Dél-Zala Press

Veszélyes az őznász Zalában is!

Itt az őznász időszaka, ilyenkor az őzek jóval aktívabbak, ugyanakkor figyelmetlenebbek és óvatlanabbak is, ami fokozza a balesetveszélyt. Ebben az időszakban a nap bármely szakában találkozhatnak a közlekedők az állatokkal az utakon, akár a lakott területek közvetlen közelében is. Jellemzően nagy sebességgel ugranak a jármű elé, így a szokásosnál is nehezebb elkerülni a nem kívánt találkozást.

Ha lakott területen kívül közlekednek – különösen azokon az útszakaszokon, amelyeket „Vadállatok” veszélyt jelző táblával jelölnek meg – számolni kell a vadállatok megjelenésével. Készüljenek fel előre a vadon élő állatok által okozott veszélyhelyzetekre, és tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért!

Vadgázolás Zalaszentbalázs és Bocska között

Pénteken éjszaka Zalaszentbalázs és Bocska közötti útszakaszon egy személygépkocsi vadat gázolt. Az eset során szerencsére személyi sérülés nem történt. A jármű áramtalanítását, illetve az úttest megtisztítását elvégeztük. Az autóban 5 fő utazott. Mivel a jármű a sérülései miatt nem folytathatta útját és a benne utazók nem környékbeliek, ezért az ideiglenes szállásukról településünkön gondoskodtunk, őket az egyesület ügyintéző gépjárműjével a szállásra…

Exit mobile version