvás.

A masszázsmedence szerepe az alvásban

Felmerülhet a kérdés, hogy miért jobb a masszázsmedence, hogyha az otthoni hagyományos fürdőkádban is lehetne minden este forró fürdőt venni. Ennek kettő oka van.

Egyik ok, hogy a masszázsmedence vizének hőmérséklete állandó, a fürdőkádban viszont folyamatosan hűl a víz, nagyjából 20-30 perc után már kellemetlen a fürdőkád egyre hűlő vizében tartózkodni.

Másik ok, hogy a masszázsmedencében a különféle masszázsprogramokat szintén be lehet vetni a tökéletes ellazulás érdekében.

Amennyiben te is szeretnél minden este egy jakuzziban lazítani a könnyebb alvás reményében, de még nincs sajátod, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egy igazán minőségi darabot!

A cumik és a Cumitündér kapcsolata, azaz meddig hagyd cumizni a kicsit?

A cumik szinte minden kisbaba életében nagyon fontos szerepet töltenek be. Segítenek abban, hogy megtanulják saját magukat megnyugtatni. A cumik a hosszú autóutakat nyugodtabbá, a babakocsis sétákat kellemesebbé, az éjszakai alvást pihentetővé varázsolják. Na de meddig szabad engedni a gyerekeknek, hogy cumizzanak? Ki az a Cumitündér? Mikor és miért jön el? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fogunk a következőkben választ adni minden érdeklődő anyukának!

Meddig oké a cumi a szájban?

Erről minden anyukának más a véleménye. Van, aki úgy gondolja, hogy a megnyugvást nyújtó cumit majd magától elhagyja a gyermek akkor, amikor már nem érzi szükségesnek. Olyan anyukák is vannak, akik úgy gondolják, az ovi kezdetével kell elengedni a cumi használatát. Ez nem egy rossz gondolat, hiszen az ovival meg lehet magyarázni a gyereknek is, hogy ő már nagy, és bizony a nagy ovisoknak már nem kell cumi se. Ezt persze nem minden gyerek fogadja be.

Vannak olyan anyukák is, akik a cumit már csak otthon adják oda a gyermeknek, méghozzá este, hogy könnyebben el tudjon aludni. Na de hol az igazság?

A szakértők szerint a cumit 3-4 éves kor körül kell elhagynia a gyermekeknek. Természetesen kivételek mindig vannak. A cumi elhagyásában a legtöbb családban a Cumitündér varázslatos meséje szokott segíteni.

Nem csupán Fogtündér van!

A kisgyermekek életét alapvetően végigkísérik a mesebeli lények. Kezdődik ez a krampuszokkal, Jézuskával, angyalokkal, a Mikulással, majd folytatódik a Cumitündérrel, végül a Fogtündérrel fejeződik be. Ezek közül azonban csupán egy van, aki igazán segíteni tud valamiben a szülőknek, ez pedig a cumik tündére. Segít a gyermekeknek elengedni úgy a cumizás szokását, hogy ezt ne traumaként éljék meg. Ha ugyanis egyszerűen csak egyik napról a másikra minden cumit elveszünk tőlük, azt nem fogják könnyek nélkül hagyni.

A Cumitündér meséje előtt érdemes szépen lassan leszoktatni a cumizásról a gyereket. Ha szinte egész nap a szájában van, akkor fokozatosan, hétről hétre mindig kevesebb időre adjuk neki oda. Amikor szinte csupán az éjszakai alváshoz használja a cumit, akkor jött el a tündérke ideje. 

A történet szerint a Cumitündér alvásidő közben akar jönni a kicsi cumijaiért, hogy elvigye őket az újszülött babatündéreknek, akiknek szükségük van cumikra. Ezután kérd meg a gyermeket, hogy keresse meg az összes cumiját, hogy minden babatündér kaphasson egyet. Helyezzétek bele egy zsákba vagy szatyorba, és tegyétek le az egyik ablakba. Mire a kicsi felkel, a cumik tűnjenek el, helyükre pedig kerüljön egy pihe-puha plüss! A plüsst természetesen a mese szerint a Cumitündér hozta a kicsinek, hogy a cumik helyett ő vigyázzon rá mostantól éjszaka.

