A helyi gyártáson kívül 50 ezer egészségügyi védőmaszk érkezik Nagykanizsára

Védőmaszkokhoz jut a nagykanizsai lakosság

Az elmúlt napokban megkezdték a nagykanizsai egészségügyi intézményekbe, közintézményekbe, városi cégekbe, szociális ellátó intézményekbe, óvodákba és bölcsődékbe, pékáru gyártókhoz és szállítókhoz, hatóságokhoz vagyis a „frontvonalban” lévő intézményekhez a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. által készített védőmaszkok kiszállítását – tájékoztatott hivatalos Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester.

A Kanizsa Rehab nagy erőkkel folytatja a termelést, ezekből a védőmaszkokból hamarosan a lakosság részére juttat ki a városvezetés, a cég, ahogy a kapacitása bírja a közeljövőben 30-40 ezer védőmaszkot tud legyártani.

A „hazai” gyártásún túl is érkeznek egészségügyi védőmaszkok Kanizsára. A polgármester a napokban tárgyalt Horváth Györggyel, a Kanizsa Kárpit Kft. és a Kanizsatex Kft. vezetőjével, akinek segítségével várhatóan 50 ezer darab 95%-os szűrőképességű egészségügyi maszkot tud beszerezni a város előreláthatólag a jövő hét elejére. A védőmaszkok kiosztását a városházán koordinálják.

(A nagykanizsai SBO-ról – Sürgősségi Betegellátó Osztály – azt kérik, aki teheti maradjon otthon)

A kanizsai kórház felkészült

Továbbra sem volt koronavírus-fertőzés gyanús eset a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház ellátásában az elmúlt 24 órában – közölte keddi videójában Facebook oldalán Balogh László. A kialakított betegutak jól működnek. A betegek elnézését kérik az esetleges kellemetlenségekért a szűkített betegforgalom miatt és a lakosság együttműködését is kéri az intézmény, ez is nagyon fontos. A védőfelszerelések utánpótlása zavartalan, az állami készletek folyamatosan érkeznek a kórházba -tudatta Dr. Brünner Szilveszter főigazgató-főorvossal történt konzultációját követően a nagykanizsai városvezető.

Ifjúságvédelmi őrjáratok a városban

Tájékoztatást kértem a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatójától az ifjúságvédelmi őrjárat eddigi tevékenységéről.
A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ szakemberei a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával együttműködve ifjúságvédelmi őrjáratokat tartottak a város fiatalok által gyakrabban látogatott helyein. Jellemző volt, hogy középiskolás diákok csoportosan voltak jelen a közterületeken, akiket a szakemberek felszólítottak arra, hogy kerüljék ezt és tartózkodjanak otthonaikban – tudatta szintén a Facebookon a polgármester.

Fake news

Egy félrevezető felhívás került nyilvánosságra a Magyar Közétkeztetők Szövetségének tájékoztatásával kapcsolatban, amit ezúton kívánok cáfolni és helyreigazítani!

Az étkeztetés biztosításáról szóló hivatalos tájékoztatás szerint minden 65 év feletti lakos jogosult legalább napi egyszeri meleg ételre, melyre az igényeket az önkormányzatok felé kell jelezni, akik kötelesek biztosítani az ellátást.
Fontos hangsúlyozni, hogy ez a kötelezettség az ellátásra vonatkozik. Tehát az étkeztetés NEM ingyenes, hanem a jövedelem szerinti meghatározott áron érhető el mindazok számára, akik ezt igénylik.

Kérem Önöket, a nem hivatalos hírekkel szemben éljenek a gyanúperrel, hogy esetleg álhírek, és tájékozódjanak a valós információkról ! – írta Facebook oldalán Balogh László.

A Hidrofiltes vezetők második tesztje is negatív lett

Március 9-én a Belügyminisztérium szervezésében látogatást tett a nagykanizsai Hidrofiltnél Abdelkader Amara, a Marokkói Királyság építkezési, szállítási, logisztikai és vízügyi minisztere, akiről hazájában derült ki, hogy koronavírusos. A cég négy vezetője miután értesült a hírről átesett az első, majd a napokban a második koronavírus-teszten. A négy érintett mindkét tesztje negatív, tehát ők nem kapták el a fertőzést – közölte honlapján hétfőn a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft.