Dél-Zala Press

Koronavírus: 54 fertőzött, 224 járványügyi megfigyelés alatt Nagykanizsán

Tisztelt Kanizsaiak!
Ahogy Világ- és Európa-szerte tart a koronavírus-járvány második hulláma, úgy Magyarországon és Nagykanizsán is erőteljesen emelkedik a megbetegedések, és sajnos, a halálozások száma.

Nagykanizsán jelenleg 224-en állnak aktív járványügyi megfigyelés alatt, közülük 54 főnél mutatták ki a fertőzést. Mivel ők tünetmentesek vagy „csak” enyhe tüneteket mutatnak, nem szorulnak kórházi kezelésre, a karantént otthonukban elkülönítve töltik.

(Fotó: archív. Koronavírusteszthez vesznek mintát egy nő torkából a Pécsi Tudományegyetem egyik mintavételi pontján, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban 2020. május 12-én, kedden)

Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a Facebook-oldalamon csak olyan adatokat közlök, amelyeket önkormányzatunk szigorúan ellenőrzött és hivatalos forrásból kap. Személyiségi jogokat érintő információk közlésére nincs lehetőség!

Szeretném újra felhívni a figyelmet, hogy a koronavírus – az influenzához hasonlóan – cseppfertőzéssel terjed, azaz az orrból vagy a szájból származó apró cseppeken keresztül terjed egyik emberről a másikra.
A vírus köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, tehát gyakorlatilag bárhol jelen lehet.
Éppen ezért fokozottan kérem Önöket, hogy tartsák be az alábbi egyszerű higiéniai szabályokat – jelen pillanatban ugyanis ez a lehető legtöbb, amit magunkért és másokért tehetünk.

Hiszem, hogy a szabályok betartásával, egy kis odafigyeléssel és az egymás iránt érzett felelősséggel együtt újra túljutunk ezen a kihíváson.
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! – tájékoztatott Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.

Exit mobile version