A legfontosabb kritérium

Persze mindennél fontosabb, hogy a Cumitündér meséje után következetes maradj a gyerekkel, és a legnagyobb hisztik miatt se add vissza a cumit. Mondd inkább a gyermeknek: emlékezzen vissza, a Cumitündérnek adtátok mindet!

Horgászbotok és egyebek

A horgászbotok kiválasztása mindig a céltól függ, azonban azt érdemes szem előtt tartani, hogy ez a horgász meghosszabbított keze, így mindenképpen segítenie kell a gazdáját, nem pedig hátráltatnia. Manapság a kínálat elképzelhetetlenül széles skálán mozog, így most igyekszem némi segítséget nyújtani.

Válasszunk okosan!

A botoknak speciális igényeknek kell megfelelniük, így egy általános botról beszélni, amely jó minden típusú horgászathoz, nem lehet.

Anyagukat korábban kőris vagy mogyoróvessző adta, később a bambuszszál, végül a napjainkban használatos szénszál és karbon. A szénszálas botok merevek, erősek, ugyanakkor rendkívül könnyűek, így a horgászat igazi élmény és sport lett. Hátránya, hogy vezetik az elektromosságot, így azt vihar, villámlás idején nem lehet használni, emellett pedig a merőleges behatásokat rosszul viselik és könnyen eltörhetnek. 

Vannak egyrészes botok, amelyek pillekönnyűek, apróhalakhoz ideálisak. A másik kategóriába az összedugható botok tartoznak, amelyek több részből állnak, és minden módszerhez találunk megfelelőt közöttük. Leggyakrabban 2-3, de vannak 8-10 részes botok is, ezek a közbeiktatható fémpersellyel toldhatók egymásba.

Az utolsó kategória a teleszkóprendszerű botok csoportja, amelynek tagjai egymásba csúsztathatók, illetve széthúzhatók. Szintén minden horgászmódszerhez kapható külön teleszkópos bot, ezek sporthorgászathoz is remekül használhatók, és a technológia fejlődésével már kompromisszumot sem kell kötnünk.

A cél lebegjen a szemünk előtt!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy előbb döntsünk a horgászmódszerek közül, és csak azután kezdjük el kiválasztani az ehhez és az igényeinkhez leginkább passzoló botot. A botok akcióját egy olyan lehajló görbe segítségével lehet a legszemléletesebben bemutatni, amelyet a bot maximális terhelésekor (pl. a csali bedobásának pillanatában vagy egy termetes hal fárasztása közben) mutat. 

Ez alapján ismerünk:

  • merev akcióértékű botot, amely a terheléskor mereven viselkedik, gyors, apró súlyok távoli, pontos dobására alkalmas, kapáskor gyorsan reagál, segítségével akár nagytestű halakat is kifoghatunk.
  • középmerev botokat, melyek szintén gyorsak, azonban kevésbé pontosak, nehéz pergetésnél és fenekező horgászatnál kitűnő választás. 
  • középlágy botot, mely nagy súlyok (például tömött etetőkosarak esetén) jól használható, alkalmas távoli, pontos bedobásra és nagy erő átvitelére képes.
  • lágy botokat, melyek lassúak, használatuk jártasságot igényel, megfelelő technikával a halak erejét is le tudják győzni.

A botnyél kialakítása is utal a bot minőségére, ennek kényelmesnek kell lennie, és érdemes kiemelni, hogy a bandázsolt nyelek nem kifejezetten praktikusak. A parafa és az EVA gumi azonban kényelmes fogást biztosít.

A Fishinda oldalán a botokat szettben is meg tudod vásárolni, ilyen például a CARP HUNTER ALFA FEEDER szett, amelyben a bot mellett többek között orsót, feeder szettet, zsinórt, etetőkosarat, világító patronokat, haltartót, valamint horog- és forgószettet is találhatsz.

Már ilyet is lehet látni barkács webáruházban?

Egy fárasztó és zsúfolt hét után mindenki nagyon szokta már várni a hétvégét. Van, aki pihenéssel tölti el szívesen a szabad napjait, van, aki kicsit aktívabb kikapcsolódási formát keres magának ilyenkor. Azok, akik szeretik hasznosabban eltölteni a pihenő idejüket, általában ilyenkor állnak neki elvégezni az otthoni teendőiket, vagy hódolnak egy kicsit a hobbijuknak. Legyen szó bármelyik verzióról, általában minden tevékenység eszközigényes szokott lenni. Sokan vannak olyanok, akik nem szeretnek kimozdulni, és elmenni egy nagy bevásárlóközpontba beszerezni a szükséges felszerelést. Ennek oka lehet a nagy tömeg, és az is, hogy általában ez egy időigényes projekt szokott lenni. Manapság már szerencsére akár otthonról is intézhetünk mindenféle kellékek beszerzését!

Ma már annyi mindent lehet kapni bizonyos barkács webáruházakban, hogy majdnem mindig tudsz találni valamit, amire szükséged lehet. Legyen szó kertészkedésről, felújításról, vagy otthonunk bérrendezéséről, a linkelt oldalon egész biztos megtalálhatja majd mindenki azt, amit keres. Ami pedig a legjobb, ehhez elég lesz egy laptop, vagy egy okostelefon, és kényelmes kanapén ülve tudsz majd nézelődni és vásárolni is. Jól hangzik ugye?

Nem csak azok járhatnak jól az Emaki.hu oldallal, akik ingatlanukat és annak környékét akarják majd egy kicsit kicsinosítani, de azok is, akiknek valamilyen különleges hobbijuk van. Legyen szó horgászatról, fotózásról, zenélésről, vagy valamilyen sportról, náluk minden szükséges kelléket meg lehet majd találni. Közeledik a jó idő, és most jutott eszedbe, hogy milyen jó volna a kertbe egy medence? Ezen az oldalon többféle méretű, otthon is felállítható medence közül válogathatsz, és ami a legjobb, a hozzá szükséges kellékeket is be tudod majd szerezni! Hidd el, nagyon előnyt jelent az, hogy egy helyről tudsz majd mindent beszerezni, és nem több különböző oldalról összeszedni a dolgokat, hiszen ezzel nem csak időt takaríthatsz meg magadnak, de akár a postaköltségen is spórolni tudsz majd.

Az oldalon hatalmas választék várja a látogatókat különféle kategóriákban, és a kiárusításuknak hála, most sok mindent akciós áron is be lehet majd szerezni. Az oldal érdekes és hasznos cikkeket is megoszt, így ha érdekel például, hogyan lehet igazán szép a kerti gyeped, vagy a gyümölcsfák permetezéséről szeretnél többet megtudni, náluk erre is választ kaphatsz. Bármilyen kérdésed lenne a náluk található termékekkel kapcsolatban, bátran vedd fel az oldal üzemeltetőivel a kapcsolatot, akár telefonon, akár emailen, melyhez minden elérhetőséget megtalálsz majd az weblapon. Itt a jó idő, találj magadnak olyan kellemes elfoglaltságot, amit akár otthon, a kertben is tudsz majd végezni!

Most már otthonra is szerezhetsz automata szappanadagolót

A téli időszak beköszöntével sok mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy megőrizhessük az egészségünket. A megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel sokat erősíthet immunrendszerükön, de az is nagyon fontos, hogy mindig rétegesen öltözködjünk ebben a sokszor csalóka évszakban. Azoknál, akik hajlamosak vastag ruhákba felöltözni ilyenkor, gyakran megesik, hogy míg odakint éppen kellemesen érzik így magukat, addig egy melegebb helyiségben már izzadni kezdenek. Ilyenkor pedig már sajnos könnyen meghűlhetnek.

Télen a hideg, száraz, és sok esetben alacsony páratartalmú időben könnyebben terjedhetnek a vírusok, így fokozottan kell arra is figyelnünk, hogy ne csak akkor mossuk meg alaposan a kezünket, amikor hazaérünk, de étkezések előtt és orrfújás után is!

Sokan nem is tudják, de az egyik legpiszkosabb bőrfelületünk a közünkön található. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen egész nap használjuk a kezünket: vele érintünk meg mindent, vele kapaszkodunk, segítségével használunk eszközöket. Ilyenkor bizony sok-sok bacilus is kerül a bőrfelületünkre, melyek a melegágyai lehetnek a különböző megbetegedéseknek, ha elmulasztjuk a kézmosást.

Nem véletlen az, hogy már egész korán, a bölcsődékben, óvodákban folyamatosan arra tanítják a pedagógusok a gyerekeket, hogy mindig mossanak kezet a WC használat után, amikor bejönnek az udvari játékból, valamint az étkezések előtt és után is. Igen komoly esély lehet arra, hogy valamilyen betegséget szerzünk be, ha elmulasztjuk a megfelelő higiéniás kézmosást, hiszen az egyes kutatások szerint a fertőzések közel 80 százaléka az érintkezés útján terjedhet. Mindezt ki lehet küszöbölni, ha figyelünk arra, hogy kezünket megtisztítsuk, amikor csak alkalmunk van rá.

Nem kell, hogy a kézmosás egy unalmas tevékenység legyen, egy automata szappanadagolóval érdekessé, és izgalmassá is tehetjük, mindez pedig a gyermekek esetében nagyon is fontos lehet. Nagy előnye az ilyen készülékeknek még a különleges használati lehetőségen túl, hogy gazdaságosan adagolja majd ki a folyékony szappant. Valóban csak annyit nyom a kezünkre, amennyi elegendő lesz ahhoz, hogy tiszta legyen majd a bőrfelületünk. Nem kell megijedni ettől az újítástól az otthonunkban, hiszen ennél egyszerűbben használható fürdőszobai kelléket nehezen lehet találni.

A linkre kattintva már rá is bukkanhatnak az ideális automatikus szappanadaglóra, melynek használta jóval higiénikusabbnak tekinthető, szemben egy sima pumpás fertőtlenítővel. Ami még a linkelt oldalon található készülék mellett szól, hogy nem csak a fürdőben, szappannal lehet használni, de akár a konyhában is a mosogatószerrel. Az oldalon minden fontos információt megtalál még az automata szappanadagolóról, így amennyiben már gondolkodott korábban azon, hogy beszerez egy ilyen készüléket, náluk ezt most könnyen és jó áron meg is teheti.

A levegőtisztító rendkívül hatásos szerkezet

Földünk fuldoklik. A légszennyezettség mára globális méreteket öltött. A levegőben található apró, ultra finom szennyeződések nagyon negatívan hatnak az egészségre. Levegőre van szükségünk, tiszta levegőre. Hova menjünk? Egyre kevesebb olyan hely maradt a világon, ahol fellélegezhetünk. Mondjuk otthon? Lehetséges, mégpedig egy jó levegőtisztító segítségével.

Ezek a ma már korszerű berendezések több lépcsős rendszerben szűrik a levegőt, gyakorlatilag mindenfajta légszennyező anyag ellen védelmet biztosítanak otthonunkban, vagy irodánkban is akár. Nem kérdéses a levegőtisztító berendezések szükségessége az asztmás, allergiás betegségben szenvedők esetében, hisz a ma már népbetegségnek számító allergiás megbetegedések nagy hányada is a körülöttünk láthatatlanul keringő részecskéknek tudható be.

A korszerű szűrőtechnológiák többsége külön-külön is sikeresen alkalmazható a levegőtisztító készülékekben, de a valóban hatékony szűrőberendezések több technológiát is alkalmaznak, mint a HEPA szűrő, levegő ionizátor, aktív szénszűrő, UV lámpa vagy az elektrosztatikus plazmaszűrő. Egy minőségi terméken belül alkalmazva ezek felerősítik egymást, amelynek köszönhetően baktériumokat, és vírusokat is sikerrel száműzhetünk a környezetünkből.

A levegőtisztító használatával nem csak otthonunk légterét, ezzel együtt közérzetünket javíthatjuk, de időt spórolhatunk a házimunka végzésekor is, hisz a levegőtisztítók a port eltávolítják, amely aztán sokkal kisebb mértékben, illetve később gyűlik össze a bútorokon. Olyan otthonokban, ahol csecsemő van, de dohányfüst, esetleg állatszőr is jelen van, szintén indokolt a levegőtisztító beszerzése.

A kisgyermekek immunrendszere sokkal sérülékenyebb, sokkal inkább fogékonyak a levegőben jelen lévő toxikus anyagok okozta veszélyeknek. A nagyvárosok szennyeződéseit már a babakocsiban magukba szívják. Az otthon biztonságában megszűrt, tiszta levegő, nem csak a megfelelő komfortérzet megteremtése miatt fontos, de egészségmegőrző szempontból is nagy lépés lehet.

Közel félmilliárdból épült új szaunakomplexum Zalakaroson

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turizmusszakmai igazgatója a csütörtöki avatáson azt mondta: az MTÜ által indított Kisfaludy turisztikai fejlesztési program 100 millió forintos támogatásával megvalósult létesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy a fővároson kívül minden évszakban sokszínű fürdőkínálat várja a látogatókat.

(A nagykanizsai születésű Dietz Laky Zsuzsi és férje az új zalakarosi szaunában. A volt szépségkirálynő és családja 2019-ben a Zalakarosi Fürdő egészségnagykövetei)
(A Zalakarosi Fürdő egyik vadiúj szaunahelyisége)

Jelezte, hogy a tavalyi rekordév után – amikor 15,5 millió turistát és több mint 40 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon – az első tíz hónap adatai alapján idén várhatóan újabb rekordot dönthet a magyarországi turizmus.
A szakmai igazgató kifejtette: aranykorát éli a hazai turizmus, soha ennyi vendég és soha ennyi fejlesztés nem volt. Az egészségturizmus különösen fontos turisztikai szegmens, a Budapesten kívüli vendégéjszakák 71 százalékát olyan településeken regisztrálták, ahol valamilyen fürdő működik.

Sifter Rózsa Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a bruttó hazai össztermékből egyre nagyobb részesedéssel rendelkezik a turizmus, az ország gazdasági érdeke is az, hogy egyre több látogató érkezzen, amire Magyarország átlag feletti közbiztonsági mutatói is kiváló alapot adnak. A kormány célja, hogy Budapesten kívül a Balatont, a borvidékeket és a termálkincseket is minél többen látogassák.

(Cziráki László a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója is köszöntőt mondott az avatóünnepségen)
(Az ünnepélyes szalagátvágás)

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, hogy a fürdő 1965-ös megnyitása óta több mint 30 millió látogatót fogadtak, a város Európa fürdőtérképén is szerepel, Magyarországon pedig a top 10 fürdőhely közé tartozik. A sikerhez a folyamatos fejlesztésekre, az innovációra van szükség és elengedhetetlen a szolgáltatások, a kínálat fejlesztése.

Cziráki László, a tavaly 650 ezer vendéget fogadó – idén várhatóan ezt is meghaladó látogatottságú – Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: nem egészen hét hónap alatt épült fel a kétszintes új szaunakomplexum. A közel 200 ember befogadására alkalmas létesítményben 60 férőhelyes szaunát alakítottak ki, továbbá gőzkabinok, infraszauna, merülőmedencék, jakuzzi és más szolgáltatások állnak a vendégek rendelkezésére. MTI

1 2 3 